Duurzaamheid

De Gemeente Den Haag helpt sportverenigingen met het verduurzamen van de club. Zo zijn er verschillende tools, subsidies en andere ondersteuningsmogelijkheden beschikbaar.

Subsidies

Jouw sportvereniging verduurzamen? Er zijn enkele subsidies en regelingen speciaal voor sportclubs.

Je kunt tot maximaal 90 procent subsidie aanvragen voor het verbeteren en verduurzamen van de sportaccommodatie. Dat kan via de:

Heb je vragen over subsidies? Neem contact op met de sportconsulent van uw stadsdeel.

Subsidies voor verenigingen
Er zijn ook subsidies en regelingen voor de verduurzaming van verenigingsgebouwen in het algemeen. Dit zijn regelingen die niet alleen voor sportverenigingen gelden. Bekijk ze op de pagina Subsidies – Duurzame stad Den Haag.

Sportconsulent

Haagse sportverenigingen kunnen advies en hulp op maat krijgen van hun sportconsulent. Sportconsulenten leveren maatwerk met adviesgesprekken, cursussen of het inschakelen van professionals.

Klik hier om contact op te nemen met de sportconsulenten.

SportNL Groen

Sport NL Groen is een onafhankelijke, online tool voor de verduurzaming van de sport in Nederland. Gemeenten, sportclubs en ondernemers in de sport, groot of klein, krijgen via de tool gratis en onafhankelijk advies over hoe ze kunnen verduurzamen. Wat Sport NL Groen uniek maakt, is dat alle aspecten van verduurzaming samenkomen: duurzaamheidsadvies, maatregelen, subsidies en financiering. Zo maken we samen de sport groener en houden we meer geld over voor de sport.

Adviestool
Sport NL Groen heeft een handige adviestool. Via de website vul je eerst enkele gegevens in. Vervolgens ontvang je een advies op maat over energiebesparende maatregelen en hoe je de investeringen terugverdient en inplant.

Energiecoach
Kan jouw vereniging wel wat hulp gebruiken van een onafhankelijke specialist? Vraag advies en begeleiding van een energiecoach.