Segbroek in Beweging

Na een periode van lege velden, stille zalen en verlaten kleedkamers in tijden van corona, zijn Sportief Besteed en de gemeente Den Haag het initiatief Segbroek in Beweging gestart. Het was hoog tijd om weer in actie te komen! Sporten verbindt en is gezond voor jong en oud. Segbroek in Beweging helpt inwoners uit de wijk Segbroek om lekker te bewegen. Wist je dat er in Segbroek heel veel toffe sporten te doen zijn? Lees snel verder!

Samen brengen wij Segbroek in Beweging, jij toch ook?

 

Segbroek in Beweging voor senioren

Voor 60+

Bewegen is voor elke leeftijd belangrijk, door beweging blijft u vitaal en sociaal. Beweging is op veel manieren in het dagelijks leven toe te passen. Denk aan een stukje wandelen, fietsen of dansen in de woonkamer. Sommige mensen sporten liever onder begeleiding of vanuit een vereniging.

Oefeningen voor Thuis

Liever thuis wat meer in beweging komen? Bekijk dan onderstaande video.

 

Deze oefeningen zijn ontwikkeld door Sportief Plus op verschillende niveau’s. Meer video’s bekijken? Klik dan hier.

Start vandaag nog met bewegen!

 

De eerste stap om te gaan bewegen kan groot zijn, vooral als je jezelf de druk op legt om gelijk te moeten presteren. In beweging komen is veel belangrijker, denk eens aan wandelen, fietsen of yoga.

Sporten draagt bij aan afname van piekergedrag, afleiding van negatieve gedachtes, een toename van gevoel van beheersing en effectiviteit. Ook draagt sporten bij aan meer zelfwaarde en een positiever zelfbeeld. Oftewel sporten kent alleen maar positieve bijwerkingen!

 

Vouwkaart

Download hier de vouwkaart van Segbroek. Hierop vind je leerzame ‘wist je datjes’ over voeding, beweging en gezondheid. Ook vind je een kaart met plaatsen waar je allerlei activiteiten kunt doen, en spelletjes over voeding en sport!

Welke sporten zijn er in Segbroek?

Kijk via de onderstaande kaart welke sporten, verenigingen, parken of speeltuinen er zijn bij jou om de hoek. Kom in beweging!

Sportaanbieders per wijk