Communicatie bij sportclubs

Slim en effectief communiceren is voor sportclubs essentieel.

In onderstaande video leer je welke stappen je kunt nemen om je clubcommunicatie te verbeteren.

 

Aan de slag met de communicatie binnen jouw sportvereniging?

  • Masterclass ‘Presteren met Communiceren’. Deze masterclass bestaat uit 3 plenaire werksessies met tussendoor een stukje ‘huiswerk’ en begeleiding. Tijdens de masterclass wordt, onder begeleiding van sessieleider Martin van Berkel, toegewerkt naar een eigen communicatieplan. Natuurlijk worden er ook tips en ervaringen gedeeld tussen de verenigingen. Er kunnen maximaal 8 verenigingen deelnemen met minimaal 2 personen per vereniging. Deelname is gratis. De sessies kunnen heel goed online gevolgd worden en zijn dus laagdrempelig om vanuit huis aan deel te nemen.
    De eerstvolgende masterclass start op maandag 25 april 2022 om 19.30 uur (avond 1), 23 mei 2022 (avond 2) en 13 juni 2022 (avond 3). Meld je uiterlijk 11 april 2022 aan via bas.aukes@denhaag.nl. Voor vragen neem contact op met Bas Aukes via 06 – 83 64 59 71.
  • Vanaf september 2022 kunnen Haagse verenigingen opnieuw een beroep doen op de hulp van derdejaars communicatie studenten van de Haagse Hogeschool! Zij doorlopen een traject van 5 maanden waarin ze ook aan jouw vereniging 2 adviezen kunnen uitbrengen. Ze onderzoeken onder andere hoe (potentiële) leden naar jullie vereniging kijken en brengen op basis van deze analyse een concreet communicatieadvies uit hoe je als vereniging nieuwe leden kunt werven of bestaande leden activeert om actiever te zijn binnen de vereniging. Afgelopen jaar zijn meer dan 25 Haagse sportaanbieders geholpen en bleek dit traject echt een succes. Mocht je nu al geïnteresseerd zijn in deze ondersteuning laat dit dan weten via bas.aukes@denhaag.nl. Voor de zomer volgt nog een aanmeldingsprocedure met meer informatie.
  • Handboek communicatie voor sportverenigingen. Zelf aan de slag? Behoefte aan inspiratie of een naslagwerk? Communicatie verandert razendsnel. Het handboek geeft antwoorden en praktische tips voor de communicatievraagstukken van sportclubs. Het door Martin van Berkel geschreven boek (verzorgd tevens de masterclass), helpt bestuurders en pr- en communicatiefunctionarissen de communicatie van hun verenigingen naar een hoger niveau te tillen, zowel in strategie als in de concrete, dagelijkse uitvoering. Het handboek kost € 29,15 en kun je bestellen via de website van Arko Sports Media.

 

Naast dit aanbod is er op veel meer thema’s (gratis) ondersteuning voor Haagse sportaanbieders beschikbaar. Bekijk het extra ondersteuningsaanbod.

De Haagse Vitaliteitsspelen zijn terug!

Na de succesvolle eerste editie organiseert de gemeente Den Haag op donderdag 30 mei de tweede editie van de Haagse Vitaliteitsspelen bij HAAG atletiek! Doe mee met hét …

Lees verder over: De Haagse Vitaliteitsspelen zijn terug!

Help mee om Den Haag toegankelijker te maken!

Voor het 7e jaar op rij organiseert Voorall de Onbeperkt070-prijs waarbij initiatieven en ideeën om Den Haag toegankelijker en inclusiever te maken in het zonnetje …

Lees verder over: Help mee om Den Haag toegankelijker te maken!

Route Tour de France Femmes bekend!

De route van de Tour de France Femmes is onthuld! Op maandag 12 augustus 2024 fietsen de wielrensters Den Haag in vanaf de Escamplaan, via Laak, de Schilderswijk en het …

Lees verder over: Route Tour de France Femmes bekend!