Kom in beweging!
Afbeelding
Zwemvereniging MAR

Mannenavond bij zwemvereniging MAR

Zwemvereniging MAR is onlangs begonnen met het aanbieden van zwemlessen en -trainingen voor een nieuwe doelgroep. Het nieuwe aanbod sloeg meteen aan en nu liggen er iedere maandagavond mensen in het zwembad die dit anders misschien nooit hadden gedaan! Benieuwd naar de zwemvereniging en het nieuwe aanbod? Lees dan verder!

MAR Invest in People, oftewel zwemvereniging MAR, is opgericht in 2018. Het team van de zwemvereniging in de Schilderswijk bestaat uit ongeveer 20 vrijwilligers die met veel enthousiasme aangestuurd worden door bestuursleden Maryam en Nirmala. De zwemtrainers zijn gediplomeerd en zitten al lang in het vak. Ook zijn er stagiaires die een opleiding volgen tot zweminstructeur, zij worden begeleid door het team van zwemvereniging MAR.

‘Er komen mannen zonder diploma in handen en nu gaan ze hier met een diploma weg, dat is toch geweldig?’

Zwemmen voor mannen

Sinds de start van de zwemvereniging kunnen alle vrouwen naar het zwembad voor het volgen van zwemles. Ook kunnen zij meedoen aan banenzwemmen of Aqua Zumba. Zwemvereniging MAR heeft uitstekend aanbod voor alle vrouwen, maar voor de mannen hadden ze nog niets. De vrouwen wisten dit goed kenbaar te maken, want Maryam en Nirmala vingen de signalen op en dachten: ‘Waarom starten we niet gewoon voor deze doelgroep?’.

Ze begonnen met het aanbieden van zwemles voor mannen en ‘het was direct raak’, zei Nirmala. Binnen no-time lagen er op de maandagavond al 60 tot 70 mannen in het bad van zwemvereniging MAR. Alle leeftijdsgroepen en culturele achtergronden zijn vertegenwoordigd op zo’n avond. Er was zelfs een man van 74 jaar!

‘In het zwembad zijn we één groep.'

Voor de mannen die al ervaring hebben in het water is er banenzwemmen. Ook is er een Aqua Bootcamp, deze wordt speciaal gegeven door Denise, sportcoördinator zwemmen bij Werkgever Sportclubs Den Haag (WSDH).

Mannen die nog niet eerder hebben gezwommen, kunnen ook terecht bij de zwemvereniging. Voor deze groep bieden ze zwemles aan. Dit geeft Nirmala veel energie, want ze ziet de mannen echt vooruitgaan per les. ‘Er komen mannen zonder diploma in handen en nu gaan ze hier met een diploma weg, dat is toch geweldig?’, vertelt Nirmala.

Als er diploma’s worden behaald, dan is het niet gewoon: ‘alsjeblieft, hier heb je jouw diploma’. Nee, Zwemvereniging MAR pakt het liever groots aan door een feestelijke uitreiking te organiseren. Laatst kwam de wethouder Sport, Hilbert Bredemeijer, diploma’s en bloemen uitreiken. De catering, verzorgd door leden uit de zwemvereniging, maakte het helemaal af. Zo’n uitreiking maakt het natuurlijk speciaal voor zowel de zwemmers als de vrijwilligers.

Afbeelding
Zwemvereniging MAR

De kracht van Zwemvereniging MAR

Er komen dus veel mensen naar de zwemavond en de diploma-uitreikingen zijn een feest, maar wat maakt het verder zo’n succes?

Ten eerste zijn de zwemtrainingen heel goed georganiseerd en het enthousiasme spat ervan af bij de mensen. De deelnemers genieten overduidelijk van de lessen en trainingen die ze in het bad krijgen. Een deelnemer wist te vertellen: ‘In het zwembad zijn we één groep’, en dat kun je zien. De sfeer is namelijk erg ontspannen en iedereen heeft het naar zijn zin.

Ten tweede staat Zwemvereniging MAR goed in de wijk. Sportcentrum de Houtzagerij is een ideale ontmoetingsplek voor de deelnemers en verder heeft de zwemvereniging nauw contact met organisaties en andere sportverenigingen in de buurt. Al deze partners uit de buurt zorgen ervoor dat zoveel mogelijk mensen kennisnemen van het aanbod bij zwemvereniging MAR.

En tot slot heeft zwemvereniging MAR een actieve facebook pagina om de (potentiële) zwemmers op de hoogte te houden. Hier zijn naast updates ook leuke foto’s te vinden van de activiteiten.

Meer nieuws

Afbeelding
Senioren Fit

Elke woensdag wordt er bij SV Erasmus tussen 10 uur en 11 uur getraind door een groepje senioren uit de wijk.

12 mei 2022
Afbeelding
OldStars VitaliteitSpelen

Van 16 t/m 20 mei vinden de OldStars VitaliteitSpelen plaats!

10 mei 2022
Afbeelding
Skaten, challenge, daniel Moragues, zuiderpark, skatepark

Het is tijd voor een skate challenge. Daniel Moragues, Nederlands kampioen skateboarden, daagt jou uit om jouw tofste skate truc te laten zien.

Laat zien wat je kan, Go Go Den Haag!

09 mei 2022