De Mobilitheek is officieel geopend

Iedereen uit de Haagse regio die fysiek beperkt is en wil (blijven) sporten of bewegen, kan nu terecht in de Mobilitheek om sporthulpmiddelen te lenen en uit te proberen.

Sinds woensdag 19 januari 2022 is de Mobilitheek officieel open. Wethouder Kavita Parbhudayal van Zorg, Jeugd en Volksgezondheid testte er samen met 1e gebruiker Charles Crown een speciale fiets.

‘Iedereen in Den Haag moet volwaardig mee kunnen doen. Daarom ben ik zo blij met dit initiatief dat is voortgekomen uit de prijsvraag ‘Onbeperkt 070’. De Mobilitheek maakt het mogelijk dat ook mensen met een beperking kunnen sporten en bewegen en daardoor met anderen in contact komen. Volwaardig, zelfstandig, maar wel met professioneel advies en zo nodig ook professionele begeleiding’, aldus Kavita Parbhudayal.

Initiatief
Mensen met een lichamelijke beperking worden vaak inactiever, terwijl regelmatig bewegen juist een positieve invloed op de gezondheid heeft. Daarom namen Basalt, het lectoraat Technologie voor Sport en Bewegen van de Haagse Hogeschool, Voorall, de gemeente en kenniscentrum Sport & Bewegen het initiatief tot deze uitleen voor sporthulpmiddelen. De Mobilitheek is een aanvulling op het reeds bestaande ‘Beweegloket’, waar je advies kan krijgen over een passende beweegactiviteit.

‘Iedereen in Den Haag moet kunnen sporten en bewegen, ook Hagenaars met een beperking. Ook voor hen moet het mogelijk zijn om eerst een sport- of beweegactiviteit uit te proberen, om zo te ervaren wat bij je past. De aanschaf van hulpmiddelen kan duur zijn. Maar nu kun je ze dus eerst lenen en uitproberen. De Mobilitheek maakt dat mogelijk’, aldus wethouder Hilbert Bredemeijer (Sport).

Interesse?
Ben je geïnteresseerd? Kom eens langs bij de Mobilitheek op de Sportcampus Zuiderpark, om je te oriënteren en te laten voorlichten.

Je kunt een afspraak maken op de website van de Mobilitheek voor een adviesgesprek. Aansluitend worden de sporthulpmiddelen getest en aangepast. Het hulpmiddel kan vervolgens geleend worden om uit te proberen, ook als dat bij een sportvereniging is.

ADO Den Haag keert terug naar het Zuiderpark!

Met een toost van ADO-directeur Natascha van Grinsven en sportwethouder Hilbert Bredemeijer is het officieel: volgend seizoen worden de trainingen van ADO Den Haag weer …

Lees verder over: ADO Den Haag keert terug naar het Zuiderpark!

De Haagse Vitaliteitsspelen zijn terug!

Na de succesvolle eerste editie organiseert de gemeente Den Haag op donderdag 30 mei de tweede editie van de Haagse Vitaliteitsspelen bij HAAG atletiek! Doe mee met hét …

Lees verder over: De Haagse Vitaliteitsspelen zijn terug!

Help mee om Den Haag toegankelijker te maken!

Voor het 7e jaar op rij organiseert Voorall de Onbeperkt070-prijs waarbij initiatieven en ideeën om Den Haag toegankelijker en inclusiever te maken in het zonnetje …

Lees verder over: Help mee om Den Haag toegankelijker te maken!