#AllTogetherChallenge

Het lijkt misschien normaal dat iedereen zichzelf kan zijn op het sportveld, maar dat is nog lang niet zo! Is bij jouw sportvereniging iedereen welkom? Met de #AllTogetherChallenge op 16 oktober 2021 kom jij in actie!

Wat is de #AllTogetherChallenge?

In het kader van de Coming Out Dag op 11 oktober 2021 hebben het NOC*NSF en de John Blankenstein Foundation (JBF) de #AllTogetherChallenge geïnitieerd. De #AllTogetherChallenge daagt sporters uit de handen ineen te slaan. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door middel van online gastlessen over gelijkheid in de sport of door een bepaalde uitdaging met een (jeugd)team die vervolgens op social media wordt gedeeld met het gebruik van #AllTogetherChallenge. Een andere manier om in actie te komen is het dragen van een regenboogband. Door vele prof- en amateursporters in zowel binnen- als buitenland worden deze banden al met trots gedragen! Jouw sportvereniging kan toch niet achter blijven? Gelukkig komt de #AllTogetherChallenge ook naar Den Haag!

De #AllTogetherChallenge in Den Haag op 16 oktober

De gemeente wil tijdens de #AllTogetherChallenge zo veel mogelijk sporters bereiken met dit prachtige doel. Daarom organiseert de gemeente samen met de John Blankenstein Foundation een speciale dag. Op zaterdag 16 oktober 2021 van 9.00 tot 12.00 uur worden er door heel Den Haag regenboogvlaggen en regenboogbanden uitgedeeld op sportverenigingen. Wethouder sport Hilbert Bredemeijer, Karin Blankenstein en vele anderen zullen langs verschillende Haagse sportverenigingen gaan om de vlaggen en banden persoonlijk uit te delen. Je hoeft jouw sportvereniging alleen nog maar aan te melden!

Jouw sportvereniging aanmelden

Wil jij ook als sportvereniging uitstralen dat iedereen welkom is en meedoen aan dit mooie initiatief? 16 oktober 2021 is de ultieme kans om dit te doen! Mis het niet en meld jouw sportvereniging via het formulier aan voor deze dag, dan komt de gemeente ook bij jullie langs.

Wat kan uw sportvereniging nog meer doen?

De John Blankenstein Foundation verzorgt gratis workshops om sporters en hun directe omgeving meer bewust te maken van hoe in de sport kan worden toegewerkt naar inclusiviteit voor iedereen. Vraag een interactieve workshop via de JBF. Hiermee kan iedereen zelf bijdragen aan een positieve sportcultuur binnen de sportvereniging.

Wijkwandeling Rivierenbuurt/Stationsbuurt

Doe mee met de Wijkwandeling in de Rivierenbuurt/Stationsbuurt op 22 september! Tijdens de wandeling zijn er tussenstops met quizvragen en beweeg uitdagingen.

De …

Lees verder over: Wijkwandeling Rivierenbuurt/Stationsbuurt

Beweeg Je Blij gaat weer van start!

Start met sporten en bewegen tijdens Beweeg Je Blij bij de Stadsoase Spinozahof.

Vanaf 29 september is er elke donderdag Beweeg Je Blij bij Stadsoase Spinozahof. …

Lees verder over: Beweeg Je Blij gaat weer van start!

Stadsdeel in de spotlight: Scheveningen

Iedere 2 maanden zet WSDH een stadsdeel in het zonnetje! Dit keer: stadsdeel Scheveningen.

De zomer en het strand zijn natuurlijk niet van elkaar weg te denken. …

Lees verder over: Stadsdeel in de spotlight: Scheveningen