Onderhoud sportparken

Tijdens de herfst- en winterperiode is het weer extra van invloed op het onderhoud en de werkzaamheden aan de sportparken. De afdeling Onderhoud van de gemeente Den Haag doet er in deze periode alles aan om de velden bespeelbaar te houden.

Bespeelbaarheid grasvelden
In de herfst- en winterperiode groeit het gras niet of nauwelijks. Daar bovenop zijn de grasvelden vaak ook verzadigd door de regen. Dat betekent dat er voorzichtig met de grasvelden om moet worden gegaan. Als het grasveld na veel regen te snel wordt betreden, kan het voor weken aan schade oplopen.

Er wordt veldgebruikers gevraagd om rekening te houden met de bespeelbaarheid van de velden, indien er trainingen of wedstrijden gepland staan.

Bespeelbaarheid kunstgrasvelden
Niet alleen de grasvelden, maar ook de kunstgrasvelden hebben in deze periode last van veel neerslag. De afvoersloten staan vaak hoger en het duurt even voordat het water wegloopt. Een kunstgrasveld mag absoluut niet betreden worden indien er na een flinke bui luchtbobbels in het veld zijn ontstaan. Normaliter zakken deze luchtbobbels vanzelf weer snel terug en kan er daarna weer gebruikt worden gemaakt van het kunstgrasveld.

Achtergelaten materialen
Voor het onderhouden en schoonhouden van o.a. bladafval van de sportvelden, is het belangrijk dat de losse doelen, pylonen en dergelijke na de trainingen of wedstrijden altijd van de velden worden verwijderd of aan de zijkanten worden geplaatst. Zorg er dus voor dat deze materialen niet op de velden worden achtergelaten.

Reparatieschema 2024
Medio december 2023 wordt het reparatieschema voor 2024 weer verstuurd naar de sportverenigingen die gebruikmaken van de natuurgrasvelden. Tegelijkertijd wordt ook de vorstbrief meegestuurd. Hier staan goede tips in hoe je om kan gaan met vorst, sneeuw of andere winterse omstandigheden.

Heb je vragen? Neem contact op met jouw sportconsulent. Ga voor contactgegevens naar: www.denhaag.nl/nl/sport/contact-met-sportconsulenten/

De Haagse Sportzomer komt eraan!

De Haagse Sportzomer komt eraan! Een zomer vol met grote sportevenementen zoals de TeamNL Sport Experience, de finish van de eerste etappe van de Tour de France Femmes

Lees verder over: De Haagse Sportzomer komt eraan!

Inschrijvingen Maatschappelijke Beursvloer Den Haag 2024 open!

Op 24 september 2024 vindt De Maatschappelijke Beursvloer Den Haag plaats. Hét netwerk evenement waar vragen van stichtingen en verenigingen samen komen met het aanbod …

Lees verder over: Inschrijvingen Maatschappelijke Beursvloer Den Haag 2024 open!

Kom deze zomer in beweging met TeamNL Sport Experience!

Met de TeamNL Sport Experience krijgen kinderen de kans om te sporten als TeamNL! Bezoek een van de pleinen in de stad of kom naar het strand voor een unieke sportdag.

Lees verder over: Kom deze zomer in beweging met TeamNL Sport Experience!