Jouw club of sport volledig verduurzamen?

Schiet de gasrekening van jouw sportaccommodatie inmiddels door het dak? Dan wordt het tijd voor actie! Ga naar Sport NL Groen en ga vandaag nog aan de slag met verduurzamen.

Wat is Sport NL Groen?
Sport NL Groen is een onafhankelijke, online tool voor de verduurzaming van de sport in Nederland. Gemeenten, sportclubs en ondernemers in de sport, groot of klein, krijgen via de tool gratis en onafhankelijk advies over hoe ze kunnen verduurzamen. Wat Sport NL Groen uniek maakt, is dat alle aspecten van verduurzaming samenkomen: duurzaamheidsadvies, maatregelen, subsidies en financiering. Zo maken we samen de sport groener en houden we meer geld over voor de sport.

Verduurzamen voor de toekomst van de sport
Verduurzaming is noodzakelijk om sportclubs toekomstbestendig te maken en houden. Niet alleen omdat de wet het voorschrijft, maar ook omdat de energierekening er een stuk lager door zal uitpakken.

Veelgehoorde redenen waarom sportclubs verduurzaming voor zich uitschuiven zijn de hoge kosten en complexiteit die erbij komen kijken. Met Sport NL Groen worden deze bezwaren grotendeels weggenomen en wordt verduurzaming toegankelijk en rendabel voor alle sportclubs van Nederland.

Meer weten?
Wil je weten hoe Sport NL Groen jouw sportclub kan helpen verduurzamen? Of wil je weten welke duurzame maatregelen bij jouw sportaccommodatie passen en welke subsidies en financieringsmogelijkheden voor jouw club interessant zijn?

Ga naar Sport NL Groen en bekijk hoe de tool werkt, wat je ermee kan en hoe verduurzaming bijdraagt aan een gezonde toekomst voor de sport.

In het onderstaande filmpje wordt Sport NL Groen in 1 minuut uitgelegd:

Fiets mee met de toertocht van de Tour de France Femmes

Op maandag 12 augustus start de Tour de France Femmes, de grootste wielerwedstrijd voor vrouwen ter wereld, in Nederland. De eerste etappe start die dag in Rotterdam, …

Lees verder over: Fiets mee met de toertocht van de Tour de France Femmes

TeamNL Sport Experience

Met de Tour de France Femmes, de Olympische Spelen in Parijs en het EK Beachvolleybal in Den Haag is de zomer van 2024 een heuse Haagse Sportzomer. Deze activiteiten …

Lees verder over: TeamNL Sport Experience

Draag bij aan een positieve sportcultuur!

Deze maand draait het bij WSDH om het creëren van een positieve sportcultuur in Den Haag! Het doel is dat iedereen veilig en met plezier kan sporten.

Wist je dat WSDH …

Lees verder over: Draag bij aan een positieve sportcultuur!