Vechtsportaanbieders

Een goed georganiseerde en veilige vechtsport begint bij de vechtsportscholen. De gemeente Den Haag wil vechtsportaanbieders in de sporten kickboksen, thaiboksen, MMA, BJJ, Krav Maga en grappling hulp aanbieden om sterker en vitaler te worden.

De gemeente Den Haag biedt graag begeleiding bij het behalen van het keurmerk Vechtsportautoriteit en het label Veilig Verantwoord Vechtsporten. Het keurmerk en het label bieden aanbieders de mogelijkheid om professioneler te worden en de sporten kwalitatief sterker te maken.

De gemeente biedt een gratis procesbegeleider aan. Deze procesbegeleider neemt, in overleg met de organisatie, zoveel als mogelijk administratielast weg. Hij vraagt bijvoorbeeld een VOG aan voor trainers, organiseert EHBO-cursussen en houdt zich o.a. bezig met opleidingen en kwalificaties van trainers. Naast deze ondersteuning betaalt de gemeente Den Haag de kosten voor zowel het keurmerk als het label.

Zelf ook het keurmerk en/of label behalen? Dan kun je terecht bij de sportconsulent vechtsporten Pjotr Behrtel: pjotr.behrtel@denhaag.nl.

 

 

Veilig & Verantwoord Vechtsporten

Het label ‘Veilig & Verantwoord Vechtsporten’ zorgt voor een positieve en vertrouwde uitstraling naar nieuwe leden, ouders en lokale partners. De organisatie laat met het label prominent zien dat zij de erecode van de vechtsport onderschrijft én uitdraagt.

Label Veilig & Verantwoord Vechtsporten opent in nieuw tabblad

 

Het keurmerk Vechtsportautoriteit

Het keurmerk Vechtsportautoriteit richt zich op de volgende punten:

 1. Accommodatie en materialen
  Aansprakelijkheidsverzekering, vergunning, kwaliteit materialen, gescheiden douches, inclusiebeleid.
 2. Gezondheid
  Opleiding EHBO/BHV, AED aanwezig, trappen en slaan naar het hoofd pas na 18 jaar, hygiëne.
 3. Sporttechnisch kader
  Trainersopleiding, VOG, etc.
 4. Gedragsregels en omgangsvormen
  Huis-/gedragsregels, dopingbeleid, eisen voor evenementen (ringopbouw, matchmaking, vechtsportpas, beveiliging).
 5. Grensoverschrijdend gedrag en sanctionering
  Vertrouwenspersoon, wat doen met grensoverschrijdend gedrag, etc.

 

Keurmerk Vechtsportautoriteit opent in nieuw tabblad

 

Certificeringstraject Haagse vechtsportorganisaties

De gemeente Den Haag geeft sinds 2021 een kwaliteitsimpuls aan Haagse vechtsportorganisaties om het keurmerk en/of het label te behalen. Het proces van het certificeringstraject en de tot nu toe behaalde resultaten zijn verwerkt in de onderstaande documentaire.

 

Gecertificeerde Haagse Vechtsportverenigingen

 

 

Ben je geïnteresseerd in het gratis behalen van het keurmerk en/of het label? Of heb je nog vragen? Dan kun je terecht bij de sportconsulent vechtsporten Pjotr Behrtel: pjotr.behrtel@denhaag.nl.

 

Fotocredits: Tom van den Dool