Interactieve verlichting op sportstrand Scheveningen

Op het sportstrand van Scheveningen staat nu een bijzondere lichtinstallatie. Deze installatie reageert op beweging, waardoor sporten op het strand ook op donkere momenten veilig en aantrekkelijk wordt. Wanneer ga jij het uitproberen?

Deze slimme en interactieve verlichting is een proef van het Living Lab Scheveningen. De installatie geeft net genoeg licht geeft om te sporten, zonder lichtvervuiling in het landschap. Het verrassende ontwerp is van de start-up Hola Studio’s.

Wethouder Saskia Bruines bracht deze week een bezoek aan het bijzondere object.

‘Voor veel Hagenaars is het sportstrand op Scheveningen een geliefde plek om buiten te sporten. Ik ben hartstikke trots om te zien dat er zoveel dingen samen komen in de digitale proeftuin ‘Living Lab’ op het mooie Scheveningen; sport, bedrijvigheid en innovatie.’

Gemaakt van strandzand
De ‘WAVE’, zoals de lichtinstallatie heet, is 3D geprint van strandzand. Via sensoren gaat de verlichting aan wanneer er beweging is in de omgeving. Op deze manier prikkelt het mensen om meer te gaan sporten, ook als het schemert. De app biedt sportievelingen ook een workout aan, gestimuleerd door licht.

Living Lab Scheveningen
In het Living Lab Scheveningen worden ook andere innovaties getest. De boulevard en het strand vormen een leergebied voor de stad van de toekomst. De gemeente voert hier projecten uit en experimenteert met nieuwe technologieën. Dit doet zij in samenwerking met bewoners, start ups, overheden en kennis- en onderwijsinstellingen. De projecten gaan over maatschappelijke problemen en uitdagingen.

De Haagse Sportzomer komt eraan!

De Haagse Sportzomer komt eraan! Een zomer vol met grote sportevenementen zoals de TeamNL Sport Experience, de finish van de eerste etappe van de Tour de France Femmes

Lees verder over: De Haagse Sportzomer komt eraan!

Inschrijvingen Maatschappelijke Beursvloer Den Haag 2024 open!

Op 24 september 2024 vindt De Maatschappelijke Beursvloer Den Haag plaats. Hét netwerk evenement waar vragen van stichtingen en verenigingen samen komen met het aanbod …

Lees verder over: Inschrijvingen Maatschappelijke Beursvloer Den Haag 2024 open!

Kom deze zomer in beweging met TeamNL Sport Experience!

Met de TeamNL Sport Experience krijgen kinderen de kans om te sporten als TeamNL! Bezoek een van de pleinen in de stad of kom naar het strand voor een unieke sportdag.

Lees verder over: Kom deze zomer in beweging met TeamNL Sport Experience!