Haagse Vitaliteitsspelen

Op donderdag 29 juni organiseert Gemeente Den Haag de eerste editie van de Haagse Vitaliteitsspelen op Sportpark Laan van Poot (Haag Atletiek). Dit is hét sport- en beweegevenement voor 50 plussers!
Toegang en deelname aan de activiteiten is gratis.

Het programma

Tussen 11:00 en 16:00 uur zijn er doorlopend verschillende sport- en beweegactiviteiten. Een lesje Zumba, Salsa of Bachata,  een kennismaking met de Vitality Clubs of diverse ‘Oldstar’ (sporten speciaal afgestemd op de doelgroep) sporten zoals handbal, basketbal en boksen. Vooraf aanmelden voor deze activiteiten is niet nodig. 

Ook is topsporter Khalid Choukoud aanwezig om de deelnemers van de Oldstars Running hardloopwedstrijd aan te moedigen en tips te geven.

______________________________________

De specials

11:00 uur: Haagse Rollatorloop
Om 11:00 uur trappen we de Haagse Vitaliteitsspelen af met de allereerste Haagse Rollatorloop. We zien graag zoveel mogelijk Haagse rollatorgebruikers als ware atleten op de atletiekbaan. Tijdens de Rollatorloop is er keuze tussen 2 afstanden: 400 meter en 800 meter. Meedoen kan met een rollator maar ook met een rolstoel, wandelstok of zonder hulpmiddel.

12:00 uur: Halve Finale Nationale Diabetes Challenge (VOL)
Wandel mee met de NDC! Om 12:00 uur start de wandeling vanaf de atletiekbaan, door de prachtige duinen, over het kwartelpad.

12:30 uur: Oldstars Running
Om 12:30 uur is er een Oldstars Running hardloopwedstrijd van 400 meter. Voorafgaand aan de wedstrijd starten we met een gezamenlijke warming up. Bij de start van de wedstrijd is topsporter Khalid Choukoud aanwezig om de deelnemers aan te moedigen en de laatste hardloop tips te geven.
Nog geen ervaring met hardlopen? Starters kunnen de hele dag meedoen met kennismakingstrainingen op het terrein.

13:00 uur: Oldstars Football Cup
Ga de strijd aan tijdens de Haagse Oldstars Football Cup! In teams van 6 tegen 6 wordt er ‘Walking Football’ gespeeld, een variant van voetbal waarbij niet gerend mag worden.

14:00 uur: Slow Sports wandeling
Slow Sports biedt een combinatie van diverse beweegvormen. Er wordt gewandeld en onderweg zijn er oefeningen voor kracht, balans en coördinatie. Die oefeningen komen uit diverse takken van sport, zoals yoga, krachttraining, pilates en looptraining. Voorop staat: Je beweegt op je eigen niveau!

______________________________________

Meer dan bewegen

11:00 – 15:30 uur
Healthchecks en infomarkt
Tijdens de Haagse Vitaliteitsspelen zijn er gratis gezondheidchecks waar onder andere het uithoudings- en krachtvermogen, balans, bloeddruk, cholesterol en geheugen worden getest. Daarnaast staan er diverse professionals op de infomarkt klaar om vragen te beantwoorden over gezonde leefstijl, beweegactiviteiten en andere activiteiten in de buurt.

Bakkie Aandacht
Tussen het bewegen door is er plek om tot rust te komen op het terras, in de schaduw, onder het genot van een bakkie koffie of thee.

Muziek en dans
Zing uit volle borst bekende liedjes mee met het Grijze Koppen Orkest of dans erop los met de Granny HipHop crew.

______________________________________

Contact

Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Sportconsulent Senioren: Casy el Bouhnani via 06-31986287 of casy.elbouhnani@denhaag.nl

De Haagse Vitaliteitsspelen gaan hoe dan ook door. Bij slecht of te warm weer verplaatsen de activiteiten zich naar de gymzalen op het Sportpark Laan van Poot.