Thema van de maand: Open Club

Sportclubs spelen een belangrijke rol in onze samenleving. Ze dragen bij aan de gezondheid van mensen en bevorderen sociale verbinding en ontwikkeling binnen diverse doelgroepen.

Voor clubs is het belangrijk om een sterke band met de buurt te onderhouden, aangezien veel van hun leden daar vaak wonen. In dit nieuwsbericht belichten we de huidige ondersteuning die beschikbaar is om deze belangrijke verbinding te versterken.

Maak je vereniging een Open Club met WSDH!

Maak van jouw club een Open Club en versterk de band met de buurt, terwijl je nieuwe kansen voor groei benut. WSDH staat klaar om jouw club hierbij te ondersteunen. Zo helpt een sportcoördinator bij het organiseren van extra sportactiviteiten, clinics, speciaal aanbod, multifunctioneel gebruik van je accommodatie, samenwerking met wijkorganisaties en het opstellen van een Open Club beleidsplan. Op deze webpagina kun je een projectaanvraag doen bij WSDH.

Begin vandaag nog met het opstellen van een basisplan. Met het invulformat voor het Open Club beleidsplan is dit binnen één uur geregeld. Neem contact op met je sportconsulent om het format te ontvangen.

Ontdek de kracht van een wijkscan

Wil je van jouw sportclub een Open Club maken? Een wijkscan geeft je inzicht in de omgeving en helpt je om samenwerkingskansen te ontdekken, zoals met scholen, zorginstellingen en lokale bedrijven. Met deze informatie kun je beter inspelen op de behoeften van de buurt en de maatschappelijke impact van de club vergroten.

Meer weten? Neem contact op met je sportconsulent!

Betrek de buurt met de Open Club Party!

Sportclubs zijn het hart van de wijk. Maar wat kun je als club nog meer betekenen voor de buurt? Waar hebben bewoners en lokale organisaties behoefte aan? Wil je als club het initiatief nemen en de wijk uitnodigen? Organiseer dan de ‘Open Club Party’ bij jou op de club!

Voor wie: Haagse sportclubs zonder winstoogmerk kunnen één keer per jaar maximaal €750,- aanvragen.

Voorwaarden: De bijdrage is bedoeld voor clubs die:
• Een feest, bijeenkomst, of activiteit organiseren voor de wijk.
• Niet alleen leden, maar juist de buurt willen betrekken en hun aanbod willen verbreden.
• De behoeften van de wijk in kaart brengen.
• Extra kosten dekken met de bijdrage.
• Bonnen en betaalbewijzen overleggen.

Aanvragen: Meer weten of direct aanvragen? Neem contact op met je sportconsulent.

Breng je vereniging in de schijnwerpers met het Open Club Blad

Met het Open Club Blad laat je de buurt zien wat jouw vereniging te bieden heeft. Deel evenementen, activiteiten en mogelijkheden voor buurtgebruik in een overzichtelijk tijdschrift. Het blad versterkt de band met de buurt en vergroot de zichtbaarheid van je club.

Interesse? Neem contact op met je sportconsulent en ontdek hoe je het Open Club Blad kunt inzetten!

KNVB-cursus ‘Besturen met Impact’ van start in Den Haag!

In september begint de KNVB opnieuw met de cursus “Besturen met Impact” voor alle geïnteresseerde (kandidaat-)bestuursleden van sportverenigingen in Den …

Lees verder over: KNVB-cursus ‘Besturen met Impact’ van start in Den Haag!

Op de agenda: bijeenkomst voor penningmeesters

Op woensdag 2 oktober vindt de tweede bijeenkomst voor penningmeesters van Haagse sportclubs plaats. Tijdens deze bijeenkomst worden de nieuwste ontwikkelingen …

Lees verder over: Op de agenda: bijeenkomst voor penningmeesters

Stadsdeel in de spotlight: Scheveningen

Iedere 2 maanden zet WSDH een stadsdeel in het zonnetje. Deze zomer was dit stadsdeel Scheveningen!

Tijdens de sportzomer was er van alles te beleven! Van het EK …

Lees verder over: Stadsdeel in de spotlight: Scheveningen