Haagse vechtsportaanbieders timmeren aan de weg

Een goed georganiseerde en veilige vechtsport begint bij de vechtsportscholen. De gemeente Den Haag heeft vechtsportaanbieders de afgelopen twee jaar daarom hulp aangeboden om sterker, vitaler en zelfredzamer te worden.

En niet zonder succes. Dankzij de samenwerking tussen gemeente Den Haag, de Vechtsportautoriteit en het Nederlands Instituut Vechtsport en Maatschappij, hebben afgelopen periode tal van Haagse clubs het keurmerk Vechsportautoriteit ontvangen. Ook ontvingen verschillende clubs het label ‘Veilig en Verantwoord Vechtsporten’. Met dit label laten clubs zien dat zij de erecode van de vechtsport onderschrijven én actief uitdragen.

De keurmerken en de labels zorgen ervoor dat de Haagse vechtsportaanbieders een enorme kwaliteitsimpuls hebben ondergaan. Zij hebben hiervoor ondersteuning en hulp geboden gekregen vanuit gemeente Den Haag. Zo zijn er bijvoorbeeld opleidingen aangeboden, EHBO cursussen gegeven en verklaring omtrent gedrag (VOG) aangevraagd.

Voordat de verenigingen het label of keurmerk ontvingen, zijn zij getoetst op de onderwerpen: accommodatie en materialen, gezondheid, sporttechnisch kader,  gedragsregels en omgangsvormen en grensoverschrijdend gedrag en sanctionering. Wanneer zaken nog niet voldoende op orde waren, is er hulp geboden om dit alsnog op het gewenste niveau te krijgen.

Op de pagina Gecertificeerde Haagse Vechtsportverenigingen vind je een totaaloverzicht van alle 39 gecertificeerde Haagse vechtsportaanbieders.

Fiets mee met de toertocht van de Tour de France Femmes

Op maandag 12 augustus start de Tour de France Femmes, de grootste wielerwedstrijd voor vrouwen ter wereld, in Nederland. De eerste etappe start die dag in Rotterdam, …

Lees verder over: Fiets mee met de toertocht van de Tour de France Femmes

TeamNL Sport Experience

Met de Tour de France Femmes, de Olympische Spelen in Parijs en het EK Beachvolleybal in Den Haag is de zomer van 2024 een heuse Haagse Sportzomer. Deze activiteiten …

Lees verder over: TeamNL Sport Experience

Draag bij aan een positieve sportcultuur!

Deze maand draait het bij WSDH om het creëren van een positieve sportcultuur in Den Haag! Het doel is dat iedereen veilig en met plezier kan sporten.

Wist je dat WSDH …

Lees verder over: Draag bij aan een positieve sportcultuur!