Thema van de maand: Vrijwilligers

Sportclubs kunnen niet zonder vrijwilligers. Dagelijks helpen duizenden vrijwilligers bij diverse sportclubs in Den Haag. Vitale clubs focussen op het vinden, binden en behouden van vrijwilligers om aan de sportbehoefte te voldoen. In dit nieuwsbericht vertellen we je over de huidige ondersteuningsmogelijkheden op het gebied van vrijwilligers zijn.

Vrijwilligersbeleid
Een goed vrijwilligersbeleid helpt bij het vinden en behouden van vrijwilligers. Door hier structureel aan te werken, voorkom je problemen en benut je kansen beter.

Vraag een sportcoördinator aan: Werken aan Sportstad Den Haag (WSDH) ondersteunt jouw club met vrijwilligersbeleid. De sportcoördinator helpt onder andere met:
• Het opstellen van een vrijwilligersbeleid.
• Het in kaart brengen van de vrijwilligersorganisatie en rollen.
• Het opzetten van een wervingsplan, bijvoorbeeld voor ouderbetrokkenheid of jongeren als vrijwilligers.
Gebruik het ‘invulformat vrijwilligersbeleidsplan’: Met dit format stel je binnen één uur een basisplan op. Neem contact op met je sportconsulent om het format te ontvangen.

Activeren van leden en het werven van vrijwilligers
Het activeren van leden en ouders kan veel tijd kosten. Een persoonlijke aanpak werkt het best, maar er zijn ook slimme oplossingen. Denk aan een kredietsysteem of de digitale assistent ‘Taakie’. In deze video zie je hoe Sail Center 107 en Oranje Tennis Club hun vrijwilligersprobleem aanpakken.

 

Meer over Taakie: Gebruik een jaar lang gratis de app ‘Taakie’, die het werven van vrijwilligers leuker en makkelijker maakt. Vind snel iemand voor een taak binnen de club! Lees hier meer over Taakie en vraag het Taakie ‘vrijwilligersrapport’ aan. Wil je direct aan de slag met Taakie? Meld je aan bij je sportconsulent.

Trainingen voor vrijwilligers
Via de Den Haag Doet Vrijwilligersacademie kunnen Haagse sportvrijwilligers gratis interessante trainingen volgen. Hier zijn drie aanbevelingen:

Workshop werven van bestuurders. Start 11 juni 2024.
Workshop vrijwilligers werven (verdieping). Start 24 juni 2024.
De PEP Leergang Besturen van Vrijwilligersorganisaties. Start 2 september 2024.

Lees meer over de ondersteuningsmogelijkheden

Ga het water op met Optimist On Tour!

Tijdens de TeamNL Sport Experience op het sportstrand van Scheveningen kun je het water op met Optimist on Tour!

Van 6 t/m 10 augustus staat het Haagse sportstrand …

Lees verder over: Ga het water op met Optimist On Tour!

Kom naar de kick-off van het EK Beachvolleybal!

Op dinsdag 13 augustus vindt de Haagse Kick-off van het EK Beachvolleybal vindt plaats op het sportstrand van Scheveningen.

Vanaf 17:00 uur kunnen volwassenen vrij …

Lees verder over: Kom naar de kick-off van het EK Beachvolleybal!

Wegens succes verlengt: lever je fiets in voor het Kinderfietsenplan

Er zijn dit jaar meer dan 700 kinderfietsen ingezameld tijdens de inzamelactie van Den Haag Fietst! Dat zijn er ruim 300 meer dan vorig jaar!

Ondanks dat de inzamelactie …

Lees verder over: Wegens succes verlengt: lever je fiets in voor het Kinderfietsenplan