Rookvrije Sport

Met de NOC*NSF campagne ‘De sport wordt rookvrij’ worden zoveel mogelijk sportclubs geïnspireerd om aan de slag te gaan met een rookvrije sportomgeving. De campagne sluit aan bij de campagne ‘De wereld wordt rookvrij’ en is ontwikkeld in samenwerking met de Rookvrije Generatie.

Inmiddels zijn er meer dan 2000 sportclubs officieel geregistreerd als rookvrij. Waaronder dus de Haagse clubs. Dat is heel goed nieuws, maar we zijn er in Nederland dus nog lang niet.

Vanaf 31 juli 2021 zijn alle Haagse sportclubs en sportparken rookvrij geworden. Omdat we vinden dat alle kinderen moeten kunnen genieten van sport, zonder dat zij in aanraking komen met de schadelijke gevolgen van (mee)roken.

Maar zijn alle Haagse sportparken en clubs nu echt rookvrij? Of loop je als club tegen weerstand aan? Kan je wel wat hulp gebruiken? Dan zijn er een twee mogelijkheden:

• ga naar www.sportrookvrij.nl voor een toolbox met onder andere ervaringen en goede voorbeelden van andere clubs, een stappenplan en gratis rookvrij bordjes.
• neem contact op met je sportconsulent om de specifieke situatie of uitdaging bij jou op de club te bespreken.

Zet ook je sportpark op de rookvrij kaart en laat zien dat je gaat voor een gezonde rookvrije generatie!

Fiets mee met de toertocht van de Tour de France Femmes

Op maandag 12 augustus start de Tour de France Femmes, de grootste wielerwedstrijd voor vrouwen ter wereld, in Nederland. De eerste etappe start die dag in Rotterdam, …

Lees verder over: Fiets mee met de toertocht van de Tour de France Femmes

TeamNL Sport Experience

Met de Tour de France Femmes, de Olympische Spelen in Parijs en het EK Beachvolleybal in Den Haag is de zomer van 2024 een heuse Haagse Sportzomer. Deze activiteiten …

Lees verder over: TeamNL Sport Experience

Draag bij aan een positieve sportcultuur!

Deze maand draait het bij WSDH om het creëren van een positieve sportcultuur in Den Haag! Het doel is dat iedereen veilig en met plezier kan sporten.

Wist je dat WSDH …

Lees verder over: Draag bij aan een positieve sportcultuur!