Het Beweegloket

Heb je een beperking en wil je sporten of bewegen? Dan kun je terecht bij het Beweegloket. Zoek zelf online naar een passende sport of beweegactiviteit of laat je gratis adviseren door specialisten.

Het Beweegloket geeft persoonlijk advies en helpt mensen met een auditieve, visuele, motorische, verstandelijke, psychosociale of chronische beperking. Ook mensen met veel overgewicht kunnen bij het Beweegloket terecht.

De gemeente vindt het belangrijk dat Hagenaars voldoende bewegen en sporten. Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op je gezondheid. Het verbetert je conditie en vergroot het aantal sociale contacten.

Advies

Voor advies maak je een afspraak met een specialist van het Beweegloket. Deze afspraak kan bij het Beweegloket op de Sportcampus Zuiderpark zijn, maar kan ook bij je thuis of op een andere geschikte plek plaatsvinden.

Tijdens de afspraak bespreek je samen met de specialist je wensen en kijk je naar wat er mogelijk is. Je gaat samen met de specialist op zoek naar een sport of beweegactiviteit die bij je past.

Het is mogelijk om via de specialist direct contact op te nemen met een sportvereniging of beweegactiviteit. Ook kan de specialist je koppelen aan een maatje, die de 1e paar keer mee gaat sporten.

Bevalt het bewegen op deze manier? Mooi! Zo niet, dan zoek je samen met de specialist verder naar een passende sport of beweegactiviteit.

Stel je vraag of maak een afspraak

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Mail dan naar beweegloketdenhaag@unieksporten.nl of bel naar 06 – 28 87 01 31. Sommige vragen kunnen de specialisten per mail of telefoon beantwoorden. Voor andere vragen kun je een persoonlijke afspraak maken.

Bezoekadres
Sportcampus Zuiderpark
Meester P. Droogleever Fortuynweg 22
2533 SR Den Haag

Kijk op Sporten met beperking voor meer informatie en het volledige aanbod.

Haagse Sneakerdag kickoff

Eerste Haagse Sneakerdag is een feit!

Maandag 19 september, vond de eerste Haagse Sneakerdag plaats. Een initiatief van gemeente Den Haag om zoveel mogelijk Hagenaars met sportieve schoenen naar hun werkplek …

Lees verder over: Eerste Haagse Sneakerdag is een feit!

Ondersteuning voor Haagse Sportaanbieders

Om verenigingen te versterken heeft de gemeente een aantal video’s gemaakt waarin ze laat zien welke (vaak gratis) hulp er beschikbaar is. Van ondersteuning in …

Lees verder over: Ondersteuning voor Haagse Sportaanbieders

Save the date: Duurzaamheidsbijeenkomst 13 oktober

Hoe blijft jouw club vitaal in de huidige energiemarkt?

Voor wie: bestuurders, accommodatiecommissies, duurzaamheidscommissies/werkgroepen.

Team Verenigingsondersteuning …

Lees verder over: Save the date: Duurzaamheidsbijeenkomst 13 oktober