#AllTogetherChallenge

Het lijkt misschien normaal dat iedereen zichzelf kan zijn op het sportveld, maar dat is nog lang niet zo! Is bij jouw sportvereniging iedereen welkom? Met de #AllTogetherChallenge op 16 oktober 2021 kom jij in actie!

Wat is de #AllTogetherChallenge?

In het kader van de Coming Out Dag op 11 oktober 2021 hebben het NOC*NSF en de John Blankenstein Foundation (JBF) de #AllTogetherChallenge geïnitieerd. De #AllTogetherChallenge daagt sporters uit de handen ineen te slaan. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door middel van online gastlessen over gelijkheid in de sport of door een bepaalde uitdaging met een (jeugd)team die vervolgens op social media wordt gedeeld met het gebruik van #AllTogetherChallenge. Een andere manier om in actie te komen is het dragen van een regenboogband. Door vele prof- en amateursporters in zowel binnen- als buitenland worden deze banden al met trots gedragen! Jouw sportvereniging kan toch niet achter blijven? Gelukkig komt de #AllTogetherChallenge ook naar Den Haag!

De #AllTogetherChallenge in Den Haag op 16 oktober

De gemeente wil tijdens de #AllTogetherChallenge zo veel mogelijk sporters bereiken met dit prachtige doel. Daarom organiseert de gemeente samen met de John Blankenstein Foundation een speciale dag. Op zaterdag 16 oktober 2021 van 9.00 tot 12.00 uur worden er door heel Den Haag regenboogvlaggen en regenboogbanden uitgedeeld op sportverenigingen. Wethouder sport Hilbert Bredemeijer, Karin Blankenstein en vele anderen zullen langs verschillende Haagse sportverenigingen gaan om de vlaggen en banden persoonlijk uit te delen. Je hoeft jouw sportvereniging alleen nog maar aan te melden!

Jouw sportvereniging aanmelden

Wil jij ook als sportvereniging uitstralen dat iedereen welkom is en meedoen aan dit mooie initiatief? 16 oktober 2021 is de ultieme kans om dit te doen! Mis het niet en meld jouw sportvereniging via het formulier aan voor deze dag, dan komt de gemeente ook bij jullie langs.

Wat kan uw sportvereniging nog meer doen?

De John Blankenstein Foundation verzorgt gratis workshops om sporters en hun directe omgeving meer bewust te maken van hoe in de sport kan worden toegewerkt naar inclusiviteit voor iedereen. Vraag een interactieve workshop via de JBF. Hiermee kan iedereen zelf bijdragen aan een positieve sportcultuur binnen de sportvereniging.

De Haagse Vitaliteitsspelen zijn terug!

Na de succesvolle eerste editie organiseert de gemeente Den Haag op donderdag 30 mei de tweede editie van de Haagse Vitaliteitsspelen bij HAAG atletiek! Doe mee met hét …

Lees verder over: De Haagse Vitaliteitsspelen zijn terug!

Help mee om Den Haag toegankelijker te maken!

Voor het 7e jaar op rij organiseert Voorall de Onbeperkt070-prijs waarbij initiatieven en ideeën om Den Haag toegankelijker en inclusiever te maken in het zonnetje …

Lees verder over: Help mee om Den Haag toegankelijker te maken!

Route Tour de France Femmes bekend!

De route van de Tour de France Femmes is onthuld! Op maandag 12 augustus 2024 fietsen de wielrensters Den Haag in vanaf de Escamplaan, via Laak, de Schilderswijk en het …

Lees verder over: Route Tour de France Femmes bekend!