Onderhoud sportparken

Tijdens de herfst- en winterperiode is het weer extra van invloed op het onderhoud en de werkzaamheden aan de sportparken. De afdeling Onderhoud van de gemeente Den Haag doet er in deze periode alles aan om de velden bespeelbaar te houden.

Bespeelbaarheid grasvelden
In de herfst- en winterperiode groeit het gras niet of nauwelijks. Daar bovenop zijn de grasvelden vaak ook verzadigd door de regen. Dat betekent dat er voorzichtig met de grasvelden om moet worden gegaan. Als het grasveld na veel regen te snel wordt betreden, kan het voor weken aan schade oplopen.

Er wordt veldgebruikers gevraagd om rekening te houden met de bespeelbaarheid van de velden, indien er trainingen of wedstrijden gepland staan.

Bespeelbaarheid kunstgrasvelden
Niet alleen de grasvelden, maar ook de kunstgrasvelden hebben in deze periode last van veel neerslag. De afvoersloten staan vaak hoger en het duurt even voordat het water wegloopt. Een kunstgrasveld mag absoluut niet betreden worden indien er na een flinke bui luchtbobbels in het veld zijn ontstaan. Normaliter zakken deze luchtbobbels vanzelf weer snel terug en kan er daarna weer gebruikt worden gemaakt van het kunstgrasveld.

Achtergelaten materialen
Voor het onderhouden en schoonhouden van o.a. bladafval van de sportvelden, is het belangrijk dat de losse doelen, pylonen en dergelijke na de trainingen of wedstrijden altijd van de velden worden verwijderd of aan de zijkanten worden geplaatst. Zorg er dus voor dat deze materialen niet op de velden worden achtergelaten.

Reparatieschema 2024
Medio december 2023 wordt het reparatieschema voor 2024 weer verstuurd naar de sportverenigingen die gebruikmaken van de natuurgrasvelden. Tegelijkertijd wordt ook de vorstbrief meegestuurd. Hier staan goede tips in hoe je om kan gaan met vorst, sneeuw of andere winterse omstandigheden.

Heb je vragen? Neem contact op met jouw sportconsulent. Ga voor contactgegevens naar: www.denhaag.nl/nl/sport/contact-met-sportconsulenten/

Fiets mee met de toertocht van de Tour de France Femmes

Op maandag 12 augustus start de Tour de France Femmes, de grootste wielerwedstrijd voor vrouwen ter wereld, in Nederland. De eerste etappe start die dag in Rotterdam, …

Lees verder over: Fiets mee met de toertocht van de Tour de France Femmes

TeamNL Sport Experience

Met de Tour de France Femmes, de Olympische Spelen in Parijs en het EK Beachvolleybal in Den Haag is de zomer van 2024 een heuse Haagse Sportzomer. Deze activiteiten …

Lees verder over: TeamNL Sport Experience

Draag bij aan een positieve sportcultuur!

Deze maand draait het bij WSDH om het creëren van een positieve sportcultuur in Den Haag! Het doel is dat iedereen veilig en met plezier kan sporten.

Wist je dat WSDH …

Lees verder over: Draag bij aan een positieve sportcultuur!