Preventieaanpak door vechtsportcollectief

De afgelopen jaren is er door de gemeente flink geïnvesteerd in Haagse vechtsportclubs. Als resultaat hiervan is er een vechtsport kwaliteitscollectief gevormd wat vandaag de dag uit meer dan 35 gecertificeerde vechtsportclubs bestaat, een unicum!

De buurtsportcoaches van SWSDH verzorgen de verdere ondersteuning van de vechtsportclubs. Ook vormt het vechtsportcollectief nu een platform om een preventieaanpak uit te rollen. De gemeente Den Haag gaat samen met het NIVM voortbouwen op de investeringen van de afgelopen jaren onder de noemer ‘Do Den Haag’. In het programma Do Den Haag wordt de preventie waarde van vechtsport gekoppeld aan het onderwijs, de wijk en de jeugdhulpverlening.

Do Den Haag: vechtsport als uniek en doeltreffend instrument
Het inzetten van vechtsport als pedagogisch instrument wordt het komende jaar op een aantal manieren verder vormgegeven. Zo wordt er voor de zomer een start gemaakt met de achtdaagse opleiding tot Docent Weerbaarheid en Agressieregulatie (DWA). Deze opleiding start zondag 14 mei en staat open voor 12 trainers uit het vechtsportcollectief. Deelnemers zijn in het najaar klaar en zullen dan zelf in staat zijn om trainingsprogramma’s toegepast op hulpvragen rondom agressieregulatie en weerbaarheid aan te kunnen bieden.

Ook zal de interventie Respons georganiseerd en overgedragen worden. Verbinding en samenwerking met het Haagse onderwijs kent hierbij een belangrijke plek.

Inschrijven voor DWA of Respons? Dat kan nu al! Of wil je meer info? Neem contact op met Tjalling van der Zee van het NIVM, via vanderzee@nivm.nl.

Fiets mee met de toertocht van de Tour de France Femmes

Op maandag 12 augustus start de Tour de France Femmes, de grootste wielerwedstrijd voor vrouwen ter wereld, in Nederland. De eerste etappe start die dag in Rotterdam, …

Lees verder over: Fiets mee met de toertocht van de Tour de France Femmes

TeamNL Sport Experience

Met de Tour de France Femmes, de Olympische Spelen in Parijs en het EK Beachvolleybal in Den Haag is de zomer van 2024 een heuse Haagse Sportzomer. Deze activiteiten …

Lees verder over: TeamNL Sport Experience

Draag bij aan een positieve sportcultuur!

Deze maand draait het bij WSDH om het creëren van een positieve sportcultuur in Den Haag! Het doel is dat iedereen veilig en met plezier kan sporten.

Wist je dat WSDH …

Lees verder over: Draag bij aan een positieve sportcultuur!