Kom in beweging!
Afbeelding
Middin

Een gouden combi: acht vrijwilligers van Middin aan de slag bij HVV Laakkwartier

HVV Laakkwartier is een mooie samenwerking gestart met Stichting Middin. Acht vrijwilligers van Middin helpen de voetbalvereniging drie dagen per week met allerlei verschillende werkzaamheden.

Middin ondersteunt mensen met een beperking bij het leiden van hun eigen leven in en met de samenleving. Dit doet Middin voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Na een overleg met verschillende partijen kwam Ron Jansen, de voorzitter van HVV Laakkwartier, in contact met Middin. Toen het duidelijk was wat voor activiteiten en werkzaamheden er gedaan konden worden bij HVV Laakkwartier, hebben 8 vrijwilligers zich via Middin aangemeld.

'We zijn ontzettend blij met de extra ondersteuning. Hierdoor kunnen wij andere werkzaamheden doen waar we anders niet aan toekomen.'
 

Een ideale samenwerking
Voor HVV Laakkwartier is de inzet van de vrijwilligers van onschatbare waarde. Er zijn namelijk erg veel werkzaamheden die iedere dag gedaan moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de kleedkamers, de kantine of de voetbalvelden, maar ook het helpen in de keuken. ‘We zijn ontzettend blij met de extra ondersteuning. Hierdoor kunnen wij andere werkzaamheden doen waar we anders niet aan toekomen’, aldus Dirk Peeters, vrijwilliger bij HVV Laakkwartier. Naast de werkzaamheden worden er vaak ook nog leuke activiteiten gedaan. Als het zonnetje schijnt, spelen ze bijvoorbeeld jeu de boules op het voetbalveld. Stichting Middin is ook zeer tevreden over de samenwerking. ‘Het is altijd duidelijk wat er allemaal gedaan kan worden en de voetbalvereniging denkt goed mee’, vertelt Amarelis, begeleidster bij Middin. ‘De vrijwilligers zijn lekker bezig, de samenwerking is goed en er zijn korte lijnen’.

‘Het belangrijkste is dat ze het zelf leuk vinden. Doe alles op je gemak, als je aan het einde van de dag maar lekker gewerkt hebt’
 

Een dag bij HVV Laakkwartier
Aan het begin van de dag wordt gekeken wat er gedaan moet worden en wat de vrijwilligers zelf graag willen doen die dag. Vervolgens worden de taken verdeeld onder de vrijwilligers. Dit gebeurt samen met een begeleider van Stichting Middin, hiervan is er altijd minimaal één per dag aanwezig. De vrijwilligers van Middin zijn heel bedreven in de taken die ze doen. Zo was er bijvoorbeeld een vrijwilliger die aangaf dat hij handig was in de tuin. De volgende dag regelde Dirk een schoffel voor hem en maakte hij de paden vrij van onkruid. ‘Het belangrijkste is dat het zelf leuk vinden. Doe alles op je gemak, als je aan het einde van de dag maar lekker gewerkt hebt’, aldus Dirk.

‘Kijk allemaal of je iets kunt betekenen voor deze groep mensen. Het is, net als voor ieder ander, enorm belangrijk om te voelen dat je gewaardeerd wordt en erbij hoort.’
 

Bekendheid op en buiten de vereniging
Door onder andere trainingspakken en jassen van HVV Laakkwartier beschikbaar te stellen doen Dirk en de andere vrijwilligers van HVV Laakkwartier er alles aan om vrijwilligers van Middin te laten weten dat ze bij de club horen. ‘Ze moeten het gevoel hebben dat ze erbij horen’, vindt Dirk. Nu er langzaam maar zeker meer activiteiten plaatsvinden bij de voetbalvereniging, krijgen steeds meer mensen in de gaten dat de vrijwilligers van Middin bij HVV Laakkwartier actief zijn. Als de competitie begint, gaat dit alleen maar meer worden, verwacht Dirk. Ten slotte vindt Dirk het voor mensen buiten de vereniging ontzettend leuk om te weten dat dit binnen de club gebeurt. Zijn advies aan andere verenigingen is daarom: ‘Kijk allemaal of je iets kunt betekenen voor deze groep mensen. Het is, net als voor ieder ander, enorm belangrijk dat om te voelen dat je gewaardeerd wordt en erbij hoort.’

Meer nieuws

Afbeelding
Basketbal Spoorcourt

Het is weer tijd voor een basketbal challenge. Prof-basketbalspeler Casey Lopes van The Hague Royals daagt jou dit keer uit om jouw beste trick shot, dunk of lay-up te laten zien.

Laat zien wat je kan, Go Go Den Haag!

28 januari 2022
Afbeelding
Den Haag Fietst!

Den Haag is op zoek naar een nieuwe fietsburgemeester. Een Hagenaar die vergroeid is met zijn fiets. Een fietsambassadeur die gelooft dat de fiets dé oplossing is voor een gezonde, schone en gelukkige stad. Word jij de nieuwe fietsburgemeester van Den Haag?

25 januari 2022
Afbeelding
Opening Mobilitheek

Iedereen uit de Haagse regio die fysiek beperkt is en wil (blijven) sporten of bewegen, kan nu terecht in de Mobilitheek om sporthulpmiddelen te lenen en uit te proberen.

26 januari 2022