De verbindende kracht in de Haagse volleybalwereld

Alweer een aantal maanden actief in Den Haag: de volleybalverbinder. Wat doet een volleybalverbinder en wat heeft jouw (volleybal)vereniging eraan? Lees het in dit artikel!

De volleybalverbinder

Sinds september 2021 is Victor Anfiloff actief als volleybalverbinder voor volleybalverenigingen en -aanbieders in en rondom Den Haag. Dat Victor gekozen is om deze nieuwe functie te vervullen is geen verrassing. Hij was namelijk 13 jaar bondscoach bij de Nederlandse Volleybalbond en is al zijn hele leven betrokken bij topsport. Kennis van de volleybalsport heeft hij als geen ander en aan connecties in het volleybalwereldje is ook geen gebrek. Bovendien zit ondernemen in zijn bloed. En dat heb je zeker nodig als volleybalverbinder.

‘Alles is mogelijk door volleybal’

Spin in het web

De naam zegt het al: een volleybalverbinder is er voor de volleybalsport. Van het ‘gewone’ volleybal in de zaal tot aan beachvolleybal: Victor houdt zich bezig met alles dat te maken heeft met de sport. Met de Nevobo als opdrachtgever pikt hij veel kennis en ideeën op bij de bond en deelt dit vervolgens met de volleybalverenigingen in Den Haag. Het gaat bijvoorbeeld om ledenwerving, nieuw aanbod bij een vereniging of over talentontwikkeling. Als spin in het web staat Victor in contact met zo veel mogelijk volleybalverenigingen in Den Haag, onder het motto: ‘Alles is mogelijk door volleybal.

Het hoofddoel van de volleybalverbinder is om de maatschappelijke relevantie van de sport te versterken. Dat kan natuurlijk op veel manieren. Concreet richt de volleybalverbinder zich op 5 pijlers:

  • breedtesport
  • talentontwikkeling
  • topsport
  • evenementen
  • sportstimulering

Hoe Victor dit invult, is helemaal aan hem. Victor vindt het belangrijk om van de huidige aanbieders een groep te maken die elkaar helpen en kennis en ideeën met elkaar delen om zo samen beter te worden. Zo was er recent bijvoorbeeld een vereniging met een wachtlijst voor nieuwe leden, terwijl een andere club in de buurt juist op zoek was naar nieuwe leden. De volleybalverbinder kan zulke verenigingen bij elkaar brengen zodat ze samen een oplossing vinden voor hun (nieuwe) leden.

Een ander voorbeeld is wanneer kinderen via naschools sportaanbod in aanraking komen met volleybal. De volgende stap is vaak dat je structureel doorgaat met de sport door lid te worden van een volleybalvereniging. Hier komen allerlei zaken en verplichtingen bij kijken, waar sommige mensen niet op zitten te wachten. Het is daarom goed om als vereniging na te denken over flexibel en laagdrempelig aanbod zodat ook deze mensen door kunnen met volleybal. Hier heeft Sovicos al stappen in gemaakt met speciale trainingen voor beginnende volleyballers. Dit is allemaal onderdeel van de modernisering van een vereniging, 1 van de vele thema’s waar de volleybalverbinder een waardevolle rol in kan spelen.

Is jouw vereniging al verbonden?

Al met al houdt Victor zich als volleybalverbinder bezig met enorm relevante thema’s bij de volleybalverenigingen in Den Haag. Nu steeds meer mensen kennismaken met de volleybalverbinder, kunnen er mooie dingen uitgevoerd worden.

Kun jij niet wachten om namens jouw volleybalvereniging met Victor in gesprek te gaan? Of heb je nog vragen over wat de volleybalverbinder voor jouw club kan betekenen? Neem contact op met Victor via het e-mailadres victor@victorysport.nl.

De Haagse Vitaliteitsspelen zijn terug!

Na de succesvolle eerste editie organiseert de gemeente Den Haag op donderdag 30 mei de tweede editie van de Haagse Vitaliteitsspelen bij HAAG atletiek! Doe mee met hét …

Lees verder over: De Haagse Vitaliteitsspelen zijn terug!

Help mee om Den Haag toegankelijker te maken!

Voor het 7e jaar op rij organiseert Voorall de Onbeperkt070-prijs waarbij initiatieven en ideeën om Den Haag toegankelijker en inclusiever te maken in het zonnetje …

Lees verder over: Help mee om Den Haag toegankelijker te maken!

Route Tour de France Femmes bekend!

De route van de Tour de France Femmes is onthuld! Op maandag 12 augustus 2024 fietsen de wielrensters Den Haag in vanaf de Escamplaan, via Laak, de Schilderswijk en het …

Lees verder over: Route Tour de France Femmes bekend!