Een positieve sportcultuur bij alle Haagse verenigingen

WSDH en de gemeente Den Haag brengen jullie graag op de hoogte van de vooruitgang die we hebben geboekt in ons gezamenlijke streven naar een positieve sportcultuur. Het hoofddoel is het agenderen van een positieve sportcultuur bij alle Haagse verenigingen. In de afgelopen maanden hebben we de volgende stappen ondernomen om deze missie te verwezenlijken: 

Gesprekken en workshops: WSDH heeft met meerdere verenigingen inspirerende kennismakingsgesprekken en diepgaande vervolggesprekken gevoerd. De ondersteuning biedt op maat gemaakte oplossingen die het beste bij uw vereniging passen. WSDH heeft workshops gegeven op diverse verenigingen, waarbij maar liefst 93.6% van de deelnemers hun waardering uitsprak over de workshop ‘positief coachen’.

Samen leren en groeien: We hebben ons ingezet om de kennis en vaardigheden van onze vertrouwenscontactpersonen te vergroten. Tijdens scholingen en terugkomdagen hebben we 17 vertrouwenscontactpersonen verwelkomd voor een scholing. Deze toegewijde individuen vormen de ruggengraat van onze sportcultuur en zorgen ervoor dat iedereen zich veilig en welkom voelt.

Verenigingen verenigen: De recente bijeenkomst van ‘De Sporttafel’ was een schitterende gelegenheid om samen te komen en onze gezamenlijke toewijding te vieren. We organiseerden een leerzame workshop over de essentiële pijlers van een positieve sportcultuur en de ondersteuning die WSDH te bieden heeft. Met een indrukwekkende aanwezigheid van 35-40 bestuurs- en commissieleden was het een avond vol inspiratie en betrokkenheid.

We zijn verheugd over de vooruitgang die we hebben geboekt en zijn vastbesloten om onze missie voort te zetten. Maar dat kunnen we niet alleen, daarvoor hebben we de sportverenigingen nodig. Samen zorgen we voor veiligheid en plezier tijdens het sporten voor alle Hagenaars. 

Voor vragen over een positieve sportcultuur en de ondersteuning vanuit WSDH graag contact opnemen met:
Keeley Heijdeman – keeley.heijdeman@swsdh.nl.

Schrijf je in voor de gratis opleiding “Besturen met Impact” van KNV

Wil jij kosteloos op weg geholpen worden om jouw club nog beter te organiseren? In februari/maart 2024 organiseert de KNVB wederom de opleiding “Besturen met Impact” …

Lees verder over: Schrijf je in voor de gratis opleiding “Besturen met Impact” van KNV

De sportconsulenten zijn er voor jouw club!

Sportconsulenten leveren maatwerk met adviesgesprekken, opleidingen, cursussen of helpen met het inschakelen van professionals. Het team heeft een eigen nieuwsbrief. …

Lees verder over: De sportconsulenten zijn er voor jouw club!

Onderhoud sportparken

Tijdens de herfst- en winterperiode is het weer extra van invloed op het onderhoud en de werkzaamheden aan de sportparken. De afdeling Onderhoud van de gemeente Den Haag …

Lees verder over: Onderhoud sportparken