Preventieaanpak door vechtsportcollectief

De afgelopen jaren is er door de gemeente flink geïnvesteerd in Haagse vechtsportclubs. Als resultaat hiervan is er een vechtsport kwaliteitscollectief gevormd wat vandaag de dag uit meer dan 35 gecertificeerde vechtsportclubs bestaat, een unicum!

De buurtsportcoaches van SWSDH verzorgen de verdere ondersteuning van de vechtsportclubs. Ook vormt het vechtsportcollectief nu een platform om een preventieaanpak uit te rollen. De gemeente Den Haag gaat samen met het NIVM voortbouwen op de investeringen van de afgelopen jaren onder de noemer ‘Do Den Haag’. In het programma Do Den Haag wordt de preventie waarde van vechtsport gekoppeld aan het onderwijs, de wijk en de jeugdhulpverlening.

Do Den Haag: vechtsport als uniek en doeltreffend instrument
Het inzetten van vechtsport als pedagogisch instrument wordt het komende jaar op een aantal manieren verder vormgegeven. Zo wordt er voor de zomer een start gemaakt met de achtdaagse opleiding tot Docent Weerbaarheid en Agressieregulatie (DWA). Deze opleiding start zondag 14 mei en staat open voor 12 trainers uit het vechtsportcollectief. Deelnemers zijn in het najaar klaar en zullen dan zelf in staat zijn om trainingsprogramma’s toegepast op hulpvragen rondom agressieregulatie en weerbaarheid aan te kunnen bieden.

Ook zal de interventie Respons georganiseerd en overgedragen worden. Verbinding en samenwerking met het Haagse onderwijs kent hierbij een belangrijke plek.

Inschrijven voor DWA of Respons? Dat kan nu al! Of wil je meer info? Neem contact op met Tjalling van der Zee van het NIVM, via vanderzee@nivm.nl.

Ga het water op met Optimist On Tour!

Tijdens de TeamNL Sport Experience op het sportstrand van Scheveningen kun je het water op met Optimist on Tour!

Van 6 t/m 10 augustus staat het Haagse sportstrand …

Lees verder over: Ga het water op met Optimist On Tour!

Kom naar de kick-off van het EK Beachvolleybal!

Op dinsdag 13 augustus vindt de Haagse Kick-off van het EK Beachvolleybal vindt plaats op het sportstrand van Scheveningen.

Vanaf 17:00 uur kunnen volwassenen vrij …

Lees verder over: Kom naar de kick-off van het EK Beachvolleybal!

Wegens succes verlengt: lever je fiets in voor het Kinderfietsenplan

Er zijn dit jaar meer dan 700 kinderfietsen ingezameld tijdens de inzamelactie van Den Haag Fietst! Dat zijn er ruim 300 meer dan vorig jaar!

Ondanks dat de inzamelactie …

Lees verder over: Wegens succes verlengt: lever je fiets in voor het Kinderfietsenplan