Haagse vechtsportaanbieders timmeren aan de weg

Een goed georganiseerde en veilige vechtsport begint bij de vechtsportscholen. De gemeente Den Haag heeft vechtsportaanbieders de afgelopen twee jaar daarom hulp aangeboden om sterker, vitaler en zelfredzamer te worden.

En niet zonder succes. Dankzij de samenwerking tussen gemeente Den Haag, de Vechtsportautoriteit en het Nederlands Instituut Vechtsport en Maatschappij, hebben afgelopen periode tal van Haagse clubs het keurmerk Vechsportautoriteit ontvangen. Ook ontvingen verschillende clubs het label ‘Veilig en Verantwoord Vechtsporten’. Met dit label laten clubs zien dat zij de erecode van de vechtsport onderschrijven én actief uitdragen.

De keurmerken en de labels zorgen ervoor dat de Haagse vechtsportaanbieders een enorme kwaliteitsimpuls hebben ondergaan. Zij hebben hiervoor ondersteuning en hulp geboden gekregen vanuit gemeente Den Haag. Zo zijn er bijvoorbeeld opleidingen aangeboden, EHBO cursussen gegeven en verklaring omtrent gedrag (VOG) aangevraagd.

Voordat de verenigingen het label of keurmerk ontvingen, zijn zij getoetst op de onderwerpen: accommodatie en materialen, gezondheid, sporttechnisch kader,  gedragsregels en omgangsvormen en grensoverschrijdend gedrag en sanctionering. Wanneer zaken nog niet voldoende op orde waren, is er hulp geboden om dit alsnog op het gewenste niveau te krijgen.

Op de pagina Gecertificeerde Haagse Vechtsportverenigingen vind je een totaaloverzicht van alle 39 gecertificeerde Haagse vechtsportaanbieders.

Ga het water op met Optimist On Tour!

Tijdens de TeamNL Sport Experience op het sportstrand van Scheveningen kun je het water op met Optimist on Tour!

Van 6 t/m 10 augustus staat het Haagse sportstrand …

Lees verder over: Ga het water op met Optimist On Tour!

Kom naar de kick-off van het EK Beachvolleybal!

Op dinsdag 13 augustus vindt de Haagse Kick-off van het EK Beachvolleybal vindt plaats op het sportstrand van Scheveningen.

Vanaf 17:00 uur kunnen volwassenen vrij …

Lees verder over: Kom naar de kick-off van het EK Beachvolleybal!

Wegens succes verlengt: lever je fiets in voor het Kinderfietsenplan

Er zijn dit jaar meer dan 700 kinderfietsen ingezameld tijdens de inzamelactie van Den Haag Fietst! Dat zijn er ruim 300 meer dan vorig jaar!

Ondanks dat de inzamelactie …

Lees verder over: Wegens succes verlengt: lever je fiets in voor het Kinderfietsenplan