Gezocht: vrijwilligers voor fietslessen

Nederland is een echt fietsland. Maar niet iedere inwoner heeft geleerd om te fietsen. Er is veel vraag naar fietslessen in Den Haag, de wachtlijsten zijn groot. Daarom zijn we met spoed op zoek naar vrijwilligers die, na het volgen van een gratis training, fietslessen willen verzorgen.

Help een ander op weg

Lijkt het jou leuk om anderen iets te leren? En houd je van actief zijn in de buitenlucht? Dan is het geven van fietslessen misschien wel iets voor jou. Tijdens de lessen leer je de deelnemers onder andere: op een fiets zitten, evenwicht houden en niet vallen. Ook leer je ze veilig fietsen in het verkeer door met hen te oefenen in de wijken en door het geven van informatie over de verkeersregels. 

Wat kun je verwachten

Wanneer je je aanmeldt als vrijwilliger krijg je eerst een kennismakingsgesprek. Je hoort precies wat er van je wordt verwacht en wat je ervoor terug krijgt. Vervolgens volg je een training van het FietsCollege. Zij leren je precies wat er nodig is om de fietslessen te kunnen geven. Je loopt een paar keer mee met een Buurtsportcoach totdat jij je zeker genoeg voelt om de lessen zelfstandig te geven. De fietslessen worden altijd gegeven samen met een andere vrijwilliger of een samen met een Buurtsportcoach.

Meer weten? Bekijk de vacature

Enthousiast geworden? Neem dan contact op met Marcel Kleizen van Den Haag Fietst via denhaagfietst@gmail.com.

Fiets mee met de toertocht van de Tour de France Femmes

Op maandag 12 augustus start de Tour de France Femmes, de grootste wielerwedstrijd voor vrouwen ter wereld, in Nederland. De eerste etappe start die dag in Rotterdam, …

Lees verder over: Fiets mee met de toertocht van de Tour de France Femmes

TeamNL Sport Experience

Met de Tour de France Femmes, de Olympische Spelen in Parijs en het EK Beachvolleybal in Den Haag is de zomer van 2024 een heuse Haagse Sportzomer. Deze activiteiten …

Lees verder over: TeamNL Sport Experience

Draag bij aan een positieve sportcultuur!

Deze maand draait het bij WSDH om het creëren van een positieve sportcultuur in Den Haag! Het doel is dat iedereen veilig en met plezier kan sporten.

Wist je dat WSDH …

Lees verder over: Draag bij aan een positieve sportcultuur!