Seksueel grensoverschrijdend gedrag

Ook bij sportverenigingen komt het helaas voor: seksueel grensoverschrijdend gedrag. Bekijk in onderstaande video waar je terecht kan met vermoedens van seksueel grensoverschrijdend gedrag en wat je verplichtingen als verenigingsbestuurder zijn.

Grensoverschrijdend gedrag gaat over gedrag wat we met zijn allen, binnen de vereniging en binnen Den Haag, niet accepteren. Seksueel grensoverschrijdend gedrag is gedrag waarbij één van de betrokken partijen schade oploopt of het niet eens is met seksuele uitingen of handelingen van een ander. Het Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN) vertelt in deze video waar je terecht kan met vermoedens van seksueel grensoverschrijdend gedrag en wat je verplichtingen als verenigingsbestuurder zijn. Het CVSN en WSDH vertellen tevens hoe je seksueel grensoverschrijdend gedrag preventief tegen kan gaan en hoe zij daarbij kunnen ondersteunen.

 

Naast dit aanbod is er op veel meer thema’s (gratis) ondersteuning voor Haagse sportaanbieders beschikbaar. Bekijk het extra ondersteuningsaanbod.

Organiseer een activiteit tijdens Coming Out Week!

Iedereen wil zichzelf kunnen zijn en zich veilig voelen, ook bij een sportvereniging! Daarom vieren we wereldwijd van 7 t/m 13 oktober Coming Out Week. Er worden …

Lees verder over: Organiseer een activiteit tijdens Coming Out Week!

Terugblik Haagse Schoolsport Olympiade

Op 18 en 20 juni vond de Haagse Schoolsport Olympiade plaats in en om de Sportcampus Zuiderpark. Meer dan 3000 achtste groepers van alle Haagse basisscholen deden deze …

Lees verder over: Terugblik Haagse Schoolsport Olympiade

Het EK Beachvolleybal 2024 komt naar Scheveningen!

Van 13 tot en met 18 augustus strijden de beste beachvolleyballers van Europa om de titel in het Beachstadium!

Klik hier om te zien wanneer Nederland in actie komt!

Kids …

Lees verder over: Het EK Beachvolleybal 2024 komt naar Scheveningen!