Goed bestuur

 • Vanaf september 2022 kunnen Haagse verenigingen wederom een beroep doen op de hulp van derdejaars communicatie studenten van de Haagse Hogeschool! Zij doorlopen een traject van 5 maanden waarin ze ook aan jouw vereniging een tweetal adviezen kunnen uitbrengen. Ze onderzoeken onder andere hoe (potentiële) leden naar jullie vereniging kijken en brengen op basis van deze analyse een concreet communicatieadvies uit hoe je als vereniging nieuwe leden kunt werven of bestaande leden activeert om actiever te zijn binnen de vereniging. Afgelopen jaar zijn meer dan 25 Haagse sportaanbieders geholpen en bleek dit traject echt een succes.
 • Meld je aan voor de opleiding Besturen met Impact!De rol van bestuurder wordt in een veranderende samenleving steeds uitdagender en complexer. Dat vraagt veel van een bestuurder, maar het biedt ook mooie uitdagingen om op persoonlijk vlak stappen te maken.Door goed gebruik van krachten en talenten ontstaat een hechtere, goed samenwerkende club. Op 12 oktober starten we weer met de opleiding ‘Besturen met Impact’. De opleiding van vier dagdelen (één keer per maand) wordt gegeven in de Sportcampus Den Haag en is ook toegankelijk voor bestuurders van verenigingen van andere sporten dan voetbal. Je leert jouw vereniging nog beter te organiseren en je krijgt de mogelijkheid je als bestuurder verder te ontwikkelen. De opleiding wordt door de gemeente Den Haag kosteloos aangeboden.

  Meer over de opleiding en positieve praktijkervaringen van eerdere deelnemers vind je hier of ga naar de pagina over Goed Bestuur.

  • Bijeenkomst 1: woensdag 12 oktober 2022
  • Bijeenkomst 2: woensdag 16 november 2022
  • Bijeenkomst 3: woensdag 7 december 2022
  • Bijeenkomst 4: woensdag 11 januari 2023

  Tijden: 19.00-22.00 uur.
  Locatie: Sportcampus Den Haag.

  Inschrijven kan hier via het inschrijfportaal van de KNVB.

  Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met sportsupport@denhaag.nl.

 • Handboek communicatie voor sportverenigingen. Zelf aan de slag? Behoefte aan inspiratie of een naslagwerk? Communicatie verandert. Razendsnel zelfs. Het handboek geeft antwoorden en praktische tips voor de communicatievraagstukken van sportclubs. Het door Martin van Berkel geschreven boek (verzorgd tevens de masterclass), helpt bestuurders en pr- en communicatiefunctionarissen de communicatie van hun verenigingen naar een hoger niveau te tillen, zowel in strategie als in de concrete, dagelijkse uitvoering. Het handboek kost €29,15 en kun je bestellen via deze link.