We kunnen weer samen sporten!
Afbeelding
Boulderhal Haagse Sport Centrale

De Haagse Sport Centrale

De Haagse Sport Centrale is hét epicentrum van de Urban Sports in Nederland. Maar in dit industriële, historische pand is meer dan alleen sport te vinden. Benieuwd wat er allemaal is? En wat jij allemaal kunt doen? Lees dan verder.

Urban Sports
Urban Sports zijn sport- en beweegactiviteiten in de bebouwde omgeving en straatvarianten van traditionele sporten, zoals speedsoccer. En voor als je het nog niet wist: deze vorm van sport is booming!

Als je op zoek bent naar Urban Sports hoef je bij de Haagse Sport Centrale niet lang te zoeken. In dit industriële, historische pand zijn er verschillende sportaanbieders met hun eigen Urban Sport. Er zijn uitstekende faciliteiten waardoor de sporten door iedereen en op elk niveau kunnen worden beoefend.

Zo beklim je op de wanden van Boulderhal Walhalla speciale klimroutes en leer je de technieken van freerunning op het parcours van Jump Freerun. Dansschool Beweigi biedt in haar 3 danszalen een breed aanbod aan voor allerlei doelgroepen en bij Vigorous Crossfit zijn alle materialen aanwezig om je kracht, conditie en gezondheid naar het volgende niveau te tillen. Wil jij juist leren skateboarden of jouw skills verder oefenen? In het Olympisch Skateboard Trainingscentrum (STC) worden door skateboardtraining.nl exclusieve trainingen gegeven. Tot slot kun je ook speedsoccer spelen, een soort pleintjesvoetbal op een speciaal veld.

Afbeelding
Skateboarden Haagse Sport Centrale

‘Je komt niet gewoon maar wat doen, je leert de Urban Sports met persoonlijke begeleiding van coaches met kennis van en passie voor de sport.’ 
 

Sporten op elk niveau
Naast de gloednieuwe sportfaciliteiten wordt er bij de Haagse Sport Centrale op elk niveau training en/of begeleiding aangeboden door een professional. Verschillende sportcoaches hebben zelfs (inter)nationaal topsport bedreven. Je treft bij de Haagse Sport Centrale dus Urban Sports op het hoogste niveau. Zoals Raoul – directeur bij de Haagse Sport Centrale – vertelt: ‘Je komt niet gewoon maar wat doen, je leert de Urban Sports met persoonlijke begeleiding van coaches met kennis van en passie voor de sport’.
Wil je juist lekker bewegen en jouw hoofd leegmaken? Ook dan is de Haagse Sport Centrale de ideale plek voor jou!

Meer dan sport
Urban slaat op meer dan alleen sport, het is een cultuur. Het industriële, historisch pand van de Haagse Sport Centrale straalt echt de urban vibe uit. Naast de gave Urban Sports is er een foodcourt en een sportcafé je een hapje kan eten of gezellig een drankje kan doen. Ook is er een sportbioscoop waar films en sportwedstrijden op groot scherm te zien zijn. De relaxte zitplaatsen en een ontspannen achtergrondmuziek maken het sportcafé helemaal “urban”.

Kortom, de Haagse Sport Centrale is veel meer dan alleen een sportaccommodatie met prachtige faciliteiten. Het is een plek waar je een nieuwe passie kunt ontdekken, je lekker kunt inspannen én ontspannen en waar je nieuwe mensen ontmoet.

Kan je na het lezen van dit artikel niet wachten om de urban ervaring te beleven? Kijk dan snel op de website van de Haagse Sport Centrale en lees meer over de verschillende sporten en activiteiten! Volg De Haagse Sport Centrale en jouw favoriete sportaanbieder ook op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven.

Afbeelding
Freerunning Haagse Sport Centrale

Meer nieuws

Afbeelding
Wandelen

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) was dit jaar een groot succes! Veel senioren hebben de smaak van het wandelen te pakken en er zijn nog meerdere wandelgroepen actief. 

Wil je ook op een gezellige manier werken aan jouw gezondheid en deelnemen aan een wandelgroep? Lees dan verder.

30 november 2021
Afbeelding
Invictus Games

Van 16 tot en met 22 april 2022 vinden de Invictus Games plaats in Den Haag. Er is hulp nodig van maar liefst 1000 vrijwilligers. Je kunt je vanaf heden aanmelden als vrijwilliger. Wil jij ook een steentje bijdragen aan dit betekenisvolle evenement?

04 december 2021
Afbeelding
Hardlopen

Het is weer tijd voor een Go Go Den Haag Challenge! De hardlopers van de Zuiderpark Parkrun dagen jou uit om te gaan hardlopen. Zij rennen elke zaterdag 5 kilometer. Kom ook in beweging en zet jouw beste tijd neer!

29 november 2021