Voor Hagenaars

Wil jij het sporten en bewegen (weer) oppakken en ben je benieuwd naar het Haagse sportaanbod? Dan ben je hier op de juiste plek. We hebben alle sportieve activiteiten voor je op een rijtje gezet en verwijzen je graag door naar meer sportaanbod. Go Go Den Haag!

In de agenda voor Hagenaars vind je bestaande en nieuwe sportactiviteiten zodat je precies weet welke activiteiten er bij jou in de buurt plaatsvinden.

Naast alle activiteiten op de agenda is er in Den Haag natuurlijk nog veel meer sportiefs te beleven. Of je nu wil zwemmen in één van de zwembaden, je kinderen gratis wil laten deelnemen aan één van de Streetsport-activiteiten of op zoek bent naar een sportvereniging bij jou in de buurt.

Den Haag Sport

In Den Haag kun je op veel openbare plekken sporten en bewegen. Bij sportverenigingen, sporthallen, zwembaden en parken bijvoorbeeld. Op de website van de Gemeente Den Haag vind je onder andere de openingstijden van zwembaden, het Haagse sportaanbod en de topsport in Den Haag. Ook vind je hier informatie over sporten voor ouderen en sporten voor mensen met een beperking.

De Sociale Kaart

De Sociale Kaart is een wegwijzer naar activiteiten, ondersteuning en zorg in jouw buurt. Wil je meer gaan bewegen, maar weet je niet zo goed waar? Op de website Sociale Kaart Den Haag vind je bij het thema ‘Sport en bewegen’ alle Haagse sportaanbieders. Klik op een sport naar keuze en ontdek veel sport- en beweegactiviteiten waaraan je mee kunt doen.

Streetsport

De sportleiders en buurtsportcoaches van Streetsport organiseren leuke activiteiten op de playgrounds in Den Haag. Aanmelden voor de activiteiten is niet nodig, je kan gewoon langskomen en meedoen is altijd gratis! Bekijk alle Streetsport-activiteiten op de website van WSDH.

Buurtsportcoaches

In de stadsdelen Centrum, Escamp en Laak vind je vijf buurtsportcoaches Sport en Gezondheid. Zij zijn er speciaal om volwassenen en senioren te begeleiden naar een actief, gezond en vitaal leven. Het aanbod is gratis en terug te vinden op de website van de buurtsportcoaches.

Beweegwijzer

In Den Haag is er veel mogelijk op het gebied van sporten en bewegen voor 50+-plussers. Al deze gegevens zijn gebundeld in de Sport- en Beweegwijzer 50+.

Haags Sportkwartier

Stadsdeel Escamp is sinds enige tijd omgedoopt tot het Haags Sportkwartier, waarvan de website het digitale sportieve buurthuis is. Hier kun je terecht voor allerlei video’s met online workouts, bewegingen, bootcamps en sportieve challenges voor kinderen, volwassenen en senioren. Kies een video en kom in beweging vanuit je eigen huis! Kijk op de website van het Haags Sportkwartier.

Segbroek in Beweging

Segbroek in Beweging helpt inwoners uit de wijk Segbroek om lekker te bewegen. Wist je dat er in Segbroek heel veel toffe sporten te doen zijn? Lees hier verder!

Ooievaarspas

Woon je in Den Haag en heb je een laag inkomen? Dan biedt de Ooievaarspas veel voordelen. Bijvoorbeeld als je gaat sporten, een nieuwe hobby ontdekt of gezellig samen met jouw kind, familielid of vriend op stap gaat. Voor kinderen tot 18 jaar wordt één sport lidmaatschap en zwemles zelfs volledig betaald! Ontdek wat je allemaal kan doen met de Ooievaarspas op www.ooievaarspas.nl en vraag ‘m aan op www.denhaag.nl/ooievaarspas.

Leergeld Den Haag

Jouw kind gaat sporten met de Ooievaarspas, maar heeft speciale kleding of materialen nodig voor een activiteit? Denk bijvoorbeeld aan voetbalschoenen, een tenue of een tennisracket. Dan kun je die aanvragen bij Leergeld Den Haag. Kijk voor informatie en voorwaarden op www.leergelddenhaag.nl.