Haagse vechtsportaanbieders timmeren aan de weg

Een goed georganiseerde en veilige vechtsport begint bij de vechtsportscholen. De gemeente Den Haag heeft vechtsportaanbieders de afgelopen twee jaar daarom hulp aangeboden om sterker, vitaler en zelfredzamer te worden.

En niet zonder succes. Dankzij de samenwerking tussen gemeente Den Haag, de Vechtsportautoriteit en het Nederlands Instituut Vechtsport en Maatschappij, hebben afgelopen periode tal van Haagse clubs het keurmerk Vechsportautoriteit ontvangen. Ook ontvingen verschillende clubs het label ‘Veilig en Verantwoord Vechtsporten’. Met dit label laten clubs zien dat zij de erecode van de vechtsport onderschrijven én actief uitdragen.

De keurmerken en de labels zorgen ervoor dat de Haagse vechtsportaanbieders een enorme kwaliteitsimpuls hebben ondergaan. Zij hebben hiervoor ondersteuning en hulp geboden gekregen vanuit gemeente Den Haag. Zo zijn er bijvoorbeeld opleidingen aangeboden, EHBO cursussen gegeven en verklaring omtrent gedrag (VOG) aangevraagd.

Voordat de verenigingen het label of keurmerk ontvingen, zijn zij getoetst op de onderwerpen: accommodatie en materialen, gezondheid, sporttechnisch kader,  gedragsregels en omgangsvormen en grensoverschrijdend gedrag en sanctionering. Wanneer zaken nog niet voldoende op orde waren, is er hulp geboden om dit alsnog op het gewenste niveau te krijgen.

Op de pagina Gecertificeerde Haagse Vechtsportverenigingen vind je een totaaloverzicht van alle 39 gecertificeerde Haagse vechtsportaanbieders.

Voorjaar- en zomerseizoen en Sportveld Onderhoud

Met de lente en zomer op komst zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten met betrekking tot het onderhoud van de sportvelden.

Onderhoud sportvelden voorjaar- en …

Lees verder over: Voorjaar- en zomerseizoen en Sportveld Onderhoud

Uitnodiging Financiën bijeenkomst voor Haagse sportverenigingen

Op maandag 15 april is er een bijeenkomst voor Haagse sportverenigingen over de lancering van nieuwe ondersteuningsmogelijkheden op het thema financiën.

Programma:

Lees verder over: Uitnodiging Financiën bijeenkomst voor Haagse sportverenigingen

Maak kennis met het programma Maatschappelijke Diensttijd en Sport

Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is een programma voor jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud waarbij zij vrijwilligerswerk doen bij een sportorganisatie.

Zo dragen …

Lees verder over: Maak kennis met het programma Maatschappelijke Diensttijd en Sport