Haagse vechtsportaanbieders timmeren aan de weg

Een goed georganiseerde en veilige vechtsport begint bij de vechtsportscholen. De gemeente Den Haag heeft vechtsportaanbieders de afgelopen twee jaar daarom hulp aangeboden om sterker, vitaler en zelfredzamer te worden.

En niet zonder succes. Dankzij de samenwerking tussen gemeente Den Haag, de Vechtsportautoriteit en het Nederlands Instituut Vechtsport en Maatschappij, hebben afgelopen periode tal van Haagse clubs het keurmerk Vechsportautoriteit ontvangen. Ook ontvingen verschillende clubs het label ‘Veilig en Verantwoord Vechtsporten’. Met dit label laten clubs zien dat zij de erecode van de vechtsport onderschrijven én actief uitdragen.

De keurmerken en de labels zorgen ervoor dat de Haagse vechtsportaanbieders een enorme kwaliteitsimpuls hebben ondergaan. Zij hebben hiervoor ondersteuning en hulp geboden gekregen vanuit gemeente Den Haag. Zo zijn er bijvoorbeeld opleidingen aangeboden, EHBO cursussen gegeven en verklaring omtrent gedrag (VOG) aangevraagd.

Voordat de verenigingen het label of keurmerk ontvingen, zijn zij getoetst op de onderwerpen: accommodatie en materialen, gezondheid, sporttechnisch kader,  gedragsregels en omgangsvormen en grensoverschrijdend gedrag en sanctionering. Wanneer zaken nog niet voldoende op orde waren, is er hulp geboden om dit alsnog op het gewenste niveau te krijgen.

Op de pagina Gecertificeerde Haagse Vechtsportverenigingen vind je een totaaloverzicht van alle 39 gecertificeerde Haagse vechtsportaanbieders.

Schrijf je in voor de gratis opleiding “Besturen met Impact” van KNV

Wil jij kosteloos op weg geholpen worden om jouw club nog beter te organiseren? In februari/maart 2024 organiseert de KNVB wederom de opleiding “Besturen met Impact” …

Lees verder over: Schrijf je in voor de gratis opleiding “Besturen met Impact” van KNV

De sportconsulenten zijn er voor jouw club!

Sportconsulenten leveren maatwerk met adviesgesprekken, opleidingen, cursussen of helpen met het inschakelen van professionals. Het team heeft een eigen nieuwsbrief. …

Lees verder over: De sportconsulenten zijn er voor jouw club!

Onderhoud sportparken

Tijdens de herfst- en winterperiode is het weer extra van invloed op het onderhoud en de werkzaamheden aan de sportparken. De afdeling Onderhoud van de gemeente Den Haag …

Lees verder over: Onderhoud sportparken