De Haagse Sport Centrale

De Haagse Sport Centrale is hét epicentrum van de Urban Sports in Nederland. Maar in dit industriële, historische pand is meer dan alleen sport te vinden. Benieuwd wat er allemaal is? En wat jij allemaal kunt doen? Lees dan verder.

Urban Sports
Urban Sports zijn sport- en beweegactiviteiten in de bebouwde omgeving en straatvarianten van traditionele sporten, zoals speedsoccer. En voor als je het nog niet wist: deze vorm van sport is booming!

Als je op zoek bent naar Urban Sports hoef je bij de Haagse Sport Centrale niet lang te zoeken. In dit industriële, historische pand zijn er verschillende sportaanbieders met hun eigen Urban Sport. Er zijn uitstekende faciliteiten waardoor de sporten door iedereen en op elk niveau kunnen worden beoefend.

Zo beklim je op de wanden van Boulderhal Walhalla speciale klimroutes en leer je de technieken van freerunning op het parcours van Jump Freerun. Dansschool Beweigi biedt in haar 3 danszalen een breed aanbod aan voor allerlei doelgroepen en bij Vigorous Crossfit zijn alle materialen aanwezig om je kracht, conditie en gezondheid naar het volgende niveau te tillen. Wil jij juist leren skateboarden of jouw skills verder oefenen? In het Olympisch Skateboard Trainingscentrum (STC) worden door skateboardtraining.nl exclusieve trainingen gegeven. Tot slot kun je ook speedsoccer spelen, een soort pleintjesvoetbal op een speciaal veld.

Afbeelding
Skateboarden Haagse Sport Centrale

‘Je komt niet gewoon maar wat doen, je leert de Urban Sports met persoonlijke begeleiding van coaches met kennis van en passie voor de sport.’

Sporten op elk niveau
Naast de gloednieuwe sportfaciliteiten wordt er bij de Haagse Sport Centrale op elk niveau training en/of begeleiding aangeboden door een professional. Verschillende sportcoaches hebben zelfs (inter)nationaal topsport bedreven. Je treft bij de Haagse Sport Centrale dus Urban Sports op het hoogste niveau. Zoals Raoul – directeur bij de Haagse Sport Centrale – vertelt: Je komt niet gewoon maar wat doen, je leert de Urban Sports met persoonlijke begeleiding van coaches met kennis van en passie voor de sport’.
Wil je juist lekker bewegen en jouw hoofd leegmaken? Ook dan is de Haagse Sport Centrale de ideale plek voor jou!

Meer dan sport
Urban slaat op meer dan alleen sport, het is een cultuur. Het industriële, historisch pand van de Haagse Sport Centrale straalt echt de urban vibe uit. Naast de gave Urban Sports is er een foodcourt en een sportcafé je een hapje kan eten of gezellig een drankje kan doen. Ook is er een sportbioscoop waar films en sportwedstrijden op groot scherm te zien zijn. De relaxte zitplaatsen en een ontspannen achtergrondmuziek maken het sportcafé helemaal ‘urban’.

Kortom, de Haagse Sport Centrale is veel meer dan alleen een sportaccommodatie met prachtige faciliteiten. Het is een plek waar je een nieuwe passie kunt ontdekken, je lekker kunt inspannen én ontspannen en waar je nieuwe mensen ontmoet.

Kan je na het lezen van dit artikel niet wachten om de urban ervaring te beleven? Kijk dan snel op de website van de Haagse Sport Centrale en lees meer over de verschillende sporten en activiteiten! Volg De Haagse Sport Centrale en jouw favoriete sportaanbieder ook op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven.

Afbeelding
Freerunning Haagse Sport Centrale

Voorjaar- en zomerseizoen en Sportveld Onderhoud

Met de lente en zomer op komst zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten met betrekking tot het onderhoud van de sportvelden.

Onderhoud sportvelden voorjaar- en …

Lees verder over: Voorjaar- en zomerseizoen en Sportveld Onderhoud

Uitnodiging Financiën bijeenkomst voor Haagse sportverenigingen

Op maandag 15 april is er een bijeenkomst voor Haagse sportverenigingen over de lancering van nieuwe ondersteuningsmogelijkheden op het thema financiën.

Programma:

Lees verder over: Uitnodiging Financiën bijeenkomst voor Haagse sportverenigingen

Maak kennis met het programma Maatschappelijke Diensttijd en Sport

Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is een programma voor jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud waarbij zij vrijwilligerswerk doen bij een sportorganisatie.

Zo dragen …

Lees verder over: Maak kennis met het programma Maatschappelijke Diensttijd en Sport