Kom in beweging!
Afbeelding
Optimist On Tour

Optimist on Tour Laak | Dag 2

Waar?
Haagse Hogeschool
Leeftijd:
8 t/m 12 jaar

Hét rondreizend evenement van het Watersportverbond strijkt dit jaar neer op tenminste 17 locaties in Nederland. Zo krijgt de jeugd t/m 12 jaar door het hele land de kans gratis kennis te maken met watersport. 

Optimist on Tour bestaat uit theorie en praktijk. Voorafgaand aan de praktijkdag krijgen kinderen van basisscholen uit de omgeving uit groep 5 t/m 8 les in de klas van een instructeur van Optimist on Tour. 

Na de les in de klas komen de basisschoolkinderen bij elke editie van Optimist on Tour naar een locatie aan het water in de buurt. Onder begeleiding van ervaren en gecertificeerde instructeurs hebben de kinderen een eerste ervaring met zeilen, kanovaren en suppen. In speelse vorm leren zij hun boot of plank zelf besturen en ervaren zij de werking van de wind en stroming. 

Den Haag is in 2022 gaststad van het Jeugd WK zeilen (8-15 juli) en in 2023 wordt het WK zeilen en The Ocean Race in Den Haag georganiseerd. Maak tijdens de Optimist on Tour dagen alvast kennis met de verschillende watersporten.

Meer informatie en inschrijven