Strippenkaart stimuleert volwassenen en senioren om in beweging te komen

De 1e deelnemers zijn in beweging met de Go Go Den Haag strippenkaart die eerder deze maand door wethouder Hilbert Bredemeijer werd uitgereikt in Sportcentrum Marris Gym. Met deze strippenkaart worden Haagse volwassenen en senioren gestimuleerd om in beweging te komen. De Buurtsportcoaches die in Den Haag actief zijn werven, begeleiden en coachen de deelnemers naar laagdrempelig beweegaanbod.

Wethouder Hilbert Bredemeijer:  ‘De strippenkaart is een mooi voorbeeld van de acties die de gemeente Den Haag neemt om onze inwoners aan het bewegen te krijgen. Ben daarom ook ontzettend blij met dit initiatief. Dit draagt een steentje bij aan ons doel om alle Hagenaars in 2030 aan het sporten of regelmatig bewegen te krijgen.’

Laagdrempelig beweegaanbod 

Met de strippenkaart worden inactieve volwassenen en senioren gestimuleerd om in de buurt kennis te maken met laagdrempelig beweegaanbod. Ze kunnen gratis deelnemen aan verschillende activiteiten bij Haagse sportaanbieders. Als deelnemers 6 of meer activiteiten van de strippenkaart hebben gedaan, krijgen zij als beloning een sportief pakket zodat ze ook thuis in beweging kunnen blijven.

Doe mee

Heeft jouw club ook sportaanbod gericht op volwassenen en senioren die hun weg naar een sportaanbieder nog niet goed weten te vinden? Dan brengen we jouw sportaanbod ook graag onder de aandacht via de Go Go Den Haag strippenkaart. Meld je bij de Buurtsportcoach of sportconsulent bij jou in de buurt, zodat jullie het aanbod samen kunnen afstemmen. Door jullie inzet zetten we ons met elkaar in om meer Hagenaars in beweging te krijgen en jullie aanbod daarin te ontdekken!

Voorjaar- en zomerseizoen en Sportveld Onderhoud

Met de lente en zomer op komst zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten met betrekking tot het onderhoud van de sportvelden.

Onderhoud sportvelden voorjaar- en …

Lees verder over: Voorjaar- en zomerseizoen en Sportveld Onderhoud

Uitnodiging Financiën bijeenkomst voor Haagse sportverenigingen

Op maandag 15 april is er een bijeenkomst voor Haagse sportverenigingen over de lancering van nieuwe ondersteuningsmogelijkheden op het thema financiën.

Programma:

Lees verder over: Uitnodiging Financiën bijeenkomst voor Haagse sportverenigingen

Maak kennis met het programma Maatschappelijke Diensttijd en Sport

Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is een programma voor jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud waarbij zij vrijwilligerswerk doen bij een sportorganisatie.

Zo dragen …

Lees verder over: Maak kennis met het programma Maatschappelijke Diensttijd en Sport