We kunnen weer samen sporten!
Afbeelding
De Haagse Shuffle

De Haagse Shuffle

Iedere dag bewegen met de hele klas én Lonneke van Leth Dans.

Shuffle je fit! Na een succesvolle pilot in 2020 met 1.500 Haagse basisschoolleerlingen, hebben in september maar liefst 6.014 leerlingen in 241 workshops ook kennis gemaakt met de Haagse Shuffle. Deze leerlingen krijgen een maand lang elke week een dansworkshop van een dansdocent van Lonneke van Leth Dans, en dat drie keer per schooljaar en drie jaar lang!

Tijdens dit educatietraject leren de groepen 6, 7 en 8 alles wat nodig is om een eigen Haagse Shuffle te maken. Op 10 juni 2022 is de Challenge-dag! Dan battlen scholen uit verschillende wijken tegen elkaar om de wisselbeker te winnen. Door de Haagse Shuffle worden beweegmomenten ingebed in de dagelijkse bezigheden op school. Want bewegen is leuk en vooral gezond!

De groepen 3, 4 en 5 doen ook mee met online danstutorials die gemaakt worden door groep 6.

Het Haags jeugddansgezelschap Lonneke van Leth Dans en GGD Haaglanden ontdekten een gedeelde droom: dans inzetten om Haagse kinderen regelmatig te laten bewegen. Resultaat: De Haagse Shuffle!

lonnekevanleth.nl

Afbeelding
De Haagse Shuffle

Meer nieuws

Afbeelding
Wandelen

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) was dit jaar een groot succes! Veel senioren hebben de smaak van het wandelen te pakken en er zijn nog meerdere wandelgroepen actief. 

Wil je ook op een gezellige manier werken aan jouw gezondheid en deelnemen aan een wandelgroep? Lees dan verder.

30 november 2021
Afbeelding
Invictus Games

Van 16 tot en met 22 april 2022 vinden de Invictus Games plaats in Den Haag. Er is hulp nodig van maar liefst 1000 vrijwilligers. Je kunt je vanaf heden aanmelden als vrijwilliger. Wil jij ook een steentje bijdragen aan dit betekenisvolle evenement?

04 december 2021
Afbeelding
Hardlopen

Het is weer tijd voor een Go Go Den Haag Challenge! De hardlopers van de Zuiderpark Parkrun dagen jou uit om te gaan hardlopen. Zij rennen elke zaterdag 5 kilometer. Kom ook in beweging en zet jouw beste tijd neer!

29 november 2021