We kunnen weer samen sporten!
Afbeelding
Webinar 'Jouw club klaar voor de toekomst'

Jouw club klaar voor de toekomst?!

Waar?
Online webinar

Welke kansen en bedreigingen zijn er voor de toekomstbestendigheid van jouw club?

Een goed functionerende sportclub is te herkennen aan een ‘kloppend hart’. Het bestuur van de club, aangevuld met commissies en actieve leden/ betrokkenen, vormen gezamenlijk dit kloppend hart. Zij zijn in staat om de stip op de horizon te bepalen, bijbehorende ambities te formuleren en hier vervolgens ook uitvoering aan te geven. Dit kan door draagvlak te creëren, leden in beweging te krijgen en taken te verdelen. De kunst is om de elementen van de gouden driehoek (sportaanbod - accommodatie - kader) goed in balans te hebben en vandaaruit keuzes voor de toekomst te maken. Wanneer het bij de ambities past, kan de sportclub doorgroeien naar een open club.

In deze sessie worden sportbestuurders in staat gesteld om hun vereniging juist te positioneren en voor te bereiden op een toekomst met continuïteit. De sessie is opgezet in een samenwerking van sportbonden, gemeenten/ lokale sportservices en NOC*NSF. Landelijke, regionale en lokale trends worden besproken, goede voorbeelden komen aan bod en waar je als sportclubs terecht kunt voor ondersteuning.

Het is vooral een interactieve sessie waarin sportclubs in gesprek gaan met het bepalen van ambities, het betrekken van mensen, het positioneren van de sportclub, alles om te versterken. Met verschillende oefeningen maken de clubs direct stappen en werken toe naar keuzes voor een sterke toekomst.

Interesse? Meld je aan door een mailtje te sturen naar guido.vantleven@denhaag.nl.

Kijk voor meer informatie op de website.

Meer agenda

Afbeelding
Handbaltraining

Communicatie op een effectieve manier invullen is voor veel verenigingen een grote uitdaging. Want welke middelen kies je? Hoe maak je jouw vereniging zichtbaar voor de buitenwereld? Hoe kun je met communicatie vrijwilligers behouden, nieuwe leden werven of bezoekers trekken? Hoe bied je sponsoren een podium?   

Waar?
Online
Leeftijd:
Voor sportbestuurders
Afbeelding
Begeleiding lifestyle

De vereniging heeft een belangrijke rol in de begeleiding van jonge mensen op het gebied van lifestyle. Hoe is deze begeleiding binnen uw vereniging georganiseerd?

Waar?
Sportcampus Zuiderpark
Leeftijd:
Voor topsportverenigingen
Afbeelding
Webinar De kansen voor 50+ sport

Ontdek tijdens deze workshop welke mogelijkheden er zijn om sporters boven de 50 jaar aan de vereniging te binden.

Waar?
Online webinar