Nieuwe fietsburgemeester gezocht

Den Haag is op zoek naar een nieuwe fietsburgemeester. Een Hagenaar die vergroeid is met zijn fiets. Een fietsambassadeur die gelooft dat de fiets dé oplossing is voor een gezonde, schone en gelukkige stad. Word jij de nieuwe fietsburgemeester van Den Haag?

De fietsburgemeester promoot het fietsen in Den Haag, is aanspreekpunt voor iedereen met goede fietsideeën en initiatiefnemer van activiteiten rondom fietsen in de stad. Hij of zij is de verbindende factor voor fietsen in de stad.

Na 2 jaar zit zijn termijn van de huidige fietsburgemeester Marcel Kleizen erop. Lees op de website van Den Haag Fietst! hoe hij deze taak heeft opgepakt. Hij zette zich vooral in voor de jongste fietsers van de stad: kinderen.

In maart 2022 geeft hij het stokje door aan zijn opvolger. De nieuwe fietsburgemeester kan zelf het programma vormgeven en eventueel een ander speerpunt kiezen.

Hoogtepunten
In de afgelopen 2 jaar heeft Kleizen meerdere initiatieven neergezet waar hij met plezier op terugkijkt:

Met de wedstrijd Fietshelden zorgde hij ervoor dat kinderen meedachten over veilig fietsen in de stad. ‘Ze bedachten oplossingen voor fietsproblemen. Daar kwam een Fietsheldenraad uit voort die de gemeente blijft adviseren.’

In de zomer organiseerde hij de Wheelie Weken. In elke Haagse wijk kwam er een fietsparcours waar kinderen leerden hoe ze ‘wheelies’ kunnen rijden. Ondertussen verbeterden ze hun fietsvaardigheden en werden ze enthousiast gemaakt om vaker met de fiets te gaan.

Een hoogtepunt was verder de Haagse Fietslichtjesparade in november, georganiseerd samen met de gemeente, Den Haag Fietst Service en Info, Ieder kind een fiets en andere fietspartners. ‘Dit was zo’n mooie herfstavond. Volgens mij heeft dit evenement het fietsplezier voor mensen uit veel verschillende wijken verhoogd.’

Nieuwe fietsburgemeester, nieuwe plannen
Tijdens zijn burgemeesterschap heeft Kleizen de stad zien veranderen in het voordeel van fietsers. ‘Overal worden kruispunten verbeterd, nieuwe fietspaden aangelegd en steeds meer straten worden autoluw. We zitten als stad echt in een positieve flow.’

BYCS, de organisatie die in meerdere steden wereldwijd fietsen promoot, is nu op zoek naar een opvolger voor Marcel Kleizen. Begin maart 2022 wordt bekend wie de nieuwe fietsburgemeester van Den Haag wordt.

De vacature staat nog open. Solliciteren kan via de website van Airtable. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Den Haag Fietst!

Voorjaar- en zomerseizoen en Sportveld Onderhoud

Met de lente en zomer op komst zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten met betrekking tot het onderhoud van de sportvelden.

Onderhoud sportvelden voorjaar- en …

Lees verder over: Voorjaar- en zomerseizoen en Sportveld Onderhoud

Uitnodiging Financiën bijeenkomst voor Haagse sportverenigingen

Op maandag 15 april is er een bijeenkomst voor Haagse sportverenigingen over de lancering van nieuwe ondersteuningsmogelijkheden op het thema financiën.

Programma:

Lees verder over: Uitnodiging Financiën bijeenkomst voor Haagse sportverenigingen

Maak kennis met het programma Maatschappelijke Diensttijd en Sport

Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is een programma voor jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud waarbij zij vrijwilligerswerk doen bij een sportorganisatie.

Zo dragen …

Lees verder over: Maak kennis met het programma Maatschappelijke Diensttijd en Sport