Nieuw: mannenavond bij zwemvereniging MAR

Sinds de start van zwemvereniging MAR in 2018 kunnen alle vrouwen naar het zwembad voor zwemlessen, banenzwemmen en leuke activiteiten zoals Aqua Zumba. Sinds kort kunnen mannen ook naar de zwemvereniging. Ben je benieuwd wat het inhoudt, lees dan verder!

Zwemmen voor vrouwen

Zwemvereniging MAR in Sportcentrum de Houtzagerij stond vooral bekend om de zwemlessen en andere zwemactiviteiten voor vrouwen op de vrijdagavond. Alle vrouwen zijn hier welkom, ongeacht leeftijd, achtergrond of zwemervaring. Dit zien ze ook terug op de vrijdagavond, waar alle doelgroepen vrouwen gezellig komen zwemmen. Ter afsluiting van de zwemavond verzorgt zwemtrainer Laila een Aqua Zumba activiteit. Steeds vaker kwamen de vrouwen met de feedback dat hun mannen het misschien ook wel leuk zouden vinden om een avond te zwemmen. Maryam en Nirmala vingen de signalen op en dachten: Waarom starten we niet gewoon voor de mannen?.

Zwemmen voor mannen

Ze begonnen met het aanbieden van zwemles voor mannen en het was direct raak, zei Nirmala. Binnen no-time lagen er op de maandagavond al 60 tot 70 mannen in het bad van zwemvereniging MAR. En ook bij de mannen zijn alle leeftijdsgroepen en culturele achtergronden vertegenwoordigd. Er was zelfs een man van 74 jaar! Het mooiste? ‘In het zwembad zijn we één groep, weet een deelnemer te vertellen. En dat stralen ze ook uit. De sfeer is ontspannen en iedereen is erg enthousiast. Veel mannen hebben een lange dag achter de rug en duiken daarna het zwembad in. Zo is het zwemmen niet alleen een inspanning, maar kan het ook ontspanning zijn na een drukke dag.

‘Er komen mannen zonder diploma in handen en nu gaan ze hier met een diploma weg, dat is toch geweldig?’

Als je al ervaring hebt in het water kun je komen banenzwemmen of je kunt meedoen aan de Aqua Bootcamp in het zwembad. Maar ook als je nog niet eerder hebt gezwommen, kun je terecht bij de zwemvereniging. Voor deze groep wordt er speciaal zwemles aangeboden. Dit geeft Nirmala veel energie, want ze ziet de mannen echt vooruitgaan per les. Er komen mannen zonder diploma in handen en nu gaan ze hier met een diploma weg, dat is toch geweldig?’, vertelt Nirmala.

Als er diploma’s worden behaald, dan is het niet gewoon: ‘Alsjeblieft, hier heb je jouw diploma’. Nee, zwemvereniging MAR pakt het liever groots aan door een feestelijke uitreiking te organiseren. Laatst kwam de wethouder Sport, Hilbert Bredemeijer, diploma’s en bloemen uitreiken. De catering, verzorgd door leden uit de zwemvereniging, maakte het helemaal af. Zo houd je echt een goed gevoel over aan het behalen van je zwemdiploma.

Afbeelding
Zwemvereniging MAR

Kom zwemmen!

Mannen zijn welkom op maandagavond en vrouwen op vrijdagavond. Voor meer informatie kun je kijken op de Facebook pagina van MAR Invest in People of mailen naar mar.investinpeople@gmail.com.

Organiseer een activiteit tijdens Coming Out Week!

Iedereen wil zichzelf kunnen zijn en zich veilig voelen, ook bij een sportvereniging! Daarom vieren we wereldwijd van 7 t/m 13 oktober Coming Out Week. Er worden …

Lees verder over: Organiseer een activiteit tijdens Coming Out Week!

Terugblik Haagse Schoolsport Olympiade

Op 18 en 20 juni vond de Haagse Schoolsport Olympiade plaats in en om de Sportcampus Zuiderpark. Meer dan 3000 achtste groepers van alle Haagse basisscholen deden deze …

Lees verder over: Terugblik Haagse Schoolsport Olympiade

Het EK Beachvolleybal 2024 komt naar Scheveningen!

Van 13 tot en met 18 augustus strijden de beste beachvolleyballers van Europa om de titel in het Beachstadium!

Klik hier om te zien wanneer Nederland in actie komt!

Kids …

Lees verder over: Het EK Beachvolleybal 2024 komt naar Scheveningen!