Goed bestuur

Goed bestuur is belangrijk binnen elke sportvereniging. De gemeente heeft een video gemaakt waarin je leert welke stappen je kunt nemen om het bestuur van jouw club te verbeteren.

Er zijn verschillende workshops en opleidingen die bijdragen aan het verbeteren van het bestuur van sportverenigingen.

  • Bestuurders van sportverenigingen kunnen zich verder ontwikkelen in hun rol door de opleiding Besturen met Impact’ van de KNVB te volgen. De opleiding start in het najaar, bestaat uit 4 bijeenkomsten en is opgebouwd rondom de thema’s: Persoonlijk Leiderschap, Strategisch Besturen, Verbinden en Maatschappelijk Ondernemerschap. Je leert jouw vereniging beter te organiseren en je krijgt de mogelijkheid je als bestuurder verder te ontwikkelen. In Den Haag is deze opleiding ook toegankelijk voor bestuurders van verenigingen van andere sporten dan voetbal.
  • In het 4e kwartaal is de workshop 4 inzichten voor bestuurders’ te volgen. De 4 inzichten zijn: Samen doen, Meenemen, Eigenaarschap en Support. In samenwerking met andere sportbestuurders krijg je de mogelijkheid op je eigen manier te groeien als bestuurder en daarmee te zorgen voor een betere en sterkere vereniging. De 4 inzichten helpen je om de juiste focus te houden binnen de vereniging en inzicht te krijgen in jezelf en anderen. De kracht van deze workshop zit in het feit dat je als verenigingsbestuurders kunt leren van elkaars ervaringen waarbij herkenbare en dagelijkse situaties aan bod komen.
  • Bestuursondersteuning voor Haagse sportverenigingen
    Heeft jouw club behoefte aan het schrijven van een projectplan? Wil de club de organisatiestructuren graag doorontwikkelen of nieuwe bestuursleden vinden? Heeft de club ondersteuning nodig om financieel gezond te worden/blijven? Dit zijn een aantal vragen waar de professionele vrijwilligers van de SESAM-academie zich graag belangeloos voor inzetten.

De SESAM Academie ondersteunt Haagse sportaanbieders die op zoek zijn naar organisatorische hulp. Dit doen zij door (indien gewenst) langdurig persoonlijke begeleiding, bestuurscoaching toe te passen en/of bestuurstaken op te pakken. De SESAM Academie biedt concrete hulp bij bestuurlijke taken, zoals het opstellen van plannen, werven van fondsen, financiële vraagstukken of organisatorische uitdagingen.

Mocht de club interesse hebben in deze persoonlijke ondersteuning, geef dit dan door aan jouw sportconsulent. De SESAM Academie zal een intakegesprek inplannen, waarin gezamenlijk de begeleiding wordt afgesproken.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van de SESAM Academie.

Haagse Sneakerdag kickoff

Eerste Haagse Sneakerdag is een feit!

Maandag 19 september, vond de eerste Haagse Sneakerdag plaats. Een initiatief van gemeente Den Haag om zoveel mogelijk Hagenaars met sportieve schoenen naar hun werkplek …

Lees verder over: Eerste Haagse Sneakerdag is een feit!

Ondersteuning voor Haagse Sportaanbieders

Om verenigingen te versterken heeft de gemeente een aantal video’s gemaakt waarin ze laat zien welke (vaak gratis) hulp er beschikbaar is. Van ondersteuning in …

Lees verder over: Ondersteuning voor Haagse Sportaanbieders

Save the date: Duurzaamheidsbijeenkomst 13 oktober

Hoe blijft jouw club vitaal in de huidige energiemarkt?

Voor wie: bestuurders, accommodatiecommissies, duurzaamheidscommissies/werkgroepen.

Team Verenigingsondersteuning …

Lees verder over: Save the date: Duurzaamheidsbijeenkomst 13 oktober