We kunnen weer samen sporten!
Afbeelding
Nieuw basketbalveld

Opening eerste Dreamcourt van Nederland

Het basketbalplein aan de Jan van Riebeekplein, binnen de Haagse basketbal community beter bekend als Spoorcourt, kreeg een totale make-over. Dit nummer 1 basketbalveld, gelegen op een geweldige locatie vlak naast Den Haag station is omgetoverd tot het eerste Dreamcourt van Nederland!

Kunstenaars Joram Roukes en Shon Price kregen van de Gemeente Den Haag de opdracht om van het basketbalplein een kunstwerk te maken dat past in de wijk en bij de basketbal community. Op 19 juli zijn de kunstenaars begonnen met de gigantische schilderklus, dat samen met kinderen uit de wijk is uitgevoerd.

De onthulling

Vrijdag 17 september wordt om 16.00 uur het vernieuwde Spoorcourt door wethouder Hilbert Bredemeijer officieel geopend. Tijdens deze spectaculaire opening kun je onder andere meedoen aan een basketbal clinic door HBV The Jumpers en The Hague Royals uit de Dutch Basketball League, kijken naar een basketbalshow van Galdino Haimé van Showcase Basketbal én er wordt een demowedstrijd gespeeld.

De gouden wissel

Met de opening van het vernieuwde basketbalveld worden Hagenaars ook weer uitgedaagd om 'een gouden wissel' te maken. Galdino Haimé en de wethouder Hilbert Bredemeijer wisselen tijdens de opening hun microfoon in voor een gouden basketbal en dagen de bezoekers uit hetzelfde te doen. Wissel je telefoon, laptop of afstandsbediening in en kom lekker basketballen op het eerste Dreamcourt van Nederland!

Meer nieuws

Afbeelding
Sportproeverij Power '66

Wil jij weten welke sport bij jou past? Doe mee met de sportproeverij!

22 Oktober 2021
Afbeelding
mensen sporten

De Gemeente Den Haag wil voor alle Hagenaars een tof sport- en beweegaanbod neerzetten. En JIJ hebt hier invloed op! 

20 Oktober 2021
Afbeelding
Go Go Den Haag Streetsprints

Go Go Den Haag organiseert op verschillende plekken in Den Haag een Streetsprint. Ga de uitdaging aan en win een Go Go Den Haag gadget!

30 september 2021