We kunnen weer samen sporten!
Afbeelding
#alltogetherchallenge

#AllTogetherChallenge

Het lijkt misschien normaal dat iedereen zichzelf kan zijn op het sportveld, maar dat is het nog lang niet! Is bij jouw sportvereniging iedereen welkom? Met de #AllTogetherChallenge op 16 oktober kom jij in actie!

Wat is de #AllTogetherChallenge?

In het kader van de Coming Out Dag op 11 oktober hebben het NOC*NSF en de John Blankenstein Foundation (JBF) de #AllTogetherChallenge geïnitieerd. De #AllTogetherChallenge daagt sporters uit de handen ineen te slaan. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door middel van online gastlessen over gelijkheid in de sport of door een bepaalde uitdaging met een (jeugd)team die vervolgens op social media wordt gedeeld met het gebruik van #AllTogetherChallenge. Een andere manier om in actie te komen is het dragen van een regenboogband. Door vele prof- en amateursporters in zowel binnen- als buitenland worden deze banden al met trots gedragen! Jouw sportvereniging kan toch niet achter blijven? Gelukkig komt de #AllTogetherChallenge ook naar Den Haag!

De #AllTogetherChallenge in Den Haag op 16 oktober

De gemeente Den Haag wil tijdens de #AllTogetherChallenge zoveel mogelijk sporters bereiken met dit prachtige doel. Daarom organiseert de gemeente samen met de John Blankenstein Foundation een speciale dag. Op zaterdag 16 oktober van 9.00u tot 12.00u worden er door heel Den Haag regenboogvlaggen en regenboogbanden uitgedeeld op sportverenigingen. Wethouder sport Hilbert Bredemeijer, Karin Blankenstein en vele anderen zullen langs verschillende Haagse sportverenigingen gaan om de vlaggen en banden persoonlijk uit te delen. Je hoeft jouw sportvereniging alleen nog maar aan te melden!

Jouw sportvereniging aanmelden

Wil jij ook als sportvereniging uitstralen dat iedereen welkom is en meedoen aan dit mooie initiatief? 16 oktober is de ultieme kans om dit te doen! Mis het niet en meld jouw sportvereniging hier aan voor deze dag, dan komen we ook bij jullie langs.

Wat kan uw sportvereniging nog meer doen?

De John Blankenstein Foundation verzorgt gratis workshops om sporters en hun directe omgeving meer bewust te maken van hoe in de sport kan worden toegewerkt naar inclusiviteit voor iedereen. Vraag een interactieve workshop via de JBF. Hiermee kan iedereen zelf bijdragen aan een positieve sportcultuur binnen de sportvereniging.

Meer nieuws

Afbeelding
Sportproeverij Power '66

Wil jij weten welke sport bij jou past? Doe mee met de sportproeverij!

22 Oktober 2021
Afbeelding
mensen sporten

De Gemeente Den Haag wil voor alle Hagenaars een tof sport- en beweegaanbod neerzetten. En JIJ hebt hier invloed op! 

20 Oktober 2021
Afbeelding
Go Go Den Haag Streetsprints

Go Go Den Haag organiseert op verschillende plekken in Den Haag een Streetsprint. Ga de uitdaging aan en win een Go Go Den Haag gadget!

30 september 2021