Kom in beweging!
Afbeelding
Victor Anfiloff - verbinder in de volleybalwereld

De verbindende kracht in de Haagse volleybalwereld

Alweer een aantal maanden actief in Den Haag: de volleybalverbinder. Wat doet een volleybalverbinder en wat heeft jouw (volleybal)vereniging eraan? Lees het in dit artikel!

De volleybalverbinder

Sinds september is Victor Anfiloff actief als volleybalverbinder voor volleybalverenigingen en -aanbieders in en rondom Den Haag. Dat Victor gekozen is om deze nieuwe functie te vervullen is geen verrassing. Hij was namelijk 13 jaar bondscoach bij de Nederlandse Volleybalbond en is al zijn hele leven betrokken bij topsport. Kennis van de volleybalsport heeft hij als geen ander en aan connecties in het volleybalwereldje is ook geen gebrek. Bovendien zit ondernemen in zijn bloed. En dat heb je zeker nodig als volleybalverbinder.

Alles is mogelijk door volleybal’.
 

Spin in het web

De naam zegt het al: een volleybalverbinder is er voor de volleybalsport. Van het ‘gewone’ volleybal in de zaal tot aan beachvolleybal: Victor houdt zich bezig met alles dat te maken heeft met de sport. Met de Nevobo als opdrachtgever pikt hij veel kennis en ideeën op bij de bond en deelt dit vervolgens met de volleybalverenigingen in Den Haag. Het gaat bijvoorbeeld om ledenwerving, nieuw aanbod bij een vereniging of over talentontwikkeling. Als spin in het web staat Victor in contact met zo veel mogelijk volleybalverenigingen in Den Haag, onder het motto: ‘Alles is mogelijk door volleybal’.

Het hoofddoel van de volleybalverbinder is om de maatschappelijke relevantie van de sport te versterken. Dat kan natuurlijk op veel manieren. Concreet richt de volleybalverbinder zich op 5 pijlers:

  • breedtesport
  • talentontwikkeling
  • topsport
  • evenementen
  • sportstimulering

Hoe Victor dit invult, is helemaal aan hem. Victor vindt het belangrijk om van de huidige aanbieders een groep te maken die elkaar helpen en kennis en ideeën met elkaar delen om zo samen beter te worden. Zo was er recent bijvoorbeeld een vereniging met een wachtlijst voor nieuwe leden, terwijl een andere club in de buurt juist op zoek was naar nieuwe leden. De volleybalverbinder kan zulke verenigingen bij elkaar brengen zodat ze samen een oplossing vinden voor hun (nieuwe) leden.

Een ander voorbeeld is wanneer kinderen via naschools sportaanbod in aanraking komen met volleybal. De volgende stap is vaak dat je structureel doorgaat met de sport door lid te worden van een volleybalvereniging. Hier komen allerlei zaken en verplichtingen bij kijken, waar sommige mensen niet op zitten te wachten. Het is daarom goed om als vereniging na te denken over flexibel en laagdrempelig aanbod zodat ook deze mensen door kunnen met volleybal. Hier heeft Sovicos al stappen in gemaakt met speciale trainingen voor beginnende volleyballers. Dit is allemaal onderdeel van de modernisering van een vereniging, één van de vele thema’s waar de volleybalverbinder een waardevolle rol in kan spelen.

Is jouw vereniging al verbonden?

Al met al houdt Victor zich als volleybalverbinder bezig met enorm relevante thema’s bij de volleybalverenigingen in Den Haag. Nu steeds meer mensen kennismaken met de volleybalverbinder, kunnen er mooie dingen uitgevoerd worden.

Kun jij niet wachten om namens jouw volleybalvereniging met Victor in gesprek te gaan? Of heb je nog vragen over wat de volleybalverbinder voor jouw club kan betekenen? Neem contact op met Victor: victor@victorysport.nl

Meer nieuws

Afbeelding
Basketbal Spoorcourt

Het is weer tijd voor een basketbal challenge. Prof-basketbalspeler Casey Lopes van The Hague Royals daagt jou dit keer uit om jouw beste trick shot, dunk of lay-up te laten zien.

Laat zien wat je kan, Go Go Den Haag!

28 januari 2022
Afbeelding
Den Haag Fietst!

Den Haag is op zoek naar een nieuwe fietsburgemeester. Een Hagenaar die vergroeid is met zijn fiets. Een fietsambassadeur die gelooft dat de fiets dé oplossing is voor een gezonde, schone en gelukkige stad. Word jij de nieuwe fietsburgemeester van Den Haag?

25 januari 2022
Afbeelding
Opening Mobilitheek

Iedereen uit de Haagse regio die fysiek beperkt is en wil (blijven) sporten of bewegen, kan nu terecht in de Mobilitheek om sporthulpmiddelen te lenen en uit te proberen.

26 januari 2022