Beweegloket en Mobilitheek

In Den Haag vinden we het heel belangrijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt om te kunnen bewegen. Ook Hagenaars met een beperking. Of je nu jong of oud bent, een handicap hebt of chronisch ziek bent, regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op je gezondheid. Je voelt je fitter, het verbetert je conditie en helpt je om je sociale contacten te vergroten. Via het Beweegloket helpen we je graag op weg.

Het Beweegloket

Bij het Beweegloket helpen we je kosteloos bij het vinden van een passende beweegactiviteit. Het loket wordt bemand door specialisten. Nadat er een afspraak is gemaakt gaan we met jou in gesprek om te kijken wat de beweegmogelijkheden zijn in jouw omgeving. Het Beweegloket is er voor iedereen die wel (meer) wil bewegen, maar niet zo goed weet waar te beginnen.

 

Voor wie?

Het Beweegloket geeft persoonlijk advies en helpt mensen met een auditieve, visuele, motorische, verstandelijke, psychosociale of chronische beperking. Ook mensen met veel overgewicht kunnen bij het Beweegloket terecht.

Heb je een beperking en wil je bewegen, maar is er iets dat je tegenhoudt? Of herken je je in 1 of meer van onderstaande gedachten of vragen?

– Heb je geen idee wat de mogelijkheden in jouw buurt zijn om te sporten?
– Ben je onzeker en durf je niet (meer) te bewegen?
– Twijfel je of er wel goede begeleiding aanwezig is?
– Vind je het lastig om zelfstandig naar een beweegactiviteit of sportvereniging te gaan?
– Weet je niet hoe het vervoer naar de beweegactiviteit is geregeld?
– Weet je eigenlijk niet hoeveel het kost om te sporten?
– Vraag je je af of de accommodatie wel geschikt is voor een rolstoel?
– Weet je niet hoe je speciale sportmaterialen of -hulpmiddelen kunt aanschaffen?

Dan kan het Beweegloket jou verder helpen. Neem contact met ons op!

Wil je als sportvereniging advies over sporten met een beperking?
Kijk dan op de webpagina van de gemeente Den Haag over advies aan sportverenigingen. Ook kunnen Haagse sportverenigingen terecht bij verenigingsondersteuner Marc Pelkman. Marc helpt verenigingen bij het opzetten of door ontwikkelen van sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking.

De Mobilitheek

Beweeg- en sporthulpmiddelen
Heb je een fysieke beperking waardoor je een hulpmiddel nodig hebt om te kunnen sporten of bewegen? Dan kun je deze tijdelijk lenen via de Mobilitheek. De Mobilitheek is onderdeel van het Beweegloket en geeft naast gratis advies over het gebruik van de hulpmiddelen, ook de mogelijkheid tot uitproberen van beweeg- en sporthulpmiddelen. Zo kun je ervaren of het hulpmiddel bij je past zonder dat je direct de aanschafkosten hebt.

Samen met jou bepalen ze welk hulpmiddel je wil uitproberen. De Mobilitheek heeft onder andere sportrolstoelen, handbikes, trikes, sportrollator, driewielfietsen, loopfiets en excentrische cranks. 

Aanbod hulpmiddelen Mobilitheek opent in nieuw tabblad

Wil je een hulpmiddel aanschaffen? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding of korting. Je kunt hiervoor een WMO-melding doen.

 

Neem contact met ons op

  • Maak een gratis afspraak met een consulent van het Beweegloket (beweegloketdenhaag@unieksporten.nl of 06-28870131) of de Mobilitheek (mobilitheek@unieksporten.nl).
  • Afhankelijk van jouw mogelijkheden spreken we af op de sportcampus Zuiderpark of op een andere plek bij jou in de buurt.
  • Samen met de consulent bespreek je jouw wensen en mogelijkheden om te kijken welke beweegactiviteit of welk hulpmiddel bij jou past.
  • Vind je het fijn als één van ons de eerste keer meegaat naar de gekozen sport- of beweegactiviteit? Dat doen we graag.
  • Bevalt de activiteit of het sporthulpmiddel? Top! Bevalt het niet, dan zoeken we samen verder totdat we wel iets passends hebben gevonden.

Hier vind je ons

Sportcampus Zuiderpark
Meester P. Droogleever Fortuynweg 22
2533 SR Den Haag

Gehandicapte parkeerplaatsen voor de deur.
Passieve tillift met verschoontafel is aanwezig in de Sportcampus.