ARJ Trainingen ontvangt keurmerk Vechtsportautoriteit

Dinsdag 22 februari 2022 heeft Hilbert Bredemeijer, wethouder sport, het keurmerk Vechtsportauthoriteit uitgereikt aan vechtsportorganisatie ARJ trainingen. Het keurmerk is gezamenlijk op de voordeur gehangen, zodat iedereen kan zien dat je bij ARJ trainingen in een veilige en betrouwbare omgeving vechtsporten kunt beoefenen. Eigenaar Mike Polanen is ontzettend blij met het behalen van dit keurmerk.

Een veilige en betrouwbare omgeving
Vechtsport is populair en heeft een bijzonder effect op de ontwikkeling van jeugd en volwassenen. De gemeente erkent de maatschappelijke meerwaarde van vechtsporten en heeft daarom in 2021 een kwaliteitsimpuls gegeven aan vechtsportorganisaties. Het is ontzettend belangrijk dat lessen plaatsvinden in een veilige en betrouwbare omgeving. De gemeente helpt organisaties bij het behalen van het keurmerk en label, die zichtbaar maken waar je veilig en verantwoord vechtsporten kunt beoefenen.

Er zijn inmiddels 12 Haagse vechtsportorganisaties die het label krijgen en 6 organisaties ontvangen het keurmerk.

Certificeringstraject
Ook in 2022 zet de gemeente zich in om clubs in de sporten Kickboksen, KravMaga, Thai Boksen, Mixed Martial Arts en BJJ te begeleiden bij het certificeringstraject. Het proces van het certificeringstraject en de tot nu toe behaalde resultaten zijn verwerkt in de onderstaande video.

Meer weten
Wil je meer informatie? Of ben je geïnteresseerd in het gratis behalen van het keurmerk en/of het label? Kijk dan op Vechtsportaanbieders of neem contact op met de sportconsulent vechtsporten, Pjotr Behrtel, via het e-mailadres pjotr.behrtel@denhaag.nl.

Voorjaar- en zomerseizoen en Sportveld Onderhoud

Met de lente en zomer op komst zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten met betrekking tot het onderhoud van de sportvelden.

Onderhoud sportvelden voorjaar- en …

Lees verder over: Voorjaar- en zomerseizoen en Sportveld Onderhoud

Uitnodiging Financiën bijeenkomst voor Haagse sportverenigingen

Op maandag 15 april is er een bijeenkomst voor Haagse sportverenigingen over de lancering van nieuwe ondersteuningsmogelijkheden op het thema financiën.

Programma:

Lees verder over: Uitnodiging Financiën bijeenkomst voor Haagse sportverenigingen

Maak kennis met het programma Maatschappelijke Diensttijd en Sport

Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is een programma voor jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud waarbij zij vrijwilligerswerk doen bij een sportorganisatie.

Zo dragen …

Lees verder over: Maak kennis met het programma Maatschappelijke Diensttijd en Sport