Haagse Vechtsportdag 2022

Instagram Haagse Vechtsportdag      Facebook Haagse Vechtsportdag

Wij zijn dit jaar de Europese Sporthoofdstad! Dit geeft ons een geweldige kans om de ontwikkeling van vechtsport in Den Haag een volgende impuls te geven. Daarom organiseert de gemeente Den Haag in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Vechtsport & Maatschappij (NIVM) in het weekend van 17 en 18 september de allereerste Haagse vechtsportdag.

Programma

Programma zaterdag 17 september Programma zondag 18 september

Kennisprogramma zaterdag 17 september

Voor vechtsportorganisaties

Tijdens deze dag streven wij ernaar om vechtsportorganisaties deskundiger te maken, delen we kennis met elkaar, worden er nieuwe producten gepresenteerd en kunnen (vecht)sportorganisaties met elkaar in contact komen.

Daarnaast komen de volgende onderdelen aan de orde; ondersteuning, certificeringstrajecten/ keurmerken en promotorlicentie. Je leert hoe je een evenement in Den Haag kunt organiseren en welke voorwaarden hierbij gelden. Vanuit Topsport Den Haag kan je een bijeenkomst bijwonen over ondersteuning en gezond op gewicht komen.

Voor vechtsport enthousiasten

Ben jij een echte vechtsportieveling? Dan ben jij ook van harte welkom op de Haagse Vechtsportdag. Dit evenement is voor jong en oud – en vooral voor iedereen die gek is van – of enthousiast wordt van vechtsporten. Je kan tijdens deze dag mee doen aan clinics, genieten van toffe demonstraties en in gesprek met de talrijke vechtsportverenigingen die onze stad bezit.

Doe mee!

Wij zoeken vechtsportverenigingen en organisaties die onderdeel willen uitmaken van de Haagse Vechtsportdag. Je kunt je sportorganisatie bijvoorbeeld presenteren met een stand, een clinic, een demonstratie of een andere creatieve manier.

Daarnaast zou je, tijdens het officiële gedeelte voor verenigingen’ ook een bijdrage leveren door bijvoorbeeld aan te schuiven bij onze round-table/panel of een casus aan te dragen.

Zie jij hier een kans voor jouw vereniging om mee te werken aan de Haagse Vechtsportdag, omdat jij een interessant product of misschien wel een casus hebt? Of wil jij jouw vereniging op deze dag presenteren aan de bezoekers? Stuur dan een mail naar sportsupport@denhaag.nl.

European Capital of Sports 2022

Den Haag draagt dit jaar de titel van Europese Sporthoofdstad 2022. ACES Europe geeft deze titel elk jaar aan een Europese stad – en dit jaar mogen wij hier kleur aan geven. Dit zal gebeuren tijdens een grote sportconferentie die tegelijkertijd gaat plaatsvinden met de Haagse Stadsspelen en tijdens de Nationale Sportweek [16 t/m 25 september] in en rondom de Sportcampus. Wij zijn er als team trots op dat de Haagse vechtsportdag aanhaakt bij deze grote evenementen.