Tour de France Femmes

Op maandag 12 augustus is de finish van de 1e etappe van de Tour de France Femmes in Den Haag. De Tour de France Femmes is de grootste wielerronde voor vrouwen ter wereld. Tijdens de 1e etappe rijden 154 wielrensters, verdeeld in 22 ploegen, van Rotterdam via het Westland dwars door Den Haag naar de finish op Kijkduin. Hier staat hen een warm onthaal te wachten. Kom kijken langs de route of kom de dames aanmoedigen bij de finish op Kijkduin!

Programma

Zaterdag 25 mei – Ludieke sprintrace Lange Voorhout
Op zaterdag 25 mei wordt het Lange Voorhout van 14.00 – 17.00 uur het decor voor een ludieke sprintrace ter promotie van de Tour de France Femmes. Bekende en minder bekende Hagenaars gaan tijdens de sprintrace op bijzondere fietsen de sportieve strijd met elkaar aan tijdens een korte sprint over het Lange Voorhout. Lijkt het jou leuk om eens op een gekke fiets, zoals een eenwieler of hobbelfiets, te stappen? Kom dan naar dit gratis fietsspektakel op het Lange Voorhout!

3 juli t/m 10 augustus – Tour de France zone tijdens Team NL Sport Experience
Met de TeamNL Sport Experience krijgen kinderen de kans om te sporten als TeamNL! Bezoek een van de pleinen in de stad of kom naar het strand voor een unieke sportdag. Naast kennismaken met allerlei verschillende sporten zoals basketbal, volleybal, tennis, hockey en pickleball. Ook is er een gele Tour de France Femmes zone met allerlei leuke fietsactiviteiten. Hier kunnen kinderen BMX’en, een virtueel parcours afleggen met de racefiets, een spandoek maken en meer!

Zondag 11 augustus – Toertocht van de Tour de France Femmes
Fiets mee met de officiële tourtocht van de Tour de France Femmes! Op zondag 11 augustus starten vanaf 08:00 uur fanatieke fietsers aan een route van 90 of 150 kilometer.

Ga jij de sportieve uitdaging aan? Ga voor meer info en inschrijven naar: www.toerversierotterdam.nl/den-haag.

Maandag 12 augustus – Fietsfestival Zuiderpark
Maandag 12 augustus wordt het Zuiderpark van 12.00 – 17.00 uur omgetoverd tot een groot en
gezellig fietsfestival. Dit is dé dag dat 154 professionele wielrensters dwars door het Zuiderpark naar de finish op Kijkduin fietsen. Reden genoeg voor een leuk fietsfestival. Er is voor iedereen wat te doen, voor jong en oud, van cultuur- tot sportliefhebber, iedereen is welkom!

Maandag 12 augustus – Finish Tour de France Femmes Kijkduin
Op maandag 12 augustus is de finish van de 1e etappe van de Tour de France Femmes in Den Haag. Bij de finish op Kijkduin staat het kijken, beleven en aanmoedigen centraal. De finishlocatie wordt dé plek voor fietsliefhebbend Den Haag. Er zijn eetstandjes verzorgd door lokale ondernemers, er is straattheater en er zijn een aantal fietsactiviteiten. Je staat met je neus op de finishlijn waar de wielrensters naar verwachting rond 16.00 uur over de finish komen.

Meer info

Ga voor meer informatie naar: www.letourfemmes.fr/en

Foto: Charly Lopez