Samen voor meer veiligheid

De gemeente Den Haag telt veel sportverenigingen en sportaanbieders. Nu gebeurt het regelmatig dat die aanbieders dichtbij elkaar zitten. Dan kun je elkaar gaan zien als concurrenten, maar het is veel slimmer om samen te werken. Op zowel sportief als op praktisch gebied kun je elkaar hierdoor goed versterken.

Cursus

Humphrey Alladin, voorzitter van Remo, zag met eigen ogen hoe belangrijk het is om een veilige club te hebben. Hij zat samen met andere Haagse bestuurders bij een bevriende club in Rotterdam toen er iemand onwel werd. Binnen no time werd de AED erbij gepakt en een leven gered. “We zijn toen met een aantal verenigingen in Den Haag ook gaan kijken hoe we samen een EHBO-cursus kunnen volgen. Wij hebben namelijk wel een AED hangen, maar ik wist bijvoorbeeld niet dat je de batterij hiervan eens in de zoveel tijd moet vervangen. We zijn nog bezig met de aanvraag van zo’n cursus via de gemeente, maar het gaat natuurlijk zeker in de kosten schelen als we dit met een aantal verenigingen samen doen.”

____________

Dit artikel is afkomstig uit het magazine ‘Samen voor de Haagse sport’. Benieuwd naar de rest van het magazine? Lees hier verder.

Organiseer een activiteit tijdens Coming Out Week!

Iedereen wil zichzelf kunnen zijn en zich veilig voelen, ook bij een sportvereniging! Daarom vieren we wereldwijd van 7 t/m 13 oktober Coming Out Week. Er worden …

Lees verder over: Organiseer een activiteit tijdens Coming Out Week!

Terugblik Haagse Schoolsport Olympiade

Op 18 en 20 juni vond de Haagse Schoolsport Olympiade plaats in en om de Sportcampus Zuiderpark. Meer dan 3000 achtste groepers van alle Haagse basisscholen deden deze …

Lees verder over: Terugblik Haagse Schoolsport Olympiade

Het EK Beachvolleybal 2024 komt naar Scheveningen!

Van 13 tot en met 18 augustus strijden de beste beachvolleyballers van Europa om de titel in het Beachstadium!

Klik hier om te zien wanneer Nederland in actie komt!

Kids …

Lees verder over: Het EK Beachvolleybal 2024 komt naar Scheveningen!