Ondersteuning voor Haagse Sportaanbieders

Om verenigingen te versterken heeft de gemeente een aantal video’s gemaakt waarin ze laat zien welke (vaak gratis) hulp er beschikbaar is. Van ondersteuning in communicatie tot hulp bij het komen tot een positieve sportcultuur.

Communicatie bij sportclubs

Slim en effectief communiceren is voor sportclubs essentieel. In deze video leer je welke stappen je kunt nemen om je clubcommunicatie te verbeteren. Direct aan de slag? Lees op Communicatie bij sportclubs waarmee de gemeente jou allemaal kan helpen.

 

Positieve sportcultuur

Sporten is meer dan gezond bewegen, het gaat ook om veiligheid en plezier. In deze video leer je wat de basisvoorwaarden van een Positieve Sportcultuur zijn en hoe je hier als Haagse sportclub mee aan de slag kan.

Direct aan de slag? Kijk dan op de website van WSDH of neem contact op met Folkert Steen van WSDH via het e-mailadres folkert.steen@swsdh.nl.

Basisvoorwaarden

 

Pedagogisch sportklimaat

Werken aan een pedagogisch sportklimaat binnen jouw sportvereniging? SWSDH helpt verenigingen op weg met verschillende gratis workshops. Van positief coachen tot het signaleren van opvallend gedrag.

 

Seksueel grensoverschrijdend gedrag

Ook bij sportverenigingen komt het helaas voor: seksueel grensoverschrijdend gedrag. Bekijk in onderstaande video waar je terecht kan met vermoedens van seksueel grensoverschrijdend gedrag en wat je verplichtingen als verenigingsbestuurder zijn.

 

Respect en inclusie

Het is belangrijk dat iedereen veilig en met plezier kan sporten. De gemeente zet zich daarom met haar partners Werkgever Sportclubs Den Haag (WSDH) en de John Blankenstein Foundation (JBF) in om inclusie en respect te bevorderen. Iedereen is welkom op sportverenigingen in Den Haag!

 

Kijk voor meer informatie over deze gratis (online) workshops op de website van WSDH.

 

Investeringssubsidie Accommodatie Sportverenigingen

De Investeringssubsidie Accommodatie Sportverenigingen stimuleert verenigingen om verbeteringen aan hun accommodatie door te voeren en deze toekomstbestendiger te maken. In de nieuwe regeling is daarnaast meer nadruk gelegd op het stimuleren van energiebesparende maatregelen.

Neem contact op via het e-mailadres IAS@denhaag.nl voor meer informatie over deze subsidie.

 

Serviceteam Onderhoud Sportaccommodaties

Heeft jouw club hulp nodig bij het onderhoud van de sportclub? Je kunt als Haagse sportvereniging gratis gebruik maken van het Serviceteam Onderhoud Sportaccommodaties.

Mail naar serviceteambent@denhaag.nl om een aanvraag te doen.

 

Beleid en Visie

Waar wil je heen als club? Waar staan jullie met elkaar voor? Hoe kom je uit het ‘waan van de dag’ besturen? Wat wil je dan uitstralen als club? In deze video vertelt Pieter Hoog van HRC wat dit thema betekent voor de club. Daarnaast legt Babette van Beurden van de SESAM academie uit hoe de SESAM academie kan helpen om het beleid en de visie op jouw club te verbeteren.

 

Goed bestuur

Goed bestuur is belangrijk binnen elke sportvereniging. In onderstaande video leer je welke stappen je kunt nemen om het bestuur van jouw club te verbeteren.

 

Ledenwerving, binding en behoud

Een club bestaat niet zonder leden. Sportverenigingen in Den Haag hebben aangegeven dat ze graag hulp willen bij het werven en behouden van leden. Daarom is er een gratis handboek ‘Ledenwerving, binding en behoud’. In deze video een praktijkvoorbeeld hoe Handbalschool Haaglanden met hun leden en het handboek onder de arm aan de slag is gegaan om met hun ledenbeleid. Ontdek hoe WSDH ook jouw sportvereniging kan ondersteunen op: https://www.swsdh.nl/kennisbank/

 

Vrijwilligers

Vrijwilligers. Ze lijken moeilijk te vinden. Gelukkig zijn er slimme oplossing voor. Van een kredietsysteem tot een digitale assistent genaamd ‘Taakie’. In deze video zie je hoe Sail Center 107 en Oranje Tennis Club hun vrijwilligersprobleem oplossen.

Help mee om Den Haag toegankelijker te maken!

Voor het 7e jaar op rij organiseert Voorall de Onbeperkt070-prijs waarbij initiatieven en ideeën om Den Haag toegankelijker en inclusiever te maken in het zonnetje …

Lees verder over: Help mee om Den Haag toegankelijker te maken!

Route Tour de France Femmes bekend!

De route van de Tour de France Femmes is onthuld! Op maandag 12 augustus 2024 fietsen de wielrensters Den Haag in vanaf de Escamplaan, via Laak, de Schilderswijk en het …

Lees verder over: Route Tour de France Femmes bekend!

Doe mee aan de Haagse Vitaliteitsspelen 2024!

Na een succesvolle eerste editie organiseert de gemeente Den Haag op 30 mei de tweede editie van de Haagse Vitaliteitsspelen, het sport- en beweegevenement voor …

Lees verder over: Doe mee aan de Haagse Vitaliteitsspelen 2024!