Kom in beweging!
Afbeelding
Den Haag Fietst!

Nieuwe fietsburgemeester gezocht

Den Haag is op zoek naar een nieuwe fietsburgemeester. Een Hagenaar die vergroeid is met zijn fiets. Een fietsambassadeur die gelooft dat de fiets dé oplossing is voor een gezonde, schone en gelukkige stad. Word jij de nieuwe fietsburgemeester van Den Haag?

De fietsburgemeester promoot het fietsen in Den Haag, is aanspreekpunt voor iedereen met goede fietsideeën en initiatiefnemer van activiteiten rondom fietsen in de stad. Hij of zij is de verbindende factor voor fietsen in de stad.

Na twee jaar zit zijn termijn van de huidige fietsburgemeester Marcel Kleizen erop. Lees hier hoe hij deze taak heeft opgepakt. Hij zette zich vooral in voor de jongste fietsers van de stad: kinderen.

In maart geeft hij het stokje door aan zijn opvolger. De nieuwe fietsburgemeester kan zelf het programma vormgeven en eventueel een ander speerpunt kiezen. 

Hoogtepunten

In de afgelopen twee jaar heeft Kleizen meerdere initiatieven neergezet waar hij met plezier op terugkijkt:

Met de wedstrijd Fietshelden zorgde hij ervoor dat kinderen meedachten over veilig fietsen in de stad. “Ze bedachten oplossingen voor fietsproblemen. Daar kwam een Fietsheldenraad uit voort die de gemeente blijft adviseren.”

In de zomer organiseerde hij de Wheelie Weken. In elke Haagse wijk kwam er een fietsparcours waar kinderen leerden hoe ze ‘wheelies’ kunnen rijden. Ondertussen verbeterden ze hun fietsvaardigheden en werden ze enthousiast gemaakt om vaker met de fiets te gaan.

Een hoogtepunt was verder de Haagse Fietslichtjesparade in november, georganiseerd samen met de gemeente Den Haag, Den Haag Fietst Service en Info, Ieder kind een fiets en andere fietspartners. “Dit was zo’n mooie herfstavond. Volgens mij heeft dit evenement het fietsplezier voor mensen uit veel verschillende wijken verhoogd.”

Nieuwe fietsburgemeester, nieuwe plannen

Gedurende zijn burgemeesterschap heeft Kleizen de stad zien veranderen in het voordeel van fietsers. “Overal worden kruispunten verbeterd, nieuwe fietspaden aangelegd en steeds meer straten worden autoluw. We zitten als stad echt in een positieve flow.”

BYCS, de organisatie die in meerdere steden wereldwijd fietsen promoot, is nu op zoek naar een opvolger voor Marcel Kleizen. Begin maart wordt bekend wie de nieuwe fietsburgemeester van Den Haag wordt.

De vacature staat nog open. Solliciteren kan via deze link. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Den Haag Fietst!

Meer nieuws

Afbeelding
Senioren Fit

Elke woensdag wordt er bij SV Erasmus tussen 10 uur en 11 uur getraind door een groepje senioren uit de wijk.

12 mei 2022
Afbeelding
OldStars VitaliteitSpelen

Van 16 t/m 20 mei vinden de OldStars VitaliteitSpelen plaats!

10 mei 2022
Afbeelding
Skaten, challenge, daniel Moragues, zuiderpark, skatepark

Het is tijd voor een skate challenge. Daniel Moragues, Nederlands kampioen skateboarden, daagt jou uit om jouw tofste skate truc te laten zien.

Laat zien wat je kan, Go Go Den Haag!

09 mei 2022