Eerste Fietscoaches Den Haag voltooien cursus

Eind september kwamen Haagse buurtsportcoaches en fietscoaches samen om een heuglijk moment te vieren; een 6-tal fietscoaches hebben hun cursus voltooid. Hiermee is de capaciteit in Den Haag vergroot en kunnen meer mensen fietsles krijgen.

De fietscoaches zijn werkzaam onder de supervisie van buurtsportcoaches. De buurtsportcoaches begeleiden volwassenen en senioren naar een actief, gezonde en vitaal leven d.m.v. individuele coaching. De buurtsportcoaches hebben een goed overzicht van het beweegaanbod in de wijk. Fietsen is daarin een belangrijke pijler.

Wethouder Hilbert Bredemeijer is verheugd met de nieuwe fietscoaches en heeft een leuk bericht voor ze; Fietsen is cruciaal in een stad als de onze. Je gunt iedereen de vrijheid die een fiets en goed kunnen fietsen kan bieden. Het is als wethouder geweldig om te zien dat vrijwilligers zich zo intens willen inzetten voor de vrijheid van een ander. Iemands wereld kan letterlijk immens groeien door te kunnen fietsen. Ik wil jullie allemaal ontzettend bedanken en ik wens jullie heel veel plezier bij de lessen die jullie gaan geven.

De fietscoaches hebben de afgelopen periode in tweetallen les gegeven in de verschillende Haagse wijken en zijn daarbij ondersteund door het Fietscollege die hen begeleidde met tips & trucs.
Fietscoach Pui-Yuen Cheng is blij met het behaalde resultaat: ‘het was erg fijn dat je er niet helemaal alleen voor staat en stapje voor stapje een betere fietscoach kan worden. Het begeleiden van mensen richting hun vrijheid op de fiets motiveert enorm’.

De buurtsportcoaches en Den Haag Fietst zijn van plan om ook in 2024 weer een nieuwe groep fietscoaches op te leiden en zo het aanbod te vergroten en in te springen op de vraag.

Wil jij ook fietsles geven en daarin ondersteund worden door de buurtsportcoach? Neem dan contact op via denhaagfietst@gmail.com.

Organiseer een activiteit tijdens Coming Out Week!

Iedereen wil zichzelf kunnen zijn en zich veilig voelen, ook bij een sportvereniging! Daarom vieren we wereldwijd van 7 t/m 13 oktober Coming Out Week. Er worden …

Lees verder over: Organiseer een activiteit tijdens Coming Out Week!

Terugblik Haagse Schoolsport Olympiade

Op 18 en 20 juni vond de Haagse Schoolsport Olympiade plaats in en om de Sportcampus Zuiderpark. Meer dan 3000 achtste groepers van alle Haagse basisscholen deden deze …

Lees verder over: Terugblik Haagse Schoolsport Olympiade

Het EK Beachvolleybal 2024 komt naar Scheveningen!

Van 13 tot en met 18 augustus strijden de beste beachvolleyballers van Europa om de titel in het Beachstadium!

Klik hier om te zien wanneer Nederland in actie komt!

Kids …

Lees verder over: Het EK Beachvolleybal 2024 komt naar Scheveningen!