Volwassenen en Senioren

Sporten en bewegen is ontzettend gezond. Door regelmatig te bewegen verbetert je weerstand, verklein je de kans op hart- en vaatziekten en voel je je gezonder, fitter en gelukkiger. Ook helpt het bij afvallen en op een goed gewicht blijven.

Buurtsportcoaches

De buurtsportcoach staat klaar voor alle volwassenen en senioren in de wijk. Maak kennis met de sport- en beweegactiviteiten bij jou in de buurt. De buurtsportcoaches helpen je graag op weg!
Plezier staat voorop bij de beweegactiviteiten, waardoor het niet voelt als “trainen”. Je ontmoet nieuwe mensen, ontdekt leuke plekjes in de wijk en je doet nieuwe ervaringen op.

In de stadsdelen Centrum, Escamp, Laak, Loosduinen en Haagse Hout vind je Buurtsportcoaches Sport en Gezondheid. Zij zijn er speciaal om jou te begeleiden naar een actief, gezond en vitaal leven.

Wil je meedoen? Meld je dan bij een van de Buurtsportcoaches in jouw stadsdeel. Zij vertellen je precies hoe alles werkt en helpen je bij het uitkiezen van activiteiten die bij je past. Ze plannen een kennismakingsgesprek in op een locatie bij jou in de buurt en geven je advies op maat. Onderstaand kun je de contactgegevens vinden of kijk voor meer informatie op de website van de Buurtsportcoaches.

https:">

 

Go Go Den Haag strippenkaart

Zou je graag nieuwe mensen willen ontmoeten en meer willen bewegen, maar weet je niet goed hoe? Met de Go Go Den Haag strippenkaart helpen we je graag op weg. We helpen je een activiteit te vinden die echt goed bij je past én bij jou in de buurt is. En omdat samen bewegen nu eenmaal een stuk gezelliger is, brengen we je in contact met mensen die net als jij (weer) in beweging willen komen. Stapje voor stapje, in jouw eigen tempo.

Met de Go Go Den Haag strippenkaart kies je uit verschillende beweegactiviteiten bij jou in de buurt. Je kunt de activiteiten gratis uitproberen, om te ontdekken wat echt bij jou past. Heb je zes activiteiten gedaan, dan ontvang je een sportief pakket, waarmee je (ook thuis) in beweging kan blijven.

Lees meer

Challenges

Doe mee met een Go Go Den Haag Challenges en kom in beweging! We hebben verschillende challenges uitgezet in Den Haag, die je gratis kunt doen. Ik doe mee!

Vitality Clubs

In Den Haag zijn er een aantal Vitality Clubs actief. Tijdens een wekelijks beweeguurtje kunnen buurtgenoten samen sporten en bewegen en op een gezellige manier werken aan hun conditie en gezondheid.

Ga voor meer informatie naar: www.vitality-club.nl/locaties/

Beweegwijzer

In Den Haag is er veel mogelijk op het gebied van sporten en bewegen voor 50+-plussers. Al deze gegevens zijn gebundeld in de Sport- en Beweegwijzer 50+.

Nationale Diabetes Challenge

Bewegen is belangrijk, zeker voor mensen met diabetes. Wandelen is veilig, laagdrempelig en een sociale activiteit en daardoor bij uitstek geschikt voor deze doelgroep. Uit onderzoek en praktijkervaringen is bekend dat de Nationale Diabetes Challenge kwetsbare mensen in beweging brengt en een positieve bijdrage levert aan hun gezondheid, conditie en (mentale) welbevinden.

Ook in Den Haag zijn er verschillende wandelgroepen actief. De meeste lopen het hele jaar door. Inschrijven kan via: www.nationalediabeteschallenge.nl/denhaag/

Vragen of meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met Mariëlle Durieux, regio regisseur van de Nationale Diabetes Challenge Den Haag via marielle@bvdgf.org.