Opening Groot Nederlands Studenten Kampioenschap

Op 10 juni 2022 opent wethouder Bredemeijer om 20.00 uur op sportieve wijze de 62e editie van het Groot Nederlands Studentenkampioenschap op de Sportcampus in het Zuiderpark. Op 10, 11 en 12 juni 2022 strijden ruim 1.200 studenten in Den Haag en Delft in 14 sporten om de titel Nederlands Studentenkampioen. Het GNSK wordt voor de 1e keer in Den Haag gehouden.

In het 2e weekend van juni 2022 strijden studenten uit alle Nederlandse studentensteden om de titel Nederlands Studentenkampioen. Zij doen dat in 14 verschillende sportdisciplines, waaronder basketbal, beachvolleybal, zaalvoetbal, waterpolo, triatlon en wielrennen. De stad met de hoogste score in het algemeen klassement mag de titel ‘Studentensportstad 2022’ dragen. Het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) is met ruim 1.500 sporters, begeleiders en vrijwilligers een van de grootste studentensportevenementen van Nederland.

Wethouder Bredemeijer opent het kampioenschap op een sportieve manier, gevolgd door een Q&A met Haagse topsporter Rick van der Salm en een dansoptreden. Daarna is er tijd voor 3 clinics, waaraan ook het publiek kan deelnemen: roeien, wielrennen en boksen. De opening en alle wedstrijden zijn gratis en vrij toegankelijk voor publiek.

Den Haag: Europese Sporthoofdstad én studentensportstad 

Sport is belangrijk voor Den Haag. Niet alleen omdat Den Haag Europese Sporthoofdstad van 2022 is, maar ook omdat de afgelopen 2 jaar vooral jongeren minder zijn gaan sporten, ook in Den Haag. De gemeente ondersteunt het GNSK om de studentensport in de stad nog beter op de kaart te zetten. De Sportcampus wordt ingezet voor de meeste wedstrijden in Den Haag. Ook worden zwembad het Zuiderpark en de Uithof ingezet als sportlocaties voor het kampioenschap. 

Ga het water op met Optimist On Tour!

Tijdens de TeamNL Sport Experience op het sportstrand van Scheveningen kun je het water op met Optimist on Tour!

Van 6 t/m 10 augustus staat het Haagse sportstrand …

Lees verder over: Ga het water op met Optimist On Tour!

Kom naar de kick-off van het EK Beachvolleybal!

Op dinsdag 13 augustus vindt de Haagse Kick-off van het EK Beachvolleybal vindt plaats op het sportstrand van Scheveningen.

Vanaf 17:00 uur kunnen volwassenen vrij …

Lees verder over: Kom naar de kick-off van het EK Beachvolleybal!

Wegens succes verlengt: lever je fiets in voor het Kinderfietsenplan

Er zijn dit jaar meer dan 700 kinderfietsen ingezameld tijdens de inzamelactie van Den Haag Fietst! Dat zijn er ruim 300 meer dan vorig jaar!

Ondanks dat de inzamelactie …

Lees verder over: Wegens succes verlengt: lever je fiets in voor het Kinderfietsenplan