Goed bestuur

Goed bestuur is belangrijk binnen elke sportvereniging. In onderstaande video leer je welke stappen je kunt nemen om het bestuur van jouw club te verbeteren.

 

Er zijn verschillende workshops en opleidingen die bijdragen aan het verbeteren van het bestuur van sportverenigingen.

  • Bestuurders van sportverenigingen kunnen zich verder ontwikkelen in hun rol door de opleiding Besturen met Impact’ van de KNVB te volgen. De opleiding start in het najaar, bestaat uit 4 bijeenkomsten en is opgebouwd rondom de thema’s: Persoonlijk Leiderschap, Strategisch Besturen, Verbinden en Maatschappelijk Ondernemerschap. Je leert jouw vereniging beter te organiseren en je krijgt de mogelijkheid je als bestuurder verder te ontwikkelen. In Den Haag is deze opleiding ook toegankelijk voor bestuurders van verenigingen van andere sporten dan voetbal.
  • In het 4e kwartaal is de workshop 4 inzichten voor bestuurders’ te volgen. De 4 inzichten zijn: Samen doen, Meenemen, Eigenaarschap en Support. In samenwerking met andere sportbestuurders krijg je de mogelijkheid op je eigen manier te groeien als bestuurder en daarmee te zorgen voor een betere en sterkere vereniging. De 4 inzichten helpen je om de juiste focus te houden binnen de vereniging en inzicht te krijgen in jezelf en anderen. De kracht van deze workshop zit in het feit dat je als verenigingsbestuurders kunt leren van elkaars ervaringen waarbij herkenbare en dagelijkse situaties aan bod komen.
  • Bestuursondersteuning voor Haagse sportverenigingen
    Heeft jouw club behoefte aan het schrijven van een projectplan? Wil de club de organisatiestructuren graag doorontwikkelen of nieuwe bestuursleden vinden? Heeft de club ondersteuning nodig om financieel gezond te worden/blijven? Dit zijn een aantal vragen waar de professionele vrijwilligers van de SESAM-academie zich graag belangeloos voor inzetten.

De SESAM Academie ondersteunt Haagse sportaanbieders die op zoek zijn naar organisatorische hulp. Dit doen zij door (indien gewenst) langdurig persoonlijke begeleiding, bestuurscoaching toe te passen en/of bestuurstaken op te pakken. De SESAM Academie biedt concrete hulp bij bestuurlijke taken, zoals het opstellen van plannen, werven van fondsen, financiële vraagstukken of organisatorische uitdagingen.

Mocht de club interesse hebben in deze persoonlijke ondersteuning, geef dit dan door aan jouw sportconsulent. De SESAM Academie zal een intakegesprek inplannen, waarin gezamenlijk de begeleiding wordt afgesproken.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van de SESAM Academie.

Naast dit aanbod is er op veel meer thema’s (gratis) ondersteuning voor Haagse sportaanbieders beschikbaar. Bekijk het extra ondersteuningsaanbod.

ADO Den Haag keert terug naar het Zuiderpark!

Met een toost van ADO-directeur Natascha van Grinsven en sportwethouder Hilbert Bredemeijer is het officieel: volgend seizoen worden de trainingen van ADO Den Haag weer …

Lees verder over: ADO Den Haag keert terug naar het Zuiderpark!

De Haagse Vitaliteitsspelen zijn terug!

Na de succesvolle eerste editie organiseert de gemeente Den Haag op donderdag 30 mei de tweede editie van de Haagse Vitaliteitsspelen bij HAAG atletiek! Doe mee met hét …

Lees verder over: De Haagse Vitaliteitsspelen zijn terug!

Help mee om Den Haag toegankelijker te maken!

Voor het 7e jaar op rij organiseert Voorall de Onbeperkt070-prijs waarbij initiatieven en ideeën om Den Haag toegankelijker en inclusiever te maken in het zonnetje …

Lees verder over: Help mee om Den Haag toegankelijker te maken!