Een positieve sportcultuur bij alle Haagse verenigingen

WSDH en de gemeente Den Haag brengen jullie graag op de hoogte van de vooruitgang die we hebben geboekt in ons gezamenlijke streven naar een positieve sportcultuur. Het hoofddoel is het agenderen van een positieve sportcultuur bij alle Haagse verenigingen. In de afgelopen maanden hebben we de volgende stappen ondernomen om deze missie te verwezenlijken: 

Gesprekken en workshops: WSDH heeft met meerdere verenigingen inspirerende kennismakingsgesprekken en diepgaande vervolggesprekken gevoerd. De ondersteuning biedt op maat gemaakte oplossingen die het beste bij uw vereniging passen. WSDH heeft workshops gegeven op diverse verenigingen, waarbij maar liefst 93.6% van de deelnemers hun waardering uitsprak over de workshop ‘positief coachen’.

Samen leren en groeien: We hebben ons ingezet om de kennis en vaardigheden van onze vertrouwenscontactpersonen te vergroten. Tijdens scholingen en terugkomdagen hebben we 17 vertrouwenscontactpersonen verwelkomd voor een scholing. Deze toegewijde individuen vormen de ruggengraat van onze sportcultuur en zorgen ervoor dat iedereen zich veilig en welkom voelt.

Verenigingen verenigen: De recente bijeenkomst van ‘De Sporttafel’ was een schitterende gelegenheid om samen te komen en onze gezamenlijke toewijding te vieren. We organiseerden een leerzame workshop over de essentiële pijlers van een positieve sportcultuur en de ondersteuning die WSDH te bieden heeft. Met een indrukwekkende aanwezigheid van 35-40 bestuurs- en commissieleden was het een avond vol inspiratie en betrokkenheid.

We zijn verheugd over de vooruitgang die we hebben geboekt en zijn vastbesloten om onze missie voort te zetten. Maar dat kunnen we niet alleen, daarvoor hebben we de sportverenigingen nodig. Samen zorgen we voor veiligheid en plezier tijdens het sporten voor alle Hagenaars. 

Voor vragen over een positieve sportcultuur en de ondersteuning vanuit WSDH graag contact opnemen met:
Keeley Heijdeman – keeley.heijdeman@swsdh.nl.

Fiets mee met de toertocht van de Tour de France Femmes

Op maandag 12 augustus start de Tour de France Femmes, de grootste wielerwedstrijd voor vrouwen ter wereld, in Nederland. De eerste etappe start die dag in Rotterdam, …

Lees verder over: Fiets mee met de toertocht van de Tour de France Femmes

TeamNL Sport Experience

Met de Tour de France Femmes, de Olympische Spelen in Parijs en het EK Beachvolleybal in Den Haag is de zomer van 2024 een heuse Haagse Sportzomer. Deze activiteiten …

Lees verder over: TeamNL Sport Experience

Draag bij aan een positieve sportcultuur!

Deze maand draait het bij WSDH om het creëren van een positieve sportcultuur in Den Haag! Het doel is dat iedereen veilig en met plezier kan sporten.

Wist je dat WSDH …

Lees verder over: Draag bij aan een positieve sportcultuur!