Fietslichtjesparade Bouwlust en Vrederust

Op donderdag 25 januari worden de wijken Bouwlust en Vrederust feestelijk opgeluisterd met een Fietslichtjesparade!

Vanaf 18.00 zal er vanaf buurthuis Allekanten aan de Speelzijde 8 een bonte stoet van jonge en minder jonge fietsers door de wijken gaan, alle versierde fietsen opgetuigd met brandende, knipperende en gekleurde lampjes. Met dit gratis toegankelijke initiatief hopen ze veel mensen op de fiets te krijgen om te genieten van het samen licht brengen in donkere tijden. En om aandacht te vragen voor een goede verlichting van je fiets in de wintermaanden. Jimmy Gabriel, buurtsportcoach in Zuidwest is hartstikke blij met de Fietslichtjesparade in ‘zijn wijken’; Bewegen is essentieel voor een goede gezondheid en fietsen draagt daar aan bij. De parade laat zien dat bewegen en plezier hand-in-hand gaan’.

Deelnemers verzamelen zich op 25 januari om 17.00 uur met hun ‘verlichte fiets’ bij buurthuis Allekanten. Voor wie nog wat hulp of inspiratie kan gebruiken voor het versieren van de fiets, kan bij het buurthuis van 16:00 tot 18:00 uur nog meedoen aan de workshops ‘Pimp Your Bike’. Toegang gratis!

Om 18.00 vertrekt de stoet, omlijst met live muziek langs de mooiste plekjes van de wijk. Bij basisschool Petrus Donders drinken we een kop warme chocolademelk. Na ruim een uur eindigt de tocht weer bij buurthuis Allekanten. Daar vindt de prijsuitreiking plaats. Een professionele jury bepaalt wie de prijs wint voor de fraaist verlichte fiets.

Einde: 19:30 uur.

De Fietslichtjesparade wordt georganiseerd door Allekanten, de buurtsportcoach Bouwlust / Vrederust en Den Haag Fietst en ondersteund door verschillende scholen uit de wijk.

Foto: Valerie Kuypers

Fiets mee met de toertocht van de Tour de France Femmes

Op maandag 12 augustus start de Tour de France Femmes, de grootste wielerwedstrijd voor vrouwen ter wereld, in Nederland. De eerste etappe start die dag in Rotterdam, …

Lees verder over: Fiets mee met de toertocht van de Tour de France Femmes

TeamNL Sport Experience

Met de Tour de France Femmes, de Olympische Spelen in Parijs en het EK Beachvolleybal in Den Haag is de zomer van 2024 een heuse Haagse Sportzomer. Deze activiteiten …

Lees verder over: TeamNL Sport Experience

Draag bij aan een positieve sportcultuur!

Deze maand draait het bij WSDH om het creëren van een positieve sportcultuur in Den Haag! Het doel is dat iedereen veilig en met plezier kan sporten.

Wist je dat WSDH …

Lees verder over: Draag bij aan een positieve sportcultuur!