Fietslichtjesparade Bouwlust en Vrederust

Op donderdag 25 januari worden de wijken Bouwlust en Vrederust feestelijk opgeluisterd met een Fietslichtjesparade!

Vanaf 18.00 zal er vanaf buurthuis Allekanten aan de Speelzijde 8 een bonte stoet van jonge en minder jonge fietsers door de wijken gaan, alle versierde fietsen opgetuigd met brandende, knipperende en gekleurde lampjes. Met dit gratis toegankelijke initiatief hopen ze veel mensen op de fiets te krijgen om te genieten van het samen licht brengen in donkere tijden. En om aandacht te vragen voor een goede verlichting van je fiets in de wintermaanden. Jimmy Gabriel, buurtsportcoach in Zuidwest is hartstikke blij met de Fietslichtjesparade in ‘zijn wijken’; Bewegen is essentieel voor een goede gezondheid en fietsen draagt daar aan bij. De parade laat zien dat bewegen en plezier hand-in-hand gaan’.

Deelnemers verzamelen zich op 25 januari om 17.00 uur met hun ‘verlichte fiets’ bij buurthuis Allekanten. Voor wie nog wat hulp of inspiratie kan gebruiken voor het versieren van de fiets, kan bij het buurthuis van 16:00 tot 18:00 uur nog meedoen aan de workshops ‘Pimp Your Bike’. Toegang gratis!

Om 18.00 vertrekt de stoet, omlijst met live muziek langs de mooiste plekjes van de wijk. Bij basisschool Petrus Donders drinken we een kop warme chocolademelk. Na ruim een uur eindigt de tocht weer bij buurthuis Allekanten. Daar vindt de prijsuitreiking plaats. Een professionele jury bepaalt wie de prijs wint voor de fraaist verlichte fiets.

Einde: 19:30 uur.

De Fietslichtjesparade wordt georganiseerd door Allekanten, de buurtsportcoach Bouwlust / Vrederust en Den Haag Fietst en ondersteund door verschillende scholen uit de wijk.

Foto: Valerie Kuypers

Organiseer een activiteit tijdens Coming Out Week!

Iedereen wil zichzelf kunnen zijn en zich veilig voelen, ook bij een sportvereniging! Daarom vieren we wereldwijd van 7 t/m 13 oktober Coming Out Week. Er worden …

Lees verder over: Organiseer een activiteit tijdens Coming Out Week!

Terugblik Haagse Schoolsport Olympiade

Op 18 en 20 juni vond de Haagse Schoolsport Olympiade plaats in en om de Sportcampus Zuiderpark. Meer dan 3000 achtste groepers van alle Haagse basisscholen deden deze …

Lees verder over: Terugblik Haagse Schoolsport Olympiade

Het EK Beachvolleybal 2024 komt naar Scheveningen!

Van 13 tot en met 18 augustus strijden de beste beachvolleyballers van Europa om de titel in het Beachstadium!

Klik hier om te zien wanneer Nederland in actie komt!

Kids …

Lees verder over: Het EK Beachvolleybal 2024 komt naar Scheveningen!