Rookvrije Sport

Met de NOC*NSF campagne ‘De sport wordt rookvrij’ worden zoveel mogelijk sportclubs geïnspireerd om aan de slag te gaan met een rookvrije sportomgeving. De campagne sluit aan bij de campagne ‘De wereld wordt rookvrij’ en is ontwikkeld in samenwerking met de Rookvrije Generatie.

Inmiddels zijn er meer dan 2000 sportclubs officieel geregistreerd als rookvrij. Waaronder dus de Haagse clubs. Dat is heel goed nieuws, maar we zijn er in Nederland dus nog lang niet.

Vanaf 31 juli 2021 zijn alle Haagse sportclubs en sportparken rookvrij geworden. Omdat we vinden dat alle kinderen moeten kunnen genieten van sport, zonder dat zij in aanraking komen met de schadelijke gevolgen van (mee)roken.

Maar zijn alle Haagse sportparken en clubs nu echt rookvrij? Of loop je als club tegen weerstand aan? Kan je wel wat hulp gebruiken? Dan zijn er een twee mogelijkheden:

• ga naar www.sportrookvrij.nl voor een toolbox met onder andere ervaringen en goede voorbeelden van andere clubs, een stappenplan en gratis rookvrij bordjes.
• neem contact op met je sportconsulent om de specifieke situatie of uitdaging bij jou op de club te bespreken.

Zet ook je sportpark op de rookvrij kaart en laat zien dat je gaat voor een gezonde rookvrije generatie!

Schrijf je in voor de gratis opleiding “Besturen met Impact” van KNV

Wil jij kosteloos op weg geholpen worden om jouw club nog beter te organiseren? In februari/maart 2024 organiseert de KNVB wederom de opleiding “Besturen met Impact” …

Lees verder over: Schrijf je in voor de gratis opleiding “Besturen met Impact” van KNV

De sportconsulenten zijn er voor jouw club!

Sportconsulenten leveren maatwerk met adviesgesprekken, opleidingen, cursussen of helpen met het inschakelen van professionals. Het team heeft een eigen nieuwsbrief. …

Lees verder over: De sportconsulenten zijn er voor jouw club!

Onderhoud sportparken

Tijdens de herfst- en winterperiode is het weer extra van invloed op het onderhoud en de werkzaamheden aan de sportparken. De afdeling Onderhoud van de gemeente Den Haag …

Lees verder over: Onderhoud sportparken