Kom in beweging!
Afbeelding
Communicatie

Communicatie bij sportclubs

Slim en effectief communiceren is voor sportclubs essentieel. 

In déze video leer je welke stappen je kunt nemen om je clubcommunicatie te verbeteren.

Ondersteuning thema communicatie

Zie hieronder het volledige aanbod aan extra ondersteuning voor sportaanbieders op het gebied van communicatie.

  • Masterclass 'Presteren met Communiceren'. Deze masterclass bestaat uit 3 plenaire werksessies met tussendoor een stukje ‘huiswerk’ en begeleiding. Tijdens de masterclass wordt, onder begeleiding van sessieleider Martin van Berkel, toegewerkt naar een eigen communicatieplan. Natuurlijk worden er ook tips en ervaringen gedeeld tussen de verenigingen. Er kunnen maximaal 8 verenigingen deelnemen met minimaal 2 personen per vereniging. Deelname is gratis. De sessies kunnen heel goed online gevolgd worden en zijn dus laagdrempelig om vanuit huis aan deel te nemen.

    De eerstvolgende masterclass start op maandag 25 april om 19.30 uur (avond 1), 23 mei (avond 2) en 13 juni (avond 3). Meld je uiterlijk 11 april aan via bas.aukes@denhaag.nl. Voor vragen neem contact op met Bas Aukes via 06 83645971.
     

  • Vanaf september 2022 kunnen Haagse verenigingen wederom een beroep doen op de hulp van derdejaars communicatie studenten van de Haagse Hogeschool! Zij doorlopen een traject van 5 maanden waarin ze ook aan jouw vereniging een tweetal adviezen kunnen uitbrengen. Ze onderzoeken onder andere hoe (potentiële) leden naar jullie vereniging kijken en brengen op basis van deze analyse een concreet communicatieadvies uit hoe je als vereniging nieuwe leden kunt werven of bestaande leden activeert om actiever te zijn binnen de vereniging. Afgelopen jaar zijn meer dan 25 Haagse sportaanbieders geholpen en bleek dit traject echt een succes. Mocht je nu al geïnteresseerd zijn in deze ondersteuning laat dit dan weten via bas.aukes@denhaag.nl. Voor de zomer volgt nog een aanmeldingsprocedure met meer informatie.
     
  • Handboek communicatie voor sportverenigingen. Zelf aan de slag? Behoefte aan inspiratie of een naslagwerk? Communicatie verandert. Razendsnel zelfs. Het handboek geeft antwoorden en praktische tips voor de communicatievraagstukken van sportclubs. Het door Martin van Berkel geschreven boek (verzorgd tevens de masterclass), helpt bestuurders en pr- en communicatiefunctionarissen de communicatie van hun verenigingen naar een hoger niveau te tillen, zowel in strategie als in de concrete, dagelijkse uitvoering. Het handboek kost €29,15 en kun je bestellen via deze link.   

Naast dit aanbod is er op veel meer thema's (gratis) ondersteuning voor Haagse sportaanbieders beschikbaar. Bekijk het volledige aanbod.

Meer nieuws

Afbeelding
Senioren Fit

Elke woensdag wordt er bij SV Erasmus tussen 10 uur en 11 uur getraind door een groepje senioren uit de wijk.

12 mei 2022
Afbeelding
OldStars VitaliteitSpelen

Van 16 t/m 20 mei vinden de OldStars VitaliteitSpelen plaats!

10 mei 2022
Afbeelding
Skaten, challenge, daniel Moragues, zuiderpark, skatepark

Het is tijd voor een skate challenge. Daniel Moragues, Nederlands kampioen skateboarden, daagt jou uit om jouw tofste skate truc te laten zien.

Laat zien wat je kan, Go Go Den Haag!

09 mei 2022