Rookvrije Sport

Met de NOC*NSF campagne ‘De sport wordt rookvrij’ worden zoveel mogelijk sportclubs geïnspireerd om aan de slag te gaan met een rookvrije sportomgeving. De campagne sluit aan bij de campagne ‘De wereld wordt rookvrij’ en is ontwikkeld in samenwerking met de Rookvrije Generatie.

Inmiddels zijn er meer dan 2000 sportclubs officieel geregistreerd als rookvrij. Waaronder dus de Haagse clubs. Dat is heel goed nieuws, maar we zijn er in Nederland dus nog lang niet.

Vanaf 31 juli 2021 zijn alle Haagse sportclubs en sportparken rookvrij geworden. Omdat we vinden dat alle kinderen moeten kunnen genieten van sport, zonder dat zij in aanraking komen met de schadelijke gevolgen van (mee)roken.

Maar zijn alle Haagse sportparken en clubs nu echt rookvrij? Of loop je als club tegen weerstand aan? Kan je wel wat hulp gebruiken? Dan zijn er een twee mogelijkheden:

• ga naar www.sportrookvrij.nl voor een toolbox met onder andere ervaringen en goede voorbeelden van andere clubs, een stappenplan en gratis rookvrij bordjes.
• neem contact op met je sportconsulent om de specifieke situatie of uitdaging bij jou op de club te bespreken.

Zet ook je sportpark op de rookvrij kaart en laat zien dat je gaat voor een gezonde rookvrije generatie!

De Haagse Sportzomer komt eraan!

De Haagse Sportzomer komt eraan! Een zomer vol met grote sportevenementen zoals de TeamNL Sport Experience, de finish van de eerste etappe van de Tour de France Femmes

Lees verder over: De Haagse Sportzomer komt eraan!

Inschrijvingen Maatschappelijke Beursvloer Den Haag 2024 open!

Op 24 september 2024 vindt De Maatschappelijke Beursvloer Den Haag plaats. Hét netwerk evenement waar vragen van stichtingen en verenigingen samen komen met het aanbod …

Lees verder over: Inschrijvingen Maatschappelijke Beursvloer Den Haag 2024 open!

Kom deze zomer in beweging met TeamNL Sport Experience!

Met de TeamNL Sport Experience krijgen kinderen de kans om te sporten als TeamNL! Bezoek een van de pleinen in de stad of kom naar het strand voor een unieke sportdag.

Lees verder over: Kom deze zomer in beweging met TeamNL Sport Experience!