We kunnen weer samen sporten!
Afbeelding
Haagse Sport Centrale

De Haagse Sport Centrale

De Haagse Sport Centrale is hét epicentrum van de Urban Sports in Nederland. Maar in dit industriële, historische pand is meer dan alleen sport te vinden. Ben je benieuwd naar de faciliteiten en samenwerkingen van de Haagse Sport Centrale? En benieuwd naar wat een sportvereniging kan doen in dit historische pand in Laakhaven-West? Lees dan verder.

Urban Sports
Urban Sports zijn sport- en beweegactiviteiten in de bebouwde omgeving (zoals freerunning) en straatvarianten van traditionele sporten (zoals speedsoccer). En voor als je het nog niet wist: deze vorm van sport is booming!

Als je op zoek bent naar Urban Sport, hoef je bij de Haagse Sport Centrale niet lang te zoeken. De verschillende sportaanbieders in het industriële, historische pand zijn ieder specialist binnen hun eigen Urban Sport. Er zijn uitstekende faciliteiten waardoor de sporten door iedereen en op elk niveau kunnen worden beoefend. Van een boulderhal tot het Olympisch Skateboard Trainingscentrum van Den Haag.

‘Je komt niet gewoon maar wat doen, je leert de Urban Sports met persoonlijke begeleiding van coaches met kennis van en passie voor de sport’.
 

Ongeorganiseerde sport
Naast de gloednieuwe sportfaciliteiten worden de Urban Sports aangeleerd door professionals. Verschillende sportcoaches hebben zelfs (inter)nationaal topsport bedreven. Zoals Raoul – directeur bij de Haagse Sport Centrale – vertelt: ‘Je komt niet gewoon maar wat doen, je leert de Urban Sports met persoonlijke begeleiding van coaches met kennis van en passie voor de sport’. Je treft bij de Haagse Sport Centrale de Urban Sports op het hoogste niveau. Samen met #TeamNL worden hier de Olympische kampioenen van de toekomst getraind. Daarnaast worden studenten van het ROC Mondriaan en de Haagse Hogeschool opgeleid tot de Urban Sportleiders én sportondernemers van morgen.

De Urban Sports vallen misschien officieel onder de noemer ‘ongeorganiseerde sport’, maar er is niets ongeorganiseerd aan de professionele ondersteuning, topfaciliteiten en ondernemers met hart en passie voor Urban Sports.

Afbeelding
Boulderhal Haagse Sport Centrale

Meer dan sport
Urban slaat op meer dan alleen sport. Het is een cultuur. Het complex beschikt dan ook over meer dan alleen sporthallen en sportaanbieders. Met een foodcourt, sportcafé en sportbioscoop is er naast sporten genoeg te beleven bij de Haagse Sport Centrale. Al deze faciliteiten dragen bij aan de urban sfeer, uitstraling van het gebouw en de verbinding met de mensen.

In de Haagse Sport Centrale zijn er ook veel (sport)organisaties en commerciële sportondernemingen gevestigd. De huurders variëren van een sportbond tot een bedrijf dat natuurlijke sportkleding maakt op basis van duurzame materialen.

Meer nieuws

Afbeelding
Wandelen

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) was dit jaar een groot succes! Veel senioren hebben de smaak van het wandelen te pakken en er zijn nog meerdere wandelgroepen actief. 

Wil je ook op een gezellige manier werken aan jouw gezondheid en deelnemen aan een wandelgroep? Lees dan verder.

30 november 2021
Afbeelding
Invictus Games

Van 16 tot en met 22 april 2022 vinden de Invictus Games plaats in Den Haag. Er is hulp nodig van maar liefst 1000 vrijwilligers. Je kunt je vanaf heden aanmelden als vrijwilliger. Wil jij ook een steentje bijdragen aan dit betekenisvolle evenement?

04 december 2021
Afbeelding
Hardlopen

Het is weer tijd voor een Go Go Den Haag Challenge! De hardlopers van de Zuiderpark Parkrun dagen jou uit om te gaan hardlopen. Zij rennen elke zaterdag 5 kilometer. Kom ook in beweging en zet jouw beste tijd neer!

29 november 2021