Haagse Sneakerdag kickoff

Eerste Haagse Sneakerdag is een feit!

Maandag 19 september, vond de eerste Haagse Sneakerdag plaats. Een initiatief van gemeente Den Haag om zoveel mogelijk Hagenaars met sportieve schoenen naar hun werkplek te laten komen. De Haagse Sneakerdag heeft als belangrijkste doel om bewustwording te creëren en te laten zien welke eenvoudige stappen je kunt zetten om meer beweging in je (werk)dag te brengen. Want laat die werkplek nou nét de plek zijn waar we massaal te veel zitten.

Wethouder Sport gaf het goede voorbeeld

Op het Spuiplein trapte Wethouder Sport Hilbert Bredemeijer de eerste Haagse Sneakerdag af. Hij verruilde zijn nette schoenen voor een paar gepersonaliseerde sneakers met de skyline van Den Haag.

Hilbert Bredemeijer: “We realiseren ons uiteraard dat het dragen van sneakers alleen niet voldoende is om mensen meer te laten bewegen. De Haagse Sneakerdag heeft als belangrijkste doel dan ook om bewustwording te creëren en te laten zien hoe eenvoudig het eigenlijk is om meer beweging te brengen in je (werk)dag. Wandelen tijdens een overleg, de trap in plaats van de lift, een gezonde lunchwandeling of vaker staan in plaats van zitten. Het lijkt zo voor de hand liggend, maar toch schiet het er vaak bij in. Wij gaven vandaag het goede voorbeeld en hopen natuurlijk dat andere werkgevers dit hebben gevolgd.”

Haagse Sneaker

Ruim 70 deelnemers beweeg-estafette

Na een korte warming-up, verzorgd door sportschool High Five, ging de beweeg-estafette van start. Met Wethouder Hilbert Bredemeijer en Randy Rijke van Vitaliteitsburo SAM op kop, wandelde een groep ambtenaren naar Buurthuis de Mussen. Hier stond de tweede beweeggroep al klaar om het estafettestokje uit handen van de wethouder over te pakken. In totaal deden er zo’n 70 deelnemers mee aan de beweeg-estafette die na het stadhuis langs de volgende locaties ging: Buurthuis de Mussen, Playground Vermeerpark, het Beweegloket en Stadskantoor Leyweg. Het was een divers gezelschap aan wandelaars. Van organisaties als Tough Minds tot wandelaars van de Bas van de Goor foundation. En van studenten van het ROC Mondriaan tot cliënten van het Beweegloket.

Randy Rijke: “Fantastisch om te zien dat Hagenaars en werkgevers het goede voorbeeld hebben gevolgd. Met elkaar hebben we laten zien dat bewegen tijdens de werkdag makkelijker is dan gedacht. Het zit hem vaak in kleine dingen; een lunchwandeling, even opstaan terwijl je telefoneert. Ik kijk nu al uit naar de Haagse Sneakerdag 2023, waarbij ik natuurlijk hoop dat nóg meer Haagse werkgevers het goede voorbeeld van de gemeente volgen”.

Overdragen estafette stokje Haagse Sneakerdag

Beweegtips
Hierbij meteen wat eenvoudige tips om bewegen structureel onderdeel te maken van jouw werkdag! Deze tips zijn met zorg samengesteld door Vitaliteitsburo SAM, dat zich inzet voor Sterke Actieve Medewerkers.

De eerste Haagse Sneakerdag valt in de Nationale Vitaliteitsweek, de Nationale Sportweek én wordt gelanceerd in het jaar dat Den Haag Europese Sporthoofdstad is.

De Haagse Vitaliteitsspelen zijn terug!

Na de succesvolle eerste editie organiseert de gemeente Den Haag op donderdag 30 mei de tweede editie van de Haagse Vitaliteitsspelen bij HAAG atletiek! Doe mee met hét …

Lees verder over: De Haagse Vitaliteitsspelen zijn terug!

Help mee om Den Haag toegankelijker te maken!

Voor het 7e jaar op rij organiseert Voorall de Onbeperkt070-prijs waarbij initiatieven en ideeën om Den Haag toegankelijker en inclusiever te maken in het zonnetje …

Lees verder over: Help mee om Den Haag toegankelijker te maken!

Route Tour de France Femmes bekend!

De route van de Tour de France Femmes is onthuld! Op maandag 12 augustus 2024 fietsen de wielrensters Den Haag in vanaf de Escamplaan, via Laak, de Schilderswijk en het …

Lees verder over: Route Tour de France Femmes bekend!