Vrijwilligers

Vrijwilligers. Ze lijken moeilijk te vinden. Gelukkig zijn er slimme oplossing voor. Van een kredietsysteem tot een digitale assistent genaamd ‘Taakie’. In deze video zie je hoe Sail Center 107 en Oranje Tennis Club hun vrijwilligersprobleem oplossen.

 

Op zoek naar ondersteuning op het gebied van vrijwilligers?

  • Een beleidsplan vrijwilligers geeft verenigingen houvast op vrijwilligersgebied (denk aan vrijwilligerswerving en -behoud). Via dit invulformat kun je binnen één uur een volledig vrijwilligers beleidsplan opstellen. Neem contact op met de sportconsulent voor een Word-document.
  • Iedere Haagse sportvereniging kan sinds dit jaar gratis gebruik maken van de app ‘Taakie’. Dit zetten we door. De app kan je gebruiken om vrijwilligers te registreren en ze op verschillende ‘taakies’ (werkzaamheden) in te zetten.
  • Neem deel aan het traject ‘Meer vrijwilligers in korte tijd’ aan. Dit is een succesvolle landelijke methodiek voor de werving van vrijwilligers binnen je vereniging. Het doel van deze methodiek is dat (sport)verenigingsleden die nog niet vrijwillig actief zijn, dat wel worden.

Neem voor meer informatie contact op met de sportconsulent in jouw stadsdeel.

Haagse Sneakerdag kickoff

Eerste Haagse Sneakerdag is een feit!

Maandag 19 september, vond de eerste Haagse Sneakerdag plaats. Een initiatief van gemeente Den Haag om zoveel mogelijk Hagenaars met sportieve schoenen naar hun werkplek …

Lees verder over: Eerste Haagse Sneakerdag is een feit!

Ondersteuning voor Haagse Sportaanbieders

Om verenigingen te versterken heeft de gemeente een aantal video’s gemaakt waarin ze laat zien welke (vaak gratis) hulp er beschikbaar is. Van ondersteuning in …

Lees verder over: Ondersteuning voor Haagse Sportaanbieders

Save the date: Duurzaamheidsbijeenkomst 13 oktober

Hoe blijft jouw club vitaal in de huidige energiemarkt?

Voor wie: bestuurders, accommodatiecommissies, duurzaamheidscommissies/werkgroepen.

Team Verenigingsondersteuning …

Lees verder over: Save the date: Duurzaamheidsbijeenkomst 13 oktober