Opening Groot Nederlands Studenten Kampioenschap

Op 10 juni 2022 opent wethouder Bredemeijer om 20.00 uur op sportieve wijze de 62e editie van het Groot Nederlands Studentenkampioenschap op de Sportcampus in het Zuiderpark. Op 10, 11 en 12 juni 2022 strijden ruim 1.200 studenten in Den Haag en Delft in 14 sporten om de titel Nederlands Studentenkampioen. Het GNSK wordt voor de 1e keer in Den Haag gehouden.

In het 2e weekend van juni 2022 strijden studenten uit alle Nederlandse studentensteden om de titel Nederlands Studentenkampioen. Zij doen dat in 14 verschillende sportdisciplines, waaronder basketbal, beachvolleybal, zaalvoetbal, waterpolo, triatlon en wielrennen. De stad met de hoogste score in het algemeen klassement mag de titel ‘Studentensportstad 2022’ dragen. Het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) is met ruim 1.500 sporters, begeleiders en vrijwilligers een van de grootste studentensportevenementen van Nederland.

Wethouder Bredemeijer opent het kampioenschap op een sportieve manier, gevolgd door een Q&A met Haagse topsporter Rick van der Salm en een dansoptreden. Daarna is er tijd voor 3 clinics, waaraan ook het publiek kan deelnemen: roeien, wielrennen en boksen. De opening en alle wedstrijden zijn gratis en vrij toegankelijk voor publiek.

Den Haag: Europese Sporthoofdstad én studentensportstad 

Sport is belangrijk voor Den Haag. Niet alleen omdat Den Haag Europese Sporthoofdstad van 2022 is, maar ook omdat de afgelopen 2 jaar vooral jongeren minder zijn gaan sporten, ook in Den Haag. De gemeente ondersteunt het GNSK om de studentensport in de stad nog beter op de kaart te zetten. De Sportcampus wordt ingezet voor de meeste wedstrijden in Den Haag. Ook worden zwembad het Zuiderpark en de Uithof ingezet als sportlocaties voor het kampioenschap. 

Fiets mee met de toertocht van de Tour de France Femmes

Op maandag 12 augustus start de Tour de France Femmes, de grootste wielerwedstrijd voor vrouwen ter wereld, in Nederland. De eerste etappe start die dag in Rotterdam, …

Lees verder over: Fiets mee met de toertocht van de Tour de France Femmes

TeamNL Sport Experience

Met de Tour de France Femmes, de Olympische Spelen in Parijs en het EK Beachvolleybal in Den Haag is de zomer van 2024 een heuse Haagse Sportzomer. Deze activiteiten …

Lees verder over: TeamNL Sport Experience

Draag bij aan een positieve sportcultuur!

Deze maand draait het bij WSDH om het creëren van een positieve sportcultuur in Den Haag! Het doel is dat iedereen veilig en met plezier kan sporten.

Wist je dat WSDH …

Lees verder over: Draag bij aan een positieve sportcultuur!