Onthulling muurschildering TeamNL

In het hart van de Haagse Schilderswijk zijn 10 olympische en paralympische legendes als muurschildering vereeuwigd.

Bij basisschool ’t Palet en langs het naastgelegen Cruyff Court, hebben NOC*NSF en de gemeente de ideale plek gevonden om 10 olympische en paralympische legendes als muurschildering te vereeuwigen, waaronder de Schilderswijker Khalid Choukoud en Hagenaar Kiran Badloe.

Daarmee wil de gemeente de nieuwe generatie inspireren om te gaan of te blijven sporten én het beste uit zichzelf te halen. Hiermee sluit ze ook een bijzondere Olympische periode af.

Binnen iets meer dan een half jaar werden er 2 Olympische en 2 Paralympische Spelen georganiseerd en werd in de zomer van 2021 het grote Olympische feest gevierd op het Sportstrand van Den Haag, tijdens het Olympic Festival. Er werden gelijktijdig op playgrounds in Den Haag clinics verzorgd door TeamNL sporters tijdens ‘Tokyo in Town’.

Dit alles om onze Haagse jeugd te inspireren.

Afbeelding
TeamNL Mural Den Haag

TeamNL sporters afgebeeld op de mural: Khalid Choukoud, Sifan Hassan, Fleur Jong – atletiek, Kiran Badloe – windsurfen, Nick Kimmann – BMX, Jetze Plat – handbiking, Irene Schouten, Ireen Wüst, Kjeld Nuis – schaatsen, Lisa Bunschoten – snowboarden.

Organiseer een activiteit tijdens Coming Out Week!

Iedereen wil zichzelf kunnen zijn en zich veilig voelen, ook bij een sportvereniging! Daarom vieren we wereldwijd van 7 t/m 13 oktober Coming Out Week. Er worden …

Lees verder over: Organiseer een activiteit tijdens Coming Out Week!

Terugblik Haagse Schoolsport Olympiade

Op 18 en 20 juni vond de Haagse Schoolsport Olympiade plaats in en om de Sportcampus Zuiderpark. Meer dan 3000 achtste groepers van alle Haagse basisscholen deden deze …

Lees verder over: Terugblik Haagse Schoolsport Olympiade

Het EK Beachvolleybal 2024 komt naar Scheveningen!

Van 13 tot en met 18 augustus strijden de beste beachvolleyballers van Europa om de titel in het Beachstadium!

Klik hier om te zien wanneer Nederland in actie komt!

Kids …

Lees verder over: Het EK Beachvolleybal 2024 komt naar Scheveningen!